Ο αθλητής που εντυπωσιάζει και μπορεί να ονειρεύεται το Τόκιο

Σπορ
Ο αθλητής που εντυπωσιάζει και μπορεί να ονειρεύεται το Τόκιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μανώλης Γιακουμάκης μετά το Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στο ακόντιο προετοιμάζεται για νέες προκλήσεις…

Μπορεί να μην ασχολείται επι σειρά ετών με τον στίβο όμως η αγάπη του για το ακόντιο και η άοκνη προσπάθεια που καταβάλει υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Τσιράκου, τον οδηγούν σε συνεχή ανοδική πορεία κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη ημερίδα στίβου ΑμεΑ που φιλοξενήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο λόγος για τον Μανώλη Γιακουμάκη που κατάφερε να σημειώσει Πανευρωπαϊκό ρεκόρ με βολή στα 37.70μ. (κατηγορία F64), δείχνοντας ότι ο κρητικός αθλητισμός μπορεί να περιμένει πολλά από αυτόν.

«Eίχαμε μία τέτοια επίδοση ως στόχο γιατί βλέπαμε ότι υπήρξε η προοπτική να την φτάσουμε όμως με όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες δεν περιμέναμε τόσο άμεσα να τα καταφέρουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε το Πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου Δημήτρη Τσιράκο, που δουλεύουμε κάθε μέρα και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο Γιακουμάκης που μίλησε και για την ενασχόληση του με τον στίβο: «Ασχολούμαι τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Αρχικά ήταν μία γνωριμία με το στίβο. Από παιδί είχα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ όχι όμως με το στίβο… Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν αναγνωριστικά, προκειμένου να δω πιο αγώνισμα θα επιλέξω. Από την πρώτη στιγμή με τράβηξε το ακόντιο. Είχα γνωρίσει και τον Μανώλη Στεφανουδάκη και μετά απ΄όλα όσα έχει πετύχει ήταν και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας για να ασχοληθώ με το ακόντιο και τον στίβο. Πιο δυναμικά όμως ασχολούμαι τα δύο τελευταία χρόνια».

Ο ταλαντούχος ακοντιστής αναφέρθηκε και στους στόχους που έχει θέσει μετά την πρόσφατη επιτυχία του: «Βασικός, πρώτος στόχος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έχουμε μπροστά μας ώστε να πετύχουμε μία καλύτερη επίδοση απ΄ότι στην ημερίδα. Για να μας δώσει πόντους, ψυχολογία για να συμμετάσχουμε στο Πανευρωπαϊκό της Πολωνίας. Αυτός θα είναι ένας καθοριστικός αγώνας για τους Παραολυμπιακούς. Αν πάμε καλά θα έρθει και το Τόκιο... Είναι μέσα στους στόχους μου, μπορεί να μην έρθει τώρα, μπορεί να έρθει τα επόμενα χρόνια».

Ο Μανώλης Γιακουμάκης μίλησε και για τα πολλαπλά οφέλη της ενασχόλησης του με τον αθλητισμό και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα. «Το μήνυμα που θέλω να στείλω προς όλους είναι ότι ο αθλητισμός με έχει γεμίσει όσο δεν φαντάζεστε! Ψυχολογικά, σωματικά ακόμα και στο μυαλό θα έλεγα… Δεν χρειάζεται αν έχει κάποιος μία ιδιαιτερότητα να κάθετε στο σπίτι. Πρέπει να έρθει να προπονηθεί, να δει τι του ταιριάζει, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Όλα είναι στο μυαλό, αρκεί να το πιστέψει και θα το κάνει. Αρκεί μια θετική σκέψη…».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της Κρήτη TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News