Στην Τσεχία αύριο η Βασιλείου

Σπορ
Στην Τσεχία αύριο η Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στα 400μ. (ατομικό 52.93)...

Τρεις αθλητές-τριες στίβου βρίσκονται στην Οστράβα για να λάβουν μέρος στο διεθνές μίντιγκ Indoor Czech Gala που διεξάγεται αύριο, κάτι που είναι αναγκαίο μετά και την ακύρωση της ημερίδας που ήταν να γίνει την Κυριακή στο ΣΕΦ.

Στο Τσέχικο γκαλά που ανήκει στην κατηγορία C των αγώνων της World Athletics, θα λάβουν μέρος οι: Ειρήνη Βασιλείου, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Ανδρέας Δημητράκης. Η ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στα 400μ. (ατομικό 52.93)με στόχο να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις μετά το πρόσφατο ατομικό ρεκόρ στη Βιέννη, στα 200μ. (23.51). Στην ίδια κούρσα θα τρέξουν οι: Σίνθια Μπολίνγκο (Βέλγιο, 51.62), Αλεξάντρα Γκαβόρσκα (Πολωνία, 52.63), Ιβέτα Πουτάλοβα (Σλοβακία, 52.62) και Πατρίτσια Βιτσίτσκιεβιτς (Πολωνία, 52.51).

Στο μίτινγκ της Οστράβα θα λάβει μέρος και η πρωταθλήτρια των εμποδίων Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία έδωσε τον πρώτη της αγώνα στο Μοντεβίλ πριν λίγες μέρες με φετινό ρεκόρ 8.39.

Ο Ανδρέας Δημητράκης θα αγωνιστεί στα 1500μ., μετά από μία εξαιρετική πρεμιέρα στην Βιέννη (3.43.99) και θα κοντραριστεί με τους: Ίστβαν Σότζι (Ουγγαρία, α.ρ. 3.37.55), Φιλίπ Σασινέκ (Τσεχία, 3. 39.99), Άνταμ Σερβίντσκι (Πολωνία, 3.42.92) και άλλους.

Aκύρωση αγώνα

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αναβάλλεται το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 13-14 Μαρτίου στην Λεϊρία της Πορτογαλίας. Όπως ανακοινώθηκε η υγειονομική εικόνα της χώρας δεν επιτρέπει τη φιλοξενία μιας τέτοιας αθλητικής εκδήλωσης κι έτσι η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων οδηγήθηκε στην απόφαση της αναβολής.

Η ΕΑ στην ανακοίνωση της αναφέρει πως παρακολουθεί τα γεγονότα και ανάλογα με την εξέλιξη τους θα επιδιώξει να αναζητήσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων. Θυμίζουμε πως ήδη έχει ακυρωθεί και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, το οποίο ήταν να γίνει στην Κίνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News