Πανευρωπαϊκό ρεκόρ ο Γιακουμάκης, πρωτιά πριν το Τόκιο ο Στεφανουδάκης

Σπορ
Πανευρωπαϊκό ρεκόρ ο Γιακουμάκης, πρωτιά πριν το Τόκιο ο Στεφανουδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέσεις στο βάθρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ΑμεΑ κατέλαβαν οι αθλητές της Μεγαλονήσου...

Σημαντικές επιτυχίες κατέγραψε το σωματείο της Μεγαλονήσου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή 440 αθλητών και αθλητριών από 49 σωματεία.

Ξεχώρισε η παρουσία του Μανώλη Γιακουμάκη στον ακοντισμό όπου στην 3η προσπάθεια του στην κατηγορία F64, σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης, βελτιώνοντας κατά δύο μέτρα (και κάτι) το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από τις 27/3/2021 στην ημερίδα του Ηρακλείου. Ο αθλητής του Δημήτρη Τσιράκου στην 3η προσπάθεια είχε επίδοση 39.76μ., ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 37.70μ.

«Η ολοκλήρωση των αγωνιστικών μου υποχρεώσεων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑΜΕΑ κλείνουν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Ακόντιο: Χρυσό μετάλλιο με καλύτερη επίδοση στα 39,76μ. με νέο Πανευρωπαϊκό και Πανελλήνιο ρεκόρ. Σφαίρα: Χρυσό μετάλλιο με καλύτερη επίδοση στα 7,85μ..

Ευχαριστώ πολύ το coach μου Δημήτρη Τσιράκο που ήταν δίπλα μου και σε αυτήν την προσπάθεια όπως και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου», έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο Μανώλης Γιακουμάκης.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ωστόσο ήταν ο τελευταίος αγώνας του Μανώλη Στεφανουδάκη πριν την Παραολυμπιάδα το Τόκιο και επιβεβαίωσε με την 1η θέση στον ακοντισμό ότι και στην προσεχή διοργάνωση έχει θέσει ψηλά τον πήχη.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις βολές που έχουμε την δεδομένη χρονική στιγμή, μιας και είμαστε 40 μέρες πριν την αναχώρηση μας για το Τόκιο. Καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση με βολή 29,75μ. Η προετοιμασία μας θα συνεχιστεί σκληρά χωρίς να παρεκκλίνει από το στόχο μας. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου, τους προπονητές μου Ιπποκράτη Σκαντζάκη και Ιάκωβο Ιωαννίδη. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και στηρίζουν την προσπάθεια μου ηθικά και οικονομικά», σημείωσε ο Μεσσαρίτης Παραολυμπιονίκης.

Αναλυτικά οι επιτυχίες των μελών της αποστολής της Μεγαλονήσου: Στεφανουδάκης Μανώλης 1ος στο ακόντιο και 1ος στη σφαίρα κατηγορία f54, Στυλιανάκης Κωστής 1ος στη σφαίρα και 3ος στο δίσκο κατηγορία f34, Γιακουμάκης Μανώλης 1ος στο ακόντιο με Πανευρωπαϊκό ρεκόρ και 1ος στη σφαίρα κατηγορία f64, Παπαδάκης Φίλιππος 3ος στη σφαίρα και 3ος στο ακόντιο κατηγορία f55, Κουκουλάκης Γιάννης 1ος ακόντιο και 2ος σφαίρα κατηγορία f46, Μαράκης Μανώλης 1ος στη σφαίρα και 1ος στο ακόντιο κατηγορία f34 under20.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News