Προσηλωμένη στην Ολυμπιάδα η Ειρήνη Βασιλείου

Σπορ
Προσηλωμένη στην Ολυμπιάδα η Ειρήνη Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρωταθλήτρια μας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά σε Βιέννη και Τσεχία...

Mε τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις σε μία χρονιά πρόκληση η Ειρήνη Βασιλείου. Η ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια στο διεθνές μίτινγκ της Βιέννης έκανε σπουδαίο ατομικό ρεκόρ στα 200μ. κατακτώντας τη 2η θέση με χρόνο 23.51, που αποτελεί την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Λίγες ημέρες αργότερα, στην Τσεχία, ήταν και πάλι 2η στα 400μ. με 52.96, μία ανάσα από το ατομικό της ρεκόρ (52.93)!

«Πήγα πολύ καλά στα 200μ., εντυπωσιάστηκα και εγώ με τον εαυτό μου. Οι προπονήσεις έδειχναν όταν είμαι καλά αλλά δεν περίμενα να πάω τόσο καλά... Η παρουσία μου στην Τσεχία δείχνει κάτι θετικό. Αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας μου στα 400μ. και ότι το σώμα μου ακόμη δεν έχει χαλαρώσει από τις προπονήσεις, πιστεύω ότι η συνέχεια, κούρσα με κούρσα, θα είναι καλύτερη…», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» η Ειρήνη Βασιλείου.

Μετά τις εξελίξεις με το Lockdown στην Αττική, η πρωταθλήτρια μας περιμένει μήπως και επηρεαστεί το Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου που είναι προγραμματισμένο 12-13 Φεβρουαρίου. «Ευελπιστούμε να μην αλλάξει κάτι στον προγραμματισμό του αγώνα και να γίνει κανονικά. Είμαστε σε αναμονή. Αν όλα πάνε καλά ελπίζω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα».

Το βλέμμα όμως είναι στραμμένο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν στις 5 Μαρτίου όμως ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο μεγάλος μου στόχος γι΄αυτή τη χρονιά. Πιστεύω ότι με αυστηρά πρωτόκολλα θα διεξαχθούν τελικά…»

Το γεγονός ότι η Ειρήνη Βασιλείου ήταν στη λίστα των διακριθέντων αθλητών που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς της επέτρεψε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα της πανδημίας να προετοιμαστεί ανελλιπώς στο Παγκρήτιο Στάδιο ενώ αν συνυπολογίσουμε και τον καλό σχετικά καιρό στο Ηράκλειο, τότε η προετοιμασία της κρίνεται ικανοποιητική αφού κατάφερε να την ολοκληρώσει σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Χωρίς την Άννα…

Η πρωταθλήτρια μας ρωτήθηκε και για την απουσία πλέον της αδελφής της Άννας από τις προπονήσεις αφού αποφάσισε να αποσυρθεί από τον πρωταθλητισμό ενώ τον τελευταίο καιρό φαίνεται να την έχουν κερδίσει οι μεγάλες αποστάσεις… «Στην αρχή ήταν δύσκολη η προπόνηση χωρίς την Άννα, την αναζητούσα. Αυτή τη χρονιά στάθηκα τυχερή αφού έχω έναν συναθλητή που τρέχει 400μ. και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στις προπονήσεις. Την Άννα μπορεί να την πετύχετε να τρέχει στους δρόμους της Ρογδιάς…» είπε χαριτολογώντας η Ειρήνη που έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή της Άρη Βισκαδουράκη, τονίζοντας πόσο πολύ βοήθησε την ίδια και την αδελφή της στην πορεία τους αλλά και πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News