Θετική στον κορωνοϊό η Χανιώτισσα Γναφάκη

Σπορ
Θετική στον κορωνοϊό η Χανιώτισσα Γναφάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμεινε στο Βελιγράδι μετά το Βαλκανικό

Η Χανιώτισσα αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας Δήμητρα Γναφάκη βρέθηκε θετική στον covid-19 στον τυπικό έλεγχο, που πραγματοποίησε στη διάρκεια της παραμονής της στο Σμέντερεβο της Σερβίας, όπου βρέθηκε για να αγωνιστεί στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Η αθλήτρια μας είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο θα χρειαστεί να παραμείνει στο Βελιγράδι, όπως προβλέπει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Σερβία σε περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων.

Ο ΣΕΓΑΣ από την πρώτη στιγμή είναι σε στενή συνεργασία με τους διοργανωτές, αλλά και την Πρεσβεία της χώρας μας στη Σερβία, ώστε να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαμονής της αθλήτριας στη χώρα. Αρνητικά ήταν τα τεστ των υπολοίπων μελών της εθνικής μας ομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι σε διάστημα μίας εβδομάδας η Δήμητρα Γναφάκη κατάφερε να βελτιώσει για δεύτερη φορά το ατομικό της ρεκόρ στα 400 μ. εμπ. επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία. Η αθλήτρια του Κύδωνα Χανίων τερμάτισε στο Βαλκανικό της Σερβίας πρώτη στα χαμηλά εμπόδια σε 57.00 βελτιώνοντας το 57.06 που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στη Ρουμανία. Η Γναφάκη έκανε πολύ καλή κούρσα ενώ κατάφερε στο δέκατο εμπόριο να ξεπεράσει την Αγκάτα Ζούπιν, η οποία μπήκε πρώτη στην τελική ευθεία, αλλά δεν άντεξε στην πίεση της Ελληνίδας και τερμάτισε δεύτερη σε 57.22. Η Γναφάκη, αρχικά είδε τον πίνακα να γράφει 56.99, ωστόσο τελικά το επίσημο αποτέλεσμα ήταν 57.00, έτσι θα επιδιώξει στον επόμενο αγώνα της στις 30 Ιουνίου στη Λιέγη ένα χρόνο κάτω από τα 57.00, που είναι ο μεγάλος της στόχος. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια ήταν να τρέξει στις 3/7 στην Ολλανδία κάτι που δεν θα συμβεί τώρα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News