Στίβος: Οι 13 σίγουροι για το Τόκιο και τα ερωτηματικά

Σπορ
Στίβος: Οι 13 σίγουροι για το Τόκιο και τα ερωτηματικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ξεκαθαρίσει

 

Μόλις δύο 24ωρα έχουν μείνει για να μπορέσουν οι αθλητές να μπουν στο αεροπλάνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον στίβο.

Και η ελληνική ομάδα σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ξεκαθαρίσει, με τρία μεγάλα ερωτηματικά να είναι αναπάντητα. Τα δύο από αυτά θα ξεκαθαρίσουν ως αύριο το βράδυ.

Σίγουροι για την αποστολή είναι 13 αθλητές, ενώ κατά… 99% στην αποστολή θα είναι άλλοι 4 και μένει να απαντηθεί ως αύριο ποιοι θα πάρουν τα τελευταία εισιτήρια.

Στο Τόκιο 100%

Αυτοί που έχουν τσεκάρει ήδη το εισιτήριο για το Τόκιο είναι οι εξής:

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)

Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ)

Ελένη Πόλακ (επί κοντώ)

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν)

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (50χλμ. βάδην)

Παναγιώτα Τσινοπούλου (20χλμ βάδην)

Κυριακή Φιλιτσάκου (20χλμ. βάδην)

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ βάδην)

Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπ.)

Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ)

Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ)

Χρύσα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία)

Ποιοι πάνε Τόκιο κατά… 99%

Αλλοι τέσσερις αθλητές πρέπει να θεωρούνται σίγουροι για το Τόκιο, καθώς είναι σε πολύ καλή θέση στα ranking και στους αγώνες που θα γίνουν αυτό το διήμερο, πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Σε έναν από αυτούς θα συμμετάσχει αύριο και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στην σφυροβολία, όπου πάει για να ρίξει μια βολή πάνω από τα 75μ. ώστε να «κλειδώσει» την θέση του στο Τόκιο. Οι αθλητές που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ετοιμάζουν κι αυτοί βαλίτσες για Τόκιο, είναι οι εξής:

Ελισάβετ Πεσιρίδου (100μ. εμπ.)

Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία)

Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία)

Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία)

Ποιοι είναι στο… 50-50

Με εξαίρεση τους παραπάνω 17 αθλητές, υπάρχουν άλλα τρία μεγάλα ερωτηματικά. Αυτά των Δημήτρη Τσιάμη, Σπυριδούλας Καρύδη και Ελίνας Τζένγκο.

Ο Τσιάμης έχει στα ranking το τελευταίο εισιτήριο για το Τόκιο και όλα θα ξεκαθαρίσουν την Τρίτη το βράδυ. Ακόμη κι αν μπει στην ομάδα, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και μπορεί να μην κατέβει στο Τόκιο.

Η Καρύδη έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος, αλλά το μεγάλο άλμα πάνω από τα 14,30μ. δεν βγήκε και είναι στο 50-50 η πρόκριση γι’ αυτήν, όπως και για την Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό.

Από τους τρεις, Τσιάμης και Τζένγκο έχουν τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε και τους τρεις με λίγη τύχη…

Πηγή www.gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News