«Βενιζέλεια- Χανιά» : Άλμα στα 8.27μ. ο Τεντόγλου

Σπορ
«Βενιζέλεια- Χανιά» : Άλμα στα 8.27μ. ο Τεντόγλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκη με ρεκόρ Σπανουδάκη και Πεσιρίδου...

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν δίχως αμφιβολία το μεγάλο όνομα στο φετινό μίτινγκ "Βενιζέλεια - Χανιά", που έγινε σήμερα στα Χανιά. Ο κορυφαίος άλτης ολοκλήρωσε τον αγώνα του με καλύτερο άλμα στα 8,27 μ. (0,6), επίδοση που επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση ενόψει των διοργανώσεων που ακολουθούν και φυσικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο αθλητής σημείωσε το καλύτερο του άλμα στην τέταρτη προσπάθεια του έχοντας νωρίτερα πετύχει 8,07 μ., άκυρο και 8,01 μ. (0,7). Ο 23χρονος επέλεξε στη συνέχεια να μην πραγματοποιήσει τις δύο τελευταίες του προσπάθειες, προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για την επόμενη διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

"Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από την σημερινή επίδοση, ωστόσο να μην είμαι αχάριστος, πρόκειται για μια καλή επίδοση. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με υψηλές προσδοκίες", είπε ο Τεντόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στον 8,60 μ., που σημείωσε πριν λίγες ημέρες στην Καλλιθέα: "Ήμουν σε πολύ καλή ημέρα, θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες επιδόσεις από εμένα σε τέτοιους αγώνες. Ωστόσο δεν μπορείς σε κάθε σου αγώνα να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Συνεχίζουμε τη δουλειά όπου επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση της ταχύτητας". Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι, είπε: "Ο Μίλτος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο έχουμε επιλέξει να κάνουμε περιορισμένους αγώνες και σε κάποιες περιπτώσεις και περιορισμένα άλματα, προκειμένου να φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο".

Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο Ζεν- Πιερ Μπερνάρντ (Γαλλία) με 7,96 μ. (0,5) και στην τρίτη ο Αντρέι Κουτς (Τσεχία) με 7,88 μέτρα. Σταθερός στα άλματά του ήταν ο Νίκος Ξενικάκης, που ήταν τέταρτος με 7,55 μ., επίδοση κοντά στο 7,60 μ., που πέτυχε στην Καλλιθέα. Μία θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,51 μ., όσο και ο Αλέξανδρος Περιστέρης, που ήταν έβδομος.

Τρίτη η Βασιλείου

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη μπορεί να αναμένει την πρώτη της κούρσα στη σεζόν στα 200 μ., στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ωστόσο ως τότε φρόντισε να δείξει πως είναι σε καλή κατάσταση και στα 100 μέτρα.

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ήταν νικήτρια στην απόσταση στο μίτινγκ "Βενιζέλεια- Χανιά" με 10.34 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Μάλιστα η αθλήτρια, η οποία έκανε τη δεύτερη κούρσα της στη σεζόν, δε φάνηκε να πιέζεται ιδιαίτερα στα τελευταία μέτρα.Η Ίνα Εφθίμοβα (Βουλγαρία) ήταν δεύτερη με 11.51 και η Ραμόνα Παπαϊωάννου τρίτη (Κύπρος) με 11.52. Η Μαρία Γάτου ήταν τέταρτη με 11.57, ενώ πίσω της τερμάτισε η Κατερίνα Δαλάκα με 11.61.

Η Ελένη Αρτυματά ήταν νικήτρια στα 400 μ. με 52.31 σε μια κούρσα όπου βρέθηκε στην κορυφή της από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Λένι Σίντα ήταν δεύτερη με 52.62 και η Ειρήνη Βασιλείου τρίτη με 53.02. Η Ελληνίδα αθλήτρια με τη σημερινή της επίδοση βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, ωστόσο δεν πέτυχε τον αρχικό της στόχο, που ήταν μια κούρσα κάτω από τα 53.00. Παρόλα αυτά η έμπειρη αθλήτρια έδειξε να βρίσκει το ρυθμό της και αναμένεται στις επόμενες κούρσες να κυνηγήσει χρόνους κάτω από 52.50. Φετινό ρεκόρ σημείωσε η Κορίνα Πολίτη, που τερμάτισε στην έκτη θέση με 54.13, επικρατώντας πάνω στο νήμα της Ανδριάνας Φέρρα, που πέτυχε 54.14.

Στο ύψος των γυναικών η Μιχαέλα Χρούμπα (Τσεχία) ξεπέρασε το 1,91 μ. επίδοση, που ήταν αρκετή για να της δώσει την πρώτη θέση στο αγώνισμα. Η αθλήτρια στη συνέχεια επέλεξε να μη δοκιμάσει υψηλότερα και να ολοκληρώσει τον αγώνα της. Η Ούρτε Μπαικστίτε (Λιθουανία) ήταν δεύτερη με 1,89 μ., ενώ τρίτη ήταν η Τατιάνα Γκούσιν με 1,87 μέτρα. Η αθλήτρια, η οποία αισθανόταν σε καλή κατάσταση, επέλεξε στη συνέχεια να αφήσει το 1,89 μ., προκειμένου να δοκιμάσει στο 1,91 μ., ύψος στο οποίο είχε καλές, αλλά άκυρες προσπάθειες. Η Ιωάννα Ζάκκα δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε, αφού έμεινε στα 1,79 μ., επίδοση που της έδωσε την τέταρτη θέση.

Πρώτη η Πεσιρίδου

Με χαμόγελο ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Ελισάβετ Πεσιρίδου, αφού μετά από καιρό κατάφερε να κάνει μια κούρσα όπως την ήθελε. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ήταν νικήτρια στο αγώνισμα με 13.21 (0,7) επίδοση που της έδωσε την πρώτη θέση στον αγώνα. Η έμπειρη αθλήτρια αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό της και μέσα από τους αγώνες θα επιδιώξει να επιστρέψει σε χρόνους κάτω από 13.20. Δεύτερη με 13.32 ήταν η Κύπρια Νατιαλία Χριστοφή και τρίτη η Αναμαρία Νεστέριουκ (Ρουμανία) με 13.42.

Ο Ανδρέας Πανταζής επιβεβαίωσε την καλή του του κατάσταση, αφού ήταν νικητής στο τριπλούν στο μίτινγκ "Βενιζέλεια - Χανιά", στο με άλμα στα 16,74 μ. (1,5), επίδοση που πέτυχε στην τρίτη του προσπάθεια.Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεκίνησε με δύο άκυρες προσπάθειες, ενώ στο πέμπτο του άλμα πέτυχε 16,38 μ. (0,5)

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο δεύτερος του αγώνα, ο Νίκος Ανδρικόπουλος, ο οποίος στην τέταρτη προσπάθεια του πέτυχε 16,47 μ. (1,0) και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε ακόμη δύο έγκυρο άλμα στα 15,82 μ. και στα 16,43 μ. (0,9) στην έκτη προσπάθεια. Τρίτος στον σημερινό αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Αθανασίου με 15,96 μ. (1,2), που και αυτός με τη σειρά του επιβεβαίωσε τη σταθερά ανοδική του πορεία.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών νικητής ήταν Τσάνκο Αρναούντοβ (Ρουμανία) με 20,02 μέτρα. Ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο οποίος συνεχίζει το σερί των αγώνων, ήταν δεύτερος με 19,48 μ. από την τρίτη του προσπάθεια. Ο αθλητής είχε μία ακόμη έγκυρη βολή στα 19,00 μέτρα. Τρίτος με 19,30 μ. ήταν ο Ρομάν Κοκόσκο (Ουκρανία).

Τα 100 μ. των Ανδρών είναι ένα από τα αγωνίσματα που παραδοσιακά σημειώνονται καλές επιδόσεις στις διοργανώσεις της Κρήτης. Σήμερα νικητής αναδείχθηκε ο Άντριου Ρόμπερτσον (Βρετανία) με 10.20 και ακολούθησαν οι Ουσορίτσε Ιτσεκίρι (Νιγηρία) 10.29 και Κότζο Μούσα (Δανία) 10.34. Την καλύτερη παρουσία από Έλληνα αθλητή πραγματοποίησε ο Θόδωρος Βροντινός, που τερμάτισε σε 10.56, κοντά στο ατομικό του 10.51. Ο αθλητής του Χάρη Βαρυτιμίδη θα κυνηγήσει στους επόμενους αγώνες του το όριο (10.50) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Πίσω από τον νεαρό αθλητή ακολούθησε ο Κώστας Ζήκος που σημείωσε 10.57 και έδειξε πως ακόμη δεν είναι στην κατάσταση που ήθελε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News