Στίβος

Στο πλευρό της Μπελιμπασάκη οι πρωταθλητές στίβου

Στην κόντρα που ξεκίνησε με την Τασούλα Κελεσίδου…

Η Μαρία Μπελιμπασάκη είναι η εκπρόσωπος των αθλητών στίβου στον ΣΕΓΑΣ και, έτσι, οι Έλληνες πρωταθλητές υπερασπίστηκαν την 30χρονη Κρητικιά σπρίντερ μετά την κόντρα που ξέσπασε με την υποψήφια πρόεδρο της ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού, Τασούλα Κελεσίδου, με τους αθλητές να αναφέρονται στο ήθος της «ασημένιας» πρωταθλήτριας Ευρώπης στα 400 μέτρα στο Βερολίνο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Παρατηρώντας τις εξελίξεις πάνω στο θέμα που έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικοινωνία της κ. Κελεσίδου με την εκπρόσωπό μας και, με αφορμή την διάσκεψη των αθλητών με την κ. Σακοράφα θα θέλαμε, ως συναθλητές της Μαρίας, να τοποθετηθούμε πάνω σε αυτό.
Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε το κοµµάτι που αφορά την εκλογή της Μαρίας ως εκπροσώπου μας. Βάσει νόµου, έπρεπε να έχουμε σύλλογο, ώστε να πραγματοποιηθούν εκλογές και, εάν δεν υπήρχε σύλλογος, θα έπρεπε η Ομοσπονδία να επιλέξει κάποιον εν ενεργεία αθλητή για αυτήν τη θέση.
Advertisement

Η Ομοσπονδία, θέλοντας να δώσει "φωνή" στους αθλητές, μας ζήτησε να ψηφίσουμε έναν προσωρινό εκπρόσωπο έως ότου κάνουμε Σύλλογο. Μετά από διαδικτυακή συνάντηση, επιλέξαμε ως προσωρινό εκπρόσωπό µας τη Μαρία, ενώ συστάθηκε και τριμελής επιτροπή που θα αναλάμβανε τις διαδικασίες για τη συγκρότηση Συλλόγου.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ρόλος του εκπροσώπου είναι να µας ενημερώνει για οτιδήποτε µας αφορά. Σε αυτό το πλαίσιο, κινήθηκε και η Μαρία, όταν µετά από αίτημα της κ. Σακοράφα να συνομιλήσει με εμάς, µας ενημέρωσε για το πως και το πότε θα μπορούσε να γίνει αυτό. Εξάλλου, πριν από ενάμιση μήνα όλοι οι αθλητές του στίβου αναρτήσαμε μια επιστολή που ουσιαστικά ζητούσε να έρθουν οι δύο κινήσεις που διεκδικούν την προεδρία του ΣΕΓΑΣ σε επαφή μαζί μας. Ελπίζουμε ότι έτσι γίνεται ξεκάθαρο πως όχι απλά η Μαρία δεν ανάγκασε κάποιον, αλλά ήταν επιθυμία δικιά μας να έρθουμε σε επαφή και με τις δυο υποψήφιες προέδρους.

Έχουμε µμπερδευτεί ως προς τις απόψεις και τις δηλώσεις της κ. Κελεσίδου. Στην αρχική της τοποθέτηση, η οποία ‘κατέβηκε’ από το διαδίκτυο σε χρόνο dt, κάνει ξεκάθαρα προσωπική επίθεση στη Μαρία. Σαν αθλητές, µας θλίβει και ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται στη Μαρία και οι υπαινιγμοί περί έλλειψης ήθους. Εμείς που γνωρίζουμε τη Μαρία τόσα χρόνια και ως αθλήτρια και ως άνθρωπο, έχουμε εικόνα για το ήθος της, τη διαδρομή της και την προσωπικότητά της.

Η Μαρία δεν είναι άνθρωπος που θα μας έλεγε ψέματα και ούτε χρειάζεται να μοιάσει σε κανέναν. Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της Μαρίας και η προσωπική επίθεση, ειδικότερα με τον τρόπο που έγινε, µας προσβάλλει όλους και όχι μόνο τη συναθλήτριά μας.
Επίσης, απορίας άξιο είναι το ότι η κ. Κελεσίδου θεωρεί μια τηλεδιάσκεψη των αθλητών με την κ. Σακοράφα εμπλοκή στη διαδικασία των εκλογών. Έχουμε τονίσει πολλάκις ότι οι αθλητές δεν επιθυμούμε να έχουμε ανάμειξη με τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Η δυνατότητα, όμως, να μοιραστούμε τα προβλήματά µας με υποψηφίους των εκλογών, εκτός από αναγκαία και σημαντική, είναι και άσχετη με την εκλογική διαδικασία.


Αναρωτιόμαστε αν η κ. Κελεσίδου γνωρίζει ότι οι αθλητές δεν ψηφίζουν στις εκλογές. Μάλιστα, προβαίνει σε αντιφατικές δηλώσεις, προτρέποντάς από τη µια την αθλήτρια να αφοσιωθεί στον πρωταθλητισμό ενώ παράλληλα δηλώνει ότι επικρότησε το νόμο για την εκπροσώπηση των αθλητών στο ΔΣ. Εμείς κ. Κελεσίδου θεωρούμε ότι ο αθλητής πρέπει να είναι πολύπλευρος ως προσωπικότητα και να ασχολείται και με άλλα πράγματα, εκτός από τον πρωταθλητισμό.

Θέλουμε ο εκπρόσωπός μας να έχει φωνή, κύρος και άποψη για τα ζητήματα της Ομοσπονδίας και όχι απλά να αποτελεί μια "γλάστρα". Αφήσαμε τελευταίο το ότι στην αρχική της δήλωση θεώρησε δεδομένο ότι η Μαρία ηχογράφησε τη συνομιλία τους. Και αυτό γιατί το να κατηγορείς κάποιον χωρίς στοιχεία για ποινικά κολάσιμες πράξεις μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει σε βάρος σου. Και, φυσικά, είναι ποινικά επιλήψιμο. Ευτυχώς για την ίδια, στη δεύτερη δήλωσή της εξαφάνισε κάθε τέτοια αναφορά που έθιγε την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια της Μαρίας.

Απορίας άξιον παραμένει πώς το θεωρούσε τόσο βέβαιο και τόσο φυσιολογικό να έχει κάνει κάτι τέτοιο η Μαρία. Πέρα από όλα αυτά, εµείς οι αθλητές παραμένουµε συνεπείς σε όσα δηλώσαμε και είμαστε ανοιχτοί για συζήτηση με όποιον το κρίνει ωφέλιμο, ειδικά από την στιγμή που διεκδικεί την προεδρεία της Ομοσπονδίας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι κάτωθι πρωταθλητές:

Κατερίνα Στεφανίδη
Παναγιώτης Τριβυζάς
Νικολέτα Κυριακοπούλου
Θοδωρής Χρυσανθόπουλος
Μιλτιάδης Τεντόγλου
Δημήτρης Τσίτσος
Ελένη- Κλαούντια Πόλακ
Χρήστος Φραντζεσκάκης
Ελισάβετ Πεσιρίδου
Γκλόρια Πριβιλέτζιο
Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ
Αναστασία Μαρινάκου
Γιάννης Νυφαντόπουλος
Παναγιώτα Τσινοπούλου
Κώστας Δουβαλίδης
Σωτήρης Γκαραγκάνης
Ραφαέλα Σπανουδάκη
Κρίστυ Αναγνωστοπούλου
Μιχάλης Αναστασάκης
Κορίνα Πολίτη
Κώστας Νάκος
Σοφία Υφαντίδου
Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου
Ιωάννα Ζάκκα
Αγγελική Μακρή
Όλγα Φιάοκα
Μαρία Γάτου
Άννα Κιάφα
Κέλλυ Σαμάνη
Ολυμπία Καραγιάννη
Οδυσσέας Μουζενίδης
Έφη Κολοκυθά
Δέσποινα Μουρτά»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια