Στίβος

Αντωνακάκης: Ο στίβος της Κρήτης θα παραμείνει μια γροθιά

Ο νέος πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης μιλάει για την επόμενη μέρα στον κλασικό αθλητισμό…

Μετά από 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και προσφοράς του Σωτήρη Λαβούτα στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, είχαμε προσφάτως αλλαγή σκυτάλης! Πλέον στον προεδρικό θώκο βρίσκεται ένας ακόμη έμπειρος παράγοντας του κλασσικού αθλητισμού της Κρήτης με πολυετή παρουσία και συνεισφορά. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Αντωνακάκη που μίλησε στη «Ν.Κ.» για το νέο του ρόλο και την επόμενη μέρα στην Ένωση της Κρήτης.
«Είναι ιστορική στιγμή για το σωματείο μου αφού για πρώτη φορά παράγοντας του ΟΦΗ είναι πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης! Είναι τιμή για μένα, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα σωματεία που με στήριξαν με αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία. Ήταν μετά από καιρό εκλογές με δύο παρατάξεις, οπότε ήταν εκλογές με νόημα… Το καλό είναι ότι έχει γίνει ανανέωση σε σημαντικά πρόσωπα, με την προσθήκη και των Γιάννη Μαρνέλου και Σπύρου Αραμπατζή. Επίσης μπορεί να μην εκλέχτηκε για λίγο ο Γρηγόρης Παπαδάκης του ΣΜΚ όμως τον θέλουμε κοντά μας…», τονίζει ο νέος πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης αναφερόμενος και στην επόμενη μέρα: «Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνέχεια της επιτυχημένης θητείας του Σωτήρη Λαβούτα για 40 χρόνια! Πιστεύω ότι την ενότητα που έχει σφυρηλατηθεί αυτά τα χρόνια, θα την διατηρήσουμε εφόσον το θέλουμε όλοι. Ο στίβος θα παραμείνει μια γροθιά και θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε τη δράση μας με κάποια άλλα πράγματα σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο. Με συνεργασία υπάρχει πεδίο λαμπρό! Πρωταρχικός σκοπός είναι να κρατήσουμε τα κεκτημένα και μετά να χτίσουμε ότι μπορούμε παραπάνω».


Ο Παναγιώτης Αντωνακάκης οραματίζεται ακόμη καλύτερες ημέρες για τον κλασικό αθλητισμό της Κρήτης: «Ουσιαστικά θέλουμε να βελτιώσουμε πράγματα. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας. Το επίπεδο που άφησε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, σε ότι αφορά την λειτουργίας της είναι κορυφαίο στην Ελλάδα. Έχοντας και την στήριξη του Μάρκου Καλούδη, ενός άοκνου εργάτη, τεχνικού σύμβουλου, ο πήχης είναι ψηλά. Πρέπει όμως να κάνουμε κι άλλα πράγματα. Να φέρουμε διοργανώσεις, όπως είχε γίνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να εκμεταλλευτούμε όποια ευκαιρία μας έρθει. Τα νέα άτομα θα φέρουν και νέες ιδέες ενώ ο κορμός είναι ο παλιός. Ίδια φιλοσοφία, ίδιος στόχος. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία του καθένα».
Ο πολύπειρος παράγοντας αναφέρθηκε και στην εξέχουσα θέση που κατέχει ο κρητικός στίβος σε Πανελλήνιο επίπεδο: «Η ΕΑΣ Κρήτης είναι 4η στην Ελλάδα μεταξύ 17 και είναι η πρώτη επαρχιακή ΕΑΣ! Αυτό τα λέει όλα. Μέσα στα 16 σωματεία με δικαίωμα ψήφου και μητρώο, έχουμε σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση : τον «Ελ. Βενιζέλο» πρώτο σωματείο στην Ελλάδα μεταξύ 340 σωματείων που αγωνίζονται, τον ΟΦΗ 7ο … Πέρσι λόγω των δύσκολων συνθηκών δεν είχαμε αξιολόγηση, όμως είναι σημαντικό πως έγιναν όλοι οι αγώνες».

Δύσκολη εποχή
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης αναφέρθηκε και στη δύσκολη χρονιά που πέρασε και η οποία επηρέασε σημαντικά τον κλασικό αθλητισμό: «Ένας από τους μεγάλους «θιγμένους» της πανδημίας είναι ο στίβος και γενικότερα ο αθλητισμός που πρέπει να ανασυνταχτεί. Έχουν κλείσει οι Ακαδημίες για πολύ καιρό άρα υπάρχει πρόβλημα στη βάση. Η λειτουργία μας έχει γίνει δύσκολη, παρά τα σωστά μέτρα που πάρθηκαν και τηρούνται με ευλάβεια. Καταφέραμε να κάνουμε διασυλλογικούς αγώνες, τα «Κνώσεια» , νομίζω όμως ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Το καλό είναι ότι το Συμβούλιο είναι πολύ δυνατό, υπάρχουν άτομα με όρεξη και γνώση».
Ο Παναγιώτης Αντωνακάκης αναφέρθηκε και στον ΣΕΓΑΣ, στην προεδρία του οποίου βρίσκεται πλέον η Σοφία Σακοράφα, χωρίς να κρύψει τον προβληματισμό του για την κατάσταση που υπάρχει… «Η Σοφία Σακοράφα είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος αλλά έχει μπει σε μία Ομοσπονδία που έχει ξαφνικά πολλά προβλήματα. Η μη τέλεση, λόγω covid, των μεγάλων μαζικών επιτυχημένων διοργανώσεων του ΣΕΓΑΣ, στέρησαν τα έσοδα… Φτάσαμε σε ένα σημείο να υπάρχει ένα οικονομικό πρόβλημα και ως γνωστό: όπου φτώχεια και γκρίνια! Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ τώρα αποτελείται από δύο παρατάξεις και σχεδόν ισομερείς. Δεν λέω ότι υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας αλλά μέχρι να μάθουν πώς να λειτουργούν, λογικό είναι να υπάρχει μία κατάσταση που μας πάει πίσω. Είναι μία δύσκολη εποχή για τον κλασικό αθλητισμό».
O πρόεδρος της Κρητικής Ένωσης αναφέρθηκε και στην αναμόρφωση του Σταδίου Ελευθερίας που αποτελεί πόλο έλξης για αναρίθμητους αθλούμενους αλλά και σε όσα πρέπει να φτιαχτούν: «Έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία το Στάδιο. Με τις κερκίδες, τα μπάνια, την αίθουσα γυμναστικής, έχει γίνει πιο λειτουργικό. Έχει γίνει φιλότιμη προσπάθεια όμως δημιουργήθηκαν και κάποια προβλήματα που υπάρχει βέβαια διάθεση να φτιαχτούν. Είναι όμως δύσκολο να φτιάξεις κάτι που έχει αστοχήσει…». Υπενθυμίζουμε ότι το νέο ταρτάν σε κάποια σημεία έχει φουσκώσει, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια και της Διοικούσας του ΕΑΚΗ.
Τέλος, ο Παναγιώτης Αντωνακάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο Κώστα Ρεπανάκη, πλέκοντας του το εγκώμιο από την κοινή θητεία τους στον ΟΦΗ : «Ήμασταν μαζί με τον Κώστα Ρεπανάκη στη διοίκηση του ΟΦΗ και έχω μόνο καλά πράγματα να θυμάμαι… Να είναι ευλογημένο το χώμα που τον σκεπάζει!».

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια