Πρόκριση στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Κ23 για Φραντζεσκάκη και Δόση

Σπορ
Πρόκριση στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Κ23 για Φραντζεσκάκη και Δόση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ καλό ξεκίνημα για τους Χανιώτες αθλητές...

Παρουσία στους τελικούς των αγωνισμάτων τους θα έχουν οι δύο από τους τρεις αθλήτες-τριες του «Ελ. Βενιζέλου» που αγωνίστηκαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του Ταλίν. Θέση στον αυριανό τελικό της σφυροβολίας εξασφάλισε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και στον τελικό του ύψους το Σάββατο η Παναγιώτα Δόση ενώ δεν τα κατάφερε στα 400μ. η Νοράγια Τζόνσον. Η ελληνική αποστολή κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο με τον Οδυσσέα Μουζενίδη στη σφαιροβολία όπου με βολή 19.46μ. πήρε την 3η θέση.

Ο καιρός δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ταλίν, αφού οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να διακόψουν την ροή του προγράμματος για περίπου μιάμιση ώρα, λόγω της δυνατής βροχής που επικρατούσε στην πόλη.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης εκτέλεσε τρεις βολές στον προκριματικό της σφυροβολίας, αφού στην πρώτη του προσπάθεια πέτυχε 69,99 μ., επίδοση κάτω από το όριο των 71,00 μέτρων. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη επηρεασμένος και από βρεγμένη βαλβίδα συνέχισε με δύο άκυρες βολές, παρόλα αυτά κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και την έκτη στο σύνολο και θα δώσει το παρών στον τελικό που θα γίνει σήμερα το απόγευμα. Εκεί ο αθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη και μια θέση στο βάθρο των νικητών, δεδομένο ότι είναι ένας από τους κορυφαίους της ηλικίας του στην Ευρώπη.

Η Παναγιώτα Δόση προκρίθηκε στον τελικό του ύψους. Ξεκίνησε τον αγώνα της στο 1,73 μ. συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στο 1,78μ. κι έπειτα έκανε τρία άκυρα στο 1,82 μέτρα. Στον τελικό του ύψους το Σάββατο θα αγωνιστούν 13 αθλήτριες και στόχος της Χανιώτιςσσας αθλήτριας είναι να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ.

Η Νοράγια Τζόνσον ήταν στην 2η προκριματική σειρά των 400μ. με επίδοση 56.67 βρέθηκε στην 7η θέση και συνολικά στην 25η της σχετικής κατάταξης, μένοντας εκτός συνέχειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό της δισκοβολίας του Ευρωπαϊκού προκρίθηκε και ο Κύπριος αθλητής του Πήγασου Γιώργος Κονιαράκης. Ο αθλητής του Σπύρου Αραμπατζή έκανε βολή στα 57.36μ.

Σήμερα το πρωί (9:30) στο α΄προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού συμμετέχει ο Χανιώτης αθλητής Δημήτρης Τσίτσος ενώ ο τελικός του αγωνίσματος θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News