Μ. Στεφανουδάκης : Όταν περάσει η Παραολυμπιάδα θα σταματήσω

Σπορ
Μ. Στεφανουδάκης : Όταν περάσει η Παραολυμπιάδα θα σταματήσω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης μας προετοιμάζεται για το Τόκιο και σχεδιάζει την επόμενη μέρα …

Ιδανικά ξεκίνησε η χρονιά για τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη του ακοντισμού Μανώλη Στεφανουδάκη που στην πρώτη του αγωνιστική συμμετοχή, σε ένα υψηλού επιπέδου διεθνές μίτινγκ, στο Ντουμπάι κατάφερε να κατακτήσει δύο αργυρά μετάλλια (ακόντιο και σφαίρα), επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο σε ότι αφορά στην προετοιμασία του για το Τόκιο… «Πραγματικά έχουμε μπροστά μας μία χρονιά-πρόκληση με όλα αυτά που περνάει ο πλανήτης και γενικά ο χώρος του αθλητισμού αλλά προετοιμαζόμαστε για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Βρεθήκαμε στο Ντουμπάι, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, είδαμε ότι είμαστε σε ένα υψηλό επίπεδο. Είδαμε τα λάθη μας, τώρα προετοιμαζόμαστε για την επόμενη διοργάνωση…», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη TV ο Μεσσαρίτης Πρωταθλητής και συνέχισε: «Ήταν αθλητές υψηλού επιπέδου. Άλλωστε δεν έχει πολλές διοργανώσεις φέτος άρα οι περισσότεροι προσπαθούμε σε αυτές τις λίγες διοργανώσεις, να είμαστε εκεί. Είναι παραολυμπιακή χρονιά και όλοι παλεύουμε για το καλύτερο, ο κάθε αθλητής και η κάθε χώρα. Αυτό φάνηκε από αυτό τον αγώνα. Εμείς έχουμε ακόμη να δώσουμε πολλά όπως και οι υπόλοιποι αθλητές. Σε 40 μέρες είναι το επόμενο ραντεβού, οπότε εκεί θα δούμε και άλλες επιδόσεις».

Το επόμενο διάστημα ο Μανώλης Στεφανουδάκης θα βρεθεί στην Τυνησία πραγματοποιώντας ένα μέρος της προετοιμασίας του για το Πανευρωπαϊκό ενώ στο ενδιάμεσο θα λάβει μέρος και στο Πανελλήνιο Στίβου. Ο πρωταθλητής μας όπως και όλος ο κόσμος του αθλητισμού περιμένει τις οδηγίες που θα αφορούν στους Παραολυμπιακούς αγώνες, οι οποίοι αναμένεται να γίνουν κάτω από αυστηρό πρωτόκολλο, όπως αυτό που βίωσε πρόσφατα στο Ντουμπάι. «Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά παντού και το βιώσαμε και στα Εμιράτα. Μπορεί να είναι δύσκολο είναι όμως και ευχάριστο γιατί ήταν όλα προγραμματισμένα για λόγους ασφαλείας. Σίγουρα εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Σε ότι αφορά στην Παραολυμπιάδα ακόμη δεν έχουμε μάθει ακριβώς πως θα είναι η διοργάνωση. Αν θα έχει αθλητές, αν θα πάμε σε 4 φάσεις όπως ακούγεται και με περιορισμό στις ημέρες, υπάρχουν διάφορα σενάρια…».

«Νιώθω πλήρης…»

Έχοντας φτάσει στην κορυφή της αθλητικής πυραμίδας και με στόχο ένα ακόμη Παραολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, ο Μανώλης Στεφανουδάκης ήδη σχεδιάζει την επόμενη μέρα και την σταδιακή αποχώρηση του από το πολύ υψηλό επίπεδο πρωαθλητισμού.

«Είναι δύσκολο να συνεχίζεις τόσο δυναμικά για άλλα τέσσερα χρόνια. Σίγουρα δεν μπορείς να αποσυρθείς από το χώρο εντελώς αλλά να γίνεται τόσο σκληρή προετοιμασία πλέον δεν είναι εφικτό, έχω και άλλες υποχρεώσεις στη ζωή μου. Νιώθω πλήρης σαν αθλητής, ακούμπησα όλες τις κορυφές που έχει ο χώρος μας και νιώθω τόσο γεμάτος που νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα, όταν περάσει αυτή η Παραολυμπιάδα, σιγά σιγά να σταματήσω…Θέλω να δώσω χρόνο στην οικογένεια μου . Ο Σύλλογος «Το Μέλλον» έχει αρκετή δουλειά, ετοιμάζουμε ένα μικρό αθλητικό κέντρο στην περιοχή άρα υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα προσπαθήσω να προσφέρω…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News