Στίβος: Κορυφαίος στην Ευρώπη με ρεκόρ ο Φραντζεσκάκης

Σπορ
Στίβος: Κορυφαίος στην Ευρώπη με ρεκόρ ο Φραντζεσκάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης ο Χανιώτης σφυροβόλος είχε βολή στα 76,85μ.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Ρίψεων, Μανώλης Μανωλόπoυλος, που έγινε στην Τρίπολη.

Ο Χανιώτης αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έστειλε τη σφύρα στα 76,85 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 76,78 μ. από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2020. Ο 21χρονος αθλητής πέρασε στην κορυφή της Ευρώπης στην κατηγορία Κ23 και στην 14η θέση φέτος στον κόσμο, στην κατηγορία των Ανδρών.

Παράλληλα με τις εμφανίσεις του δείχνει πως σύντομα θα είναι σε θέση να κυνηγήσει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι 77,50 μέτρα.

Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα της σφυροβολίας κατέλαβε ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 72,14 μ. και στην τρίτη ο Ιβάν Μενγκλεμπέη (ΟΣΦΠ) με 68,71 μέτρα. Ο Ορέστης Ντουσάκης μετά την επικράτηση του στη σφυροβολία Κ20 αγωνίστηκε και στην κατηγορία των Ανδρών, όπου ήταν τέταρτος με 68,44 μέτρα.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με τη σφύρα Ανδρών, το οποίο ήταν 67,60 μ. από τους Διασυλλογικούς Αγώνες. Στο ίδιο αγώνισμα ο Μάρκελο Μεμά (Ρόδος Σταματίου) σημείωσε 66,92 μ. και επιβεβαίωσε το όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, το οποίο παραμείνει αβέβαιο το πότε θα διεξαχθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News