Τρομερή κούρσα η Βασιλείου, στον ημιτελικό με ατομικό ρεκόρ 52.76!

Σπορ
Τρομερή κούρσα η Βασιλείου, στον ημιτελικό με ατομικό ρεκόρ 52.76!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τερμάτισε πρώτη στην προκριματική σειρά της και πέρασε στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού

Κάνοντας μια τρομερή κούρσα στα 400μ. γυναικών και με ατομικό ρεκόρ 52.76, η Ειρήνη Βασιλείου τερμάτισε πρώτη στην προκριματική σειρά της και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Τορουν της Πολωνίας!

H Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια πήγε στο Ευρωπαϊκό με φετινό ρεκόρ 52.96 και μάλιστα έχοντας δύσκολο έργο στην 7η και τελευταία προκριματική σειρά, με την τέταρτη επίδοση μεταξύ των πέντε αθλητριών που έτρεχαν μαζί της. Στον τελικό προκρίνονταν οι δύο πρώτες αθλήτριες κάθε σειράς και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι.

Με άριστη προετοιμασία όμως και επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή της αγωνιστική κατάσταση, η Βασιλείου έδειξε αρκετές δυνάμεις στο δεύτερο 200άρι και πέρασε πρώτη, διατηρώντας την πρωτοπορία της στην κούρσα ως το τέλος.

Έτσι βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στο 52.76 και πέρασε στον ημιτελικό με την 14η επίδοση συνολικά στα προκριματικά των 400μ.

Αυτή η επίδοση είναι η 4η στην Ελλάδα πίσω από Χαλκιά, Μπελιμπασάκη και Γκουντενούδη.

Η Βασιλείου συμμετέχει για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί η διοργάνωση του 2019. 

Στον τελικό ο Τσιάμης

Νωρίτερα ο ελληνικός στίβος είχε άλλη μια επιτυχία. Ο Δημήτρης Τσιάμης στον προσγειώθηκε στα 16,38 μ. στην τρίτη του προσπάθεια στον προκριματικό του τριπλούν, έφτασε πολύ κοντά στην φετινή καλύτερή του επίδοση και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορούν της Πολωνίας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News