Άννα Βασιλείου: Με στεναχωρεί που κλείνει αυτός ο κύκλος

Σπορ
Άννα Βασιλείου: Με στεναχωρεί που κλείνει αυτός ο κύκλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια μιλάει για την απόφαση της να αποχωρήσει από τον πρωταθλητισμό...

Στην δύσκολη απόφαση της ολοκλήρωση του κύκλου της στον πρωταθλητισμό, προχώρησε η Άννα Βασιλείου, κάνοντας την γνωστή στο ευρύ κοινό πριν λίγες ημέρες… Η σπουδαία πρωταθλήτρια μας θεώρησε ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την αποχώρηση της από την πρώτη γραμμή, δίνοντας πλέον βαρύτητα σε άλλους τομείς της ζωής της. «Σίγουρα πρόκειται για την δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου! Είναι αρκετά στενάχωρο και δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα για να είμαι ειλικρινής όμως η απόφαση αυτή ήρθε μετά από πολύ ώριμη σκέψη. Κάποιες φορές όταν φτάνουμε να ξεπερνάμε τα όρια μας φέρνουμε τα αντίθετα αποτελέσματα…», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» η πρωταθλήτρια των 200μ. και 400μ., που δεν έκρυψε ότι θα μπορούσε είχε αποχωρήσει και νωρίτερα... «Θα μπορούσα να είχα αποχωρήσει λίγο πιο νωρίς αλλά επειδή είμαι πεισματάρα, το τραβούσα από τα μαλλιά… Έδωσα λίγο χρόνο παραπάνω, προσπάθησα αλλά είδα ότι δεν μου έβγαινε σε καλό οπότε πήρα την απόφαση να δώσω τέλος. Με στεναχωρεί που ένας κύκλος κλείνει όμως ένας άλλος ανοίγει».

Βέβαια την απόφαση της αυτή, η Άννα τη συζήτησε και με …το άλλο της μισό, την αδελφή της Ειρήνη, η οποία την παρότρυνε να συνεχίσει. «Η προτροπή της Ειρήνης ήταν να μείνω. Τώρα θέλει να πηγαίνω κάποιες μέρες στην προπόνηση να της κάνω παρέα. Η αλήθεια είναι ότι είναι μεγάλο κίνητρο η μία για την άλλη, ακόμη και η απλή παρουσία μου στο στάδιο είναι βασική. Και για μένα είναι δύσκολο όταν ξέρω ότι η Ειρήνη είναι στο στάδιο και εγώ όχι… Πάντα ήμασταν ένα όμως η κάθε μία έχει τη ζωή της και παίρνει το δρόμο της».

Η Άννα αναφέρθηκε και σε κάποιους αφανείς ήρωες, όπως είπε, που στηρίξαν κάθε της προσπάθεια: «Υπάρχουν κάποιοι αφανείς ήρωες, όπως ο Αναστάσης Βλατάκης που έχει πιστέψει σε μένα πάρα πολύ και ήθελε να το προσπαθήσουμε με τον προπονητή μου μέχρι τέλους. Να δούμε που μπορεί να πάει όμως δυστυχώς στον αθλητισμό υπάρχουν καλές και κακές στιγμές».

Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην γίνει αναφορά, στον… δεύτερο πατέρα των πρωταθλητριών μας, τον προπονητή τους Άρη Βισκαδουράκη με τον οποίο έχουν συμπορευτεί επί σειρά ετών, πετυχαίνοντας σπουδαία πράγματα. «Είναι ένας απίστευτος άνθρωπος, είναι ο… δεύτερος πατέρας μας.Έχει τρομερή ενέργεια και αγάπη για το στίβο και τη ζωή. Θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια . Τέτοιους ανθρώπους δεν τους ξεχνάς ποτέ. Τον λατρεύω. Ό,τι χρειαστεί, ό,τι χρειαστώ ξέρω θα είναι εκεί…».

Η Άννα Βασιλείου αναφέρθηκε και στην μεγάλη αγάπη που πήρε από τον κόσμο με αλλεπάλληλα μηνύματα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της. «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τα πάρα πολλά μηνύματα αγάπης που πήρα μετά την ανάρτηση μου. Χαίρομαι που αποτελέσαμε πρότυπο για πολλά νέα παιδιά που μπήκανε στον αθλητισμό…».

Αναφορικά τώρα με τις στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη της από την επιτυχημένη παρουσία της στα Στάδια, η Άννα τονίζει: «Η πρώτη στιγμή αφορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Ηράκλειο, το 2015. Νιώσαμε τόση ζεστασιά από το κοινό! Είναι τελείως διαφορετικά να τρέχεις στον τόπο σου. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Η άλλη στιγμή που θυμάμαι αφορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, το 2016 όταν η Ειρήνη είχε πιάσει το όριο στα προκριματικά και έτρεξα με την καρδιά μου και έπιασα και εγώ το όριο για το Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ».

Άλλο αθλητισμός, άλλο πρωταθλητισμός εξήγησε η πρωταθλήτρια μας. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες, και ο τρόπος ζωής εναρμονίζεται ανάλογα με το πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων. «Πρώτα οι προπονήσεις και μετά όλα τα άλλα… Από το 2017 που δουλεύω στο φαρμακείο, αυτό που αρέσει πολύ όμως το σώμα κουραζόταν με δουλειά πρωί, βράδυ, προπονήσεις και αυτό έβγαινε στην προπόνηση…».

Πλέον η Άννα αφήνει πίσω της τον πρωταθλητισμό, κρατάει τον αθλητισμό στη ζωή της ως εκγύμναση πλέον, δεν σκέφτεται στην παρούσα φάση να ενεργοποιηθεί από κάποιο άλλο πόστο και στρέφεται στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή. Εμείς να της ευχηθούμε τα καλύτερα, σε ό,τι και αν κάνει!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News