Στο Ηράκλειο για προετοιμασία Πεσιρίδου και Γκούσιν

Σπορ
Στο Ηράκλειο για προετοιμασία Πεσιρίδου και Γκούσιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιασμένη από τις εγκαταστάσεις Παγκρητίου και Ελευθερίας η ομάδα της Σιώμου...

Την πόλη του Ηρακλείου επιλέγουν κλιμάκια των Εθνικών ομάδων Στίβου το τελευταίο διάστημα για να πραγματοποιήσουν μέρος της προετοιμασίας τους αφού το κλίμα είναι πιο ζεστό ενώ υπάρχουν και οι υποδομές του Παγκρητίου Σταδίου και του Σταδίου Ελευθερίας που διευκολύνουν την προετοιμασία τους.

Αυτό το διάστημα βρίσκεται στο Ηράκλειο η προπονήτρια Ιωάννα Σιώμου μαζί με την πρωταθλήτρια μας στα 100μ.εμπόδια Ελισάβετ Πεσιρίδου και δύο υψίστριες, την Τατιάνα Γκούσιν αλλά και την Μαρία Βούκοβιτς από το Μαυροβούνιο.

“Στην Κρήτη εμείς έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις και γενικά η καλή φιλοξενία είναι αυτό μας τραβάει εδώ. Φέτος επιλέξαμε το Ηράκλειο γιατί έχει φτιαχτεί και το Ελευθερίας, για να έχουμε μία ποικιλία», τόνισε στη «Ν.Κ.» η Ιωάννα Σιώμου ενώ ο Ελισάβετ Πεσιρίδου πρόσθεσε: «Επιλέγουμε την Κρήτη κάθε χρόνο για την θερινή μας προετοιμασία γιατί έχει πάρα πολύ καλό κλίμα. Σίγουρα η υποδοχή των κρητικών είναι σαν να είμαστε στο σπίτι μας». Για τις εγκαταστάσεις του Ηρακλείου μίλησε η Τατιάνα Γκούσιν: «Ψάχναμε ένα ζεστό μέρος και ένα οργανωμένο Στάδιο για να έρθουμε. Το Ελευθερίας έχει πολύ μαλακό ταρτάν. Αν αυτό το ταρτάν υπήρχε στο Παγκρήτιο, δεν θα συναγωνιζόταν κανένα άλλο γήπεδο στην Ελλάδα».

Οι πρωταθλήτριες μας όπως και όλοι οι Έλληνες αθλητές καλούνται να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και να διεκδικήσουν τα όρια πρόκρησης στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού. Εξαιτίας βέβαια της έλλειψης αγωνιστικής δράσης σε πάρα πολλές περιπτώσεις η πρόκριση αναμένεται να γίνει μέσω του ranking, της παγκόσμιας δηλαδή κατάταξης. «Όλοι βιώνουμε κάτι πολύ δύσκολο προπονητικά… Πέρσι μείναμε 40 μέρες εκτός, κάναμε μόνο διαδικτυακά ασκησούλες και γι΄αυτό έχουμε τραυματισμούς στην Εθνική ομάδα. Και τα δύο κορίτσια κυνηγάνε τα όρια που φέτος είναι πάρα πολύ ψηλά. Προσπαθούμε με το σύστημα ranking να κερδίσουμε θέσεις. Σε έξι εβδομάδες ξεκινάνε οι εγχώριοι αγώνες και τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν μίλησαν και οι δύο πρωταθλήτριες: «Σίγουρα είναι μια διαφορετική χρονιά για όλον τον πλανήτη. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα. Ο στόχος της Ολυμπιάδας είναι εφικτός, έχω και την εμπειρία της προηγούμενης Ολυμπιάδας», είπε η Πεσιρίδου ενώ η Γκούσιν συμπλήρωσε :«Υπάρχει μπροστά το Τόκιο, υπάρχει η Ολυμπιάδα που είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις σε ρεπορτάζ του Γιάννη Καλιακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News