Το αγωνιστικό πρόγραμμα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ

Σπορ
Το αγωνιστικό πρόγραμμα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε το καλεντάρι των αγώνων από τον ΣΕΓΑΣ

Μετά την έγκριση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά και την συνεργασία με την Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στη συγκρότηση του αγωνιστικού προγράμματος κλειστού στίβου για το 2021.

Σύμφωνα με αυτό θα γίνουν δύο ημερίδες στις 7 και 19 Φεβρουαρίου, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου. Στο σύνολο των διοργανώσεων θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, προκειμένου να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία, καθώς και η ασφάλεια όλων όσοι θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις.

Οι περιορισμοί που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, καθιστούν αναγκαίο τον περιορισμό των αθλητών και αθλητριών, που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις. Έτσι, προτεραιότητα θα δοθεί στους αθλητές – αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ στη συνέχεια ο αριθμός συμμετοχής θα συμπληρωθεί με αθλητές – αθλήτριες, που ανήκουν στις κατηγορίες επίλεκτων αθλητών της Ομοσπονδίας και σε περίπτωση ελεύθερων θέσεων με αθλητές – αθλήτριες σωματείων με τις καλύτερες επιδόσεις.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός στο προθερμαντήριο και την αίθουσα κλήσεως, από την ταυτόχρονη παρουσία πολλών αθλητών και αθλητριών - όπως προβλέπει το πρωτόκολλο- και παράλληλα στον αγωνιστικό χώρο ο αριθμός των ατόμων, να μην ξεπερνά τα 90 άτομα (αθλητές, κριτές, εθελοντές, προσωπικό σταδίου & εργατικό προσωπικό).

Οι προκηρύξεις των διοργανώσεων θα εκδοθούν έγκαιρα, προκειμένου να γίνουν γνωστές όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες. Για τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στη διοργάνωση απαιτείται αρνητικό rapid test. Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει για μία ακόμη φορά την ευχή και απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία, του χρόνου ο στίβος να έχει στη διάθεση του, το σπίτι του, το κλειστό της Παιανίας, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν αξιοπρεπώς οι ανάγκες τόσο των πρωταθλητών μας, όσο και των αθλητών των σωματείων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News