Στίβος

Ο Κώστας Παπαμαρκάκης του «Ελ. Βενιζέλου» βγάζει πρωταθλητές στη σφυροβολία

Ο προπονητής των επιτυχιών μιλάει για το παρών και το μέλλον στο άθλημα του...

Το τμήμα σφυροβολίας του «Ελ. Βενιζέλου» βρίσκεται στην ελίτ του κλασικού αθλητισμού της χώρας με τους αθλητές-τριες του να σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Πρωτομάστορας στην επιτυχημένη αυτή πορεία είναι ο προπονητής Κώστας Παπαμαρκάκης που βγάζει πρωταθλητές παρότι οι συνθήκες προπόνησης που είχε στη διάθεση του όλα αυτά τα χρόνια ήταν ανεπαρκείς… Ο Χανιώτης προπονητής μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει αλλά και το μέλλον των νέων παιδιών. Υπενθυμίζουμε ότι μαζί του ξεκίνησε ο Μιχάλης Αναστασάκης που θα λάβει μέρος για 2η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά πλέον προπονείται με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου ενώ στο Τόκιο θα βρεθεί για πρώτη φορά και ο πολλά υποσχόμενος Χρήστος Φραντζεσκάκης.

«Ήταν δύσκολη η χρονιά όμως δεν στεκόμαστε σε αυτό. Εμείς δουλεύουμε και περιμένουμε να βγει το αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε μάθει να δουλεύουμε μέσα από τις δυσκολίες, η πορεία μας στη σφύρα έχει μόνο δυσκολίες. Πριν τρία χρόνια η προπόνηση μας ήταν σε μία παραλία, στους αμμόλοφους, τα τελευταία τρία χρόνια είναι σε ένα χωράφι», τονίζει ο Κώστας Παπαμαρκάκης και συνεχίζει: «Ο Αναστασάκης πήγε στο Ευρωπαϊκό έχοντας κάνει προπόνηση στην άμμο, όπως και ο Φρατζεσκάκης μέχρι πριν 2,5 χρόνια… Αν όμως σταθούμε σε αυτό δεν θα κάνουμε τίποτα… Πρέπει να ευχαριστήσω τον ιδιώτη κ. Μανώλη Θωμαδάκη που μας έδωσε το χωράφι του για τις προπονήσεις μας όταν διαπίστωσε το πρόβλημα που έχουμε, με την καλή του την καρδιά. Ο Σύλλογος μας έφτιαξε έναν κλωβό, με τη βοήθεια του ΣΕΓΑΣ, που δεν τον βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα και με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής έχει βελτιωθεί ο χώρος για τις προπονήσεις μας. Ευχαριστούμε λοιπόν όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας βοήθησαν όταν ήμουν έτοιμος να σταματήσω λόγω των συνθηκών, όταν έβλεπα ότι οι κόποι των παιδιών πήγαιναν χαμένοι… Ελπίζω μετά την Ολυμπιάδα να λυθεί οριστικά το θέμα»,
Όπως τονίζει ο προπονητής του «Ελ. Βενιζέλου» υπάρχουν παιδιά που ακολουθούν και τα οποία θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια. Όπως είναι ο εξελίξιμος Ορέστης Ντουσάκης που πήρε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Κ20 και τώρα ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό ενώ την 1η θέση άνευ συναγωνισμού μεταξύ 20χρονων αθλητριών πήρε και η Αφροδίτη Τζατζιμάκη. «Υπάρχουν και άλλα παιδιά, υπάρχει συνέχεια στη σφυροβολία. Παρότι η σφύρα δεν προσελκύει εύκολα ένα παιδί γιατί είναι ένα τεχνικό αγώνισμα, δεν έχει τη φυσική κίνηση… Είναι πιο εύκολο ένα παιδί να κάνει π.χ. ακόντιο, δίσκο παρά σφύρα. Όντως οι επιτυχίες όμως έχουν βοηθήσει. Είναι ένα αγώνισμα με πολλές τεχνικές απαιτήσεις και χρειάζεται ένα παιδί να έχει υπομονή και θέληση. Ο στίβος είναι γενικά δύσκολος», είπε ο Κώστας Παπαμαρκάκης που έπλεξε το εγκώμιο των προπονητών της Κρήτης που έχουν φέρει τον κλασικό αθλητισμό του νησιού σε πολύ υψηλό επίπεδο. «Στην Κρήτη ο στίβος είναι πολύ δυνατός. Υπάρχει ένα πολύ καλό προπονητικό δυναμικό. Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν τη γνώση και έχουν μεράκι».

Δείτε το βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια