Έτοιμος για την 3η Παραολυμπιάδα του ο Μανώλης Στεφανουδάκης

Σπορ
Έτοιμος για την 3η Παραολυμπιάδα του ο Μανώλης Στεφανουδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αβαντάζ την εμπειρία του πηγαίνει στο Τόκιο ο Μεσσαρίτης Παραολυμπιονίκη που θέλει θέση στο βάθρο…

Πρόβα τζενεράλε για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν για τον Μανώλη Στεφανουδάκη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ καθώς έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό σημείο η προετοιμασία του.

«Η προετοιμασία δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Ευελπιστούμε να πετύχουμε το στόχο που έχουμε βάλει που δεν είναι άλλος από μία αξιοπρεπή εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί έχουν βγει νέα παιδιά στην παγκόσμια κατηγορία F54, δεν έχουμε μείνει όμως στάσιμοι, έχουμε ανέβει και εμείς και ευελπιστούμε να διεκδικήσουμε μια καλή θέση στον τελικό», δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο Μεσσαρίτης Παραολυμπιονίκης και συνέχισε: «Σίγουρα θέλουμε να βγούμε στο βάθρο, ο στόχος είναι αυτός όμως δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες πριν από μεγάλες διοργανώσεις. Το θέλουμε όμως, έχω επίγνωση ότι υπάρχουν πολύ καλοί αθλητές δίπλα μας που και αυτοί έχουν τον ίδιο στόχο. Θα παίξει μεγάλη σημασία το κομμάτι της εμπειρίας, όμως θα παίξει σημασία και το ότι είναι καινούργιοι αθλητές, πιθανώς σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση. Ελπίζουμε όμως ότι θα το καταφέρουμε ως ομάδα».

Για τις δυσκολίες της πολύχρονης απαιτητικής προετοιμασίας του Μανώλη μίλησε και ο προπονητής του Ιπποκράτης Σκαντζάκης: «Ο Μανώλης έχει κάνει τεράστια προσπάθεια γιατί είναι πολλά χρόνια στο χώρο και έχει αρχίσει να είναι κουραστικό, βγαίνουν τραυματισμοί αλλά δεν το έχει βάλει κάτω. Προσπαθεί για το καλύτερο! Ο δρόμος για το Τόκιο είναι δύσκολος, έχουν βγει πιο φρέσκοι αθλητές όμως ο Μανώλης έχει την εμπειρία ενώ είναι και αθλητής αγώνα».

Μετά την Παραολυμπιάδα του Ρίο και το χρυσό μετάλλιο, ο Μεσσαρίτης πρωταθλητής είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από την ενεργό δράση όμως στην πορεία αναθεώρησε, γεγονός που τον δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο διάστημα: «Ήταν πέντε χρόνια προετοιμασίας παρότι μετά το Ρίο είχα σκεφτεί να τα παρατήσω… Τώρα όμως είναι αρκετά τα προβλήματα και προσπαθούμε να τα διαχειριστούμε γιατί φοβάμαι μην έρθει ένας τραυματισμός που δεν θα αποκατασταθεί ποτέ. Γι΄αυτό πρέπει να φρενάρουμε… Σίγουρα δεν θα φύγουμε ποτέ από τα γήπεδα όμως η πίεση δεν μπορεί να παραμείνει άλλο…».

Με το βλέμμα στο μέλλον

Τόσο ο Ιπποκράτης Σκαντζάκης όσο και ο Μανώλης Στεφανουδάκης αναφέρθηκαν στο παρών και το μέλλον της Μεγαλονήσου που αναμένεται να έχει δυναμική παρουσία στην επόμενη Παραολυμπιάδα αφού τα αποτελέσματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ έδειξαν ότι υπάρχουν αθλητές που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια . «Έξι αθλητές, 12 μετάλλια. Δύο αγωνίσματα και δύο μετάλλια ο κάθε αθλητής. Η παρουσία τους ήταν εξαιρετική. Όλοι έκαναν επιδόσεις καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά. Το επίπεδο του Πανελληνίου ήταν υψηλό γιατί ήταν η τελευταία ευκαιρία για να πιάσουν όρια όσοι δεν τα είχαν καταφέρει ή για να ανέβουν στην παγκόσμια κατάταξη και να διεκδικήσουν μία θέση για το Τόκιο. Ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με αξιόλογους αθλητές και εμφανίσεις. Η παρουσία μας ωστόσο ήταν ισχυρή και καταφέραμε αρκετά καλές επιδόσεις! Είχαμε Πανευρωπαϊκό ρεκόρ από το Μάνο Γιακουμάκη, είχε πρώτη εμφάνιση από 18χρονο αθλητή. Ο Μανώλης Στεφανουδάκης έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο ακόντιο παρότι η προετοιμασία μας είναι να φορτσάρουμε από δω και πέρα για το Τόκιο.»

Με πολύ καλά λόγια για τους συναθλητές του μίλησε και ο Μανώλης Στεφανουδάκης: «Είδαμε παιδιά με πολύ καλές επιδόσεις. Ο Μανώλης Γιακουμάκης κάνει το ένα Ευρωπαϊκό ρεκόρ πίσω από το άλλο, ο Κώστας Στυλιανάκης, ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και έπιασε το όριο για το Πανευρωπαϊκό, βλέπω συνεχώς παιδιά που βγαίνουν με όρεξη για δουλειά. Η δική μου γνώμη είναι ότι στην επόμενη Παραολυμπιάδα, η Κρήτη στο στίβο θα έχει πολύ περισσότερη εκπροσώπηση.

«Τα παιδιά είχαν δουλέψει σκληρά και ήταν αντάξια των υποχρεώσεων τους. Έχουν μπει οι βάσεις για να ανέβει πολύ περισσότερο ο αθλητισμός ατόμων με αναπηρία στην Κρήτη. Συμφωνώ απόλυτα με τον Μανώλη ότι μάλλον στην επόμενη Παραολυμπιάδα η εκπροσώπηση της Κρήτης θα είναι δυναμική», πρόσθεσε ο προπονητής της «Μεγαλονήσου».

Δείτε τη σχετική εκπομπή: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News