Ασημένιο μετάλλιο για τον Ντουσάκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20

Σπορ
Ασημένιο μετάλλιο για τον Ντουσάκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε περήφανη την Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά

Ένας ακόμη Χανιώτης σφυροβόλος συνεχίζει την παράδοση στο άθλημα, σημειώνοντας μια μεγάλη επιτυχία σε αγώνες υψηλού επιπέδου.

Ο Ορέστης Ντουσάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20, που διεξάγεται στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκακη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 77.78μ. στην τρίτη του βολή, που για αρκετή ώρα τον κράτησε στην κορυφή του αγωνίσματος.

Ο τέταρτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 κατάφερε να αφήσει εκτός βάθρου αθλητές που πήραν μετάλλιο στο Ταλίν και να δείξει πως είναι θέμα χρόνου για εκείνον να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες βολές.

Ο Κρητικός αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο, σημείωσε  75,69μ. στην δεύτερη προσπάθεια, 77,78μ. στην τρίτη, ήταν άκυρος στις δύο επόμενες βολές του κι έκλεισε τον αγώνα του με 73,54μετρα.

Ο Γιαν Ντολεγιαλεκ (Τσεχία) στην πέμπτη του βολή πέτυχε 77,83μ. για να σημειώσει εθνικό ρεκόρ και να περάσει στην κορυφή.  Ο Γιαν Μπρουχελ όπως και στο Ταλίν έτσι και στο Ναϊρόμπι ήταν τρίτος.

Στην τέταρτη θέση έμεινε ο νικητής του Ευρωπαϊκού, Νταγουιντ Πιλατ (Πολωνία) με 77,09 μέτρα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Θοδωρής Ζιώγας, που ήταν 6ος με 72,24μ. στην τελευταία του βολή. 69,02μ. 70,44μ., 71,39μ., ήταν άκυρος στην τέταρτη βολή, σημείωσε 70,91μ. στην πέμπτη και με το 72,24μ., κατάφερε να ανέβει από την έβδομη στην έκτη θέση.

Η Ελλάδα έχει πλέον δύο μετάλλια στη διοργάνωση, αφού είχε προηγηθεί το ασημένιο χθες της Τζένγκο στον ακοντισμό. Έτσι μετράει συνολικά 14 μετάλλια στην ιστορία του θεσμού, με την ελπίδα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί ως το τέλος της διοργάνωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News