Run Greece Ηράκλειο: Όλα όσα έγιναν στη μεγάλη γιορτή

Σπορ
Run Greece Ηράκλειο: Όλα όσα έγιναν στη μεγάλη γιορτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νικητές στα 10 και 5 χιλ. και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών...

Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και επιστροφής στην αγωνιστική δράση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 8ο Run Greece Ηράκλειο στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή 1600 αθλητές-τριες και πολίτες! Μετά από πολύμηνη αγωνιστική απραξία λόγω της πανδημίας, η μεγαλύτερη γιορτή του μαζικού αθλητισμού επέστρεψε, πλημυρίζοντας την Κυριακή το πρωί το παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου.

«Τα Στάδια, οι αθλητές και οι δρόμοι ξαναποκτούν ζωή. Οι συμμετέχοντες αγωνιούσαν να ξαναμπούν στο Στάδιο, οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλλες και τους ευχαριστούμε από καρδιάς που συμπαραστέκονται ενεργά στους συμπολίτες μας στην πολύπαθη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και των γύρω χωριών», τόνισε στη «Ν.Κ.» η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα που βρέθηκε το Σάββατο στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση, σημειώνοντας: «Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο αδράνειας όλων των δραστηριοτήτων βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να απολαμβάνουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για το νησί μας».

Από τη συμμετοχή στον αγώνα των 10 και 5 χιλ. συγκεντρώθηκε το ποσό των 6.840 ευρώ το οποίο παραδόθηκε από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα στους ανθρώπους του Αρκαλοχωρίου που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα από την αλλεπάλληλη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

«Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ για τα χρήματα που δίνει στα σχολεία του Αρκαλοχωρίου μέσα από αυτόν τον μεγάλο αγώνα» ,τόνισε ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης.

Στον αγώνα των 10 χλμ. νικητής ήταν ο Γιάννης Ζερβάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας με χρόνο 32.29, ενώ ήταν και ο πρωταθλητής Ελλάδας στα 10χλμ. Δρόμου. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Μαστοράκης (Αfordakos Team) με 35.14 και στην 3η ο Χριστόφορος Πρωτόπαπας (CYP Teamforis) με 35.45. «Ο αγώνας ήταν για καλό σκοπό και οι επιδόσεις δεν έχουν και τόσο σημασία. Ήμουν τυχερός, βγήκα πρώτος και χαίρομαι που θα βοηθήσουμε κάποιους συμπολίτες μας», δήλωσε στη «Ν.Κ.» ο Γιάννης Ζερβάκης που κερδίζει για 3η φορά Run Greece.Tην 10άδα στα 10 χλμ. συμπλήρωσαν οι: 4ος Σπύρος Κρυποτός (GRC)με 36.04, 5ος Στέλιος Γεραντίδης (ΟΦΗ) με 37.55, 6ος Χρήστος Κώνστας (Σ.Δ.Υ. Ηρακλείου) με 38.02, 7ος Κώστα Μανιουδάκης (Σ.Δ.Υ. Μεγαλόνησος) με 38.50, 8ος Γιάννης Λαυρεντάκης (GRC) με 38.55, 9ος Παντελής Καμπαξής (Σ.Μ. Κρήτης)με 39.22, 10ος Νίκος Κουβίδης (Σ.Δ.Υ. Ηρακλείου).

Την πρώτη θέση στα 10 χιλ. Γυναικών πήρε η Πολυξένη Βασιλειάδου του Α.Σ. Πηγμή Ευόσμου με χρόνο 39.59 που ήταν και η πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο ενώ ακολούθησαν η Ειρήνη Πευκιανάκη (ΟΦΗ) με 40:11 και η Μαριάννα Τρούλη (Αθλητική Ακαδημία Ηρακλείου) με 41.26. Στην 4η θέση των 10 χλμ του Run Greece και 3η στο Πανελλήνιο τερμάτισε η Άννα Βασιλείου (Αμεινίας Παλληνεύς) με 42.03. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη που μετά από τόσο καιρό συμμετέχω σε έναν αγώνα, παρότι ήταν στα πλαίσια της προπόνησης μου αφού θέλω να πάρω μέρος σε ημιμαραθώνιο λίγο αργότερα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές», είπε η Πολυξένη Βασιλειάδου. Την 10άδα συμπλήρωσαν: 5η Αιμιλία Πρωτογεράκη (ΑΟΛ) με 43.36, 6η Καρολίνα Σαλάσα (ΙΤΑ) 44.56, 7η Ειρήνη Φουρναράκη (Σ.Μ.Κ.) με 46.53, 8η Ευαγγελία Βλαχάκη (Energy Fitness Studio Zoglopitis) με 47.51, 9η Γιώτα- Αντωνία Άλντα (Σ.Δ.Υ Ηρακλείο) με 49.58, 10η Έλενα Μαράκη (GRC) με 50.20.

«Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού που είναι για πάρα πολύ καλό σκοπό. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενη για την 3η θέση στο Πανελλήνιο γιατί και οι μεγάλες αποστάσεις είναι κάτι που με γεμίζουν», τόνισε η Άννα Βασιλείου ενώ η Ειρήνη Βασιλείου συμπλήρωσε: «Χαιρόμαστε που έχει τόσο κόσμο προκειμένου να στηριχθούν οι συνάνθρωποι μας μέσα από αυτή τη γιορτή. Ήθελα να στηρίξω και την αδελφή μου…».

Οι νικητές στα 5 χλμ.

Στον αγώνα των 5 χιλ. νικητής αναδείχθηκε ο Ιωάννης Παπαλεωνίδας (Α.Ο. Τρίτων Χαλκίδας) με χρόνο 16.27, ενώ στη 2η θέση τερμάτισε ο Αντώνης Κωστάκης (GRC Gia Desimo) με 17.02 και στην 3η θέση ο Μανόλης Κωνσταντουλάκης (Xolkios Team) με 17.41. «Ελπίζω με την συνδρομή μας να έχουμε βοηθήσει όλοι τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα στο Αρκαλοχώρι. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας», είπε ο Ιωάννης Παπαλεωνίδας στη «Ν.Κ.». Ακολούθησαν στην κατάταξη: 4ος Θωμάς Αθανασάκης (Σ.Μ.Κρήτης) με 18.03, 5ος Σπύρος Δαυράδος (Sd World Training) με 18.23, 6ος Μανώλης Μαγκαφουράκης με 18.25, 7ος Αυγουστίνος Πασχαλίδης με 18.44, 8ος Αλέξανδρος Ανυφαντάκης (ΟΦΗ) με 18.57, 9ος Άγγελος Παναγιωτάκης (Xoxlios Team) με 19.11, 10ος Ηλίας Στρόφιλλας (Μεγαλόνησος ) με 19.52.

Στις Γυναίκες την 1η θέση κατέλαβε η Μαρία Παπαγιαννάκη (ΟΦΗ) με χρόνο 21.03, ενώ ακολούθησαν στο βάθρο οι: Δάφνη Βάρδα (GRC) με 21.39 και Μαρία Μπαρμπαγαδάκη(Αθλητική Ακαδημία Ηρακλείου) με 21:45. «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφουμε στη δράση μετά από τόσο καιρό και που ανέβηκα στο βάθρο. Είναι σημαντικό που μαζεύτηκαν χρήματα για τους ανθρώπους του Αρκαλοχωρίου», τόνισε η νεαρή πρωταθλήτρια του ΟΦΗ. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι: 4η Μαρίτα Παπαβασιλείου με 22.11, 5η Νίκη Μπελαδάκη (My Athlete Chozen Team) με 22.11, 6η Νίκη Μαρνέλου (ΟΦΗ) με 23.01, 7η Ελένη Χαλκιαδάκη (GRC) με 25.35, 8η Όλγα Αλλιμόνου (ΟΦΗ) με 25.44., 9η Joanne Blything (GBR) με 26.44, 10η Ευαγγελία- Μαρία Γιαννακάκη (Phaea Resorts)με 26.51.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης έδωσε στους πρώτους νικητές των 10 χιλιομέτρων δώρο για 7 μέρες διακοπές σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, και για τους πρώτους των 5 χιλιομέτρων 7 ημέρες σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.

Τον αγώνα και του φετινού Run Greece Ηράκλειο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης με τοπικούς χορηγούς τα Σούπερ Μάρκετς Χαλκιαδάκης και τις Μινωικές Γραμμές.

Δείτε το σχετικό βίντεο της Kρήτη TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News