Στίβος

Ο Χρήστος Λίτσικας μιλάει για το lockdown στον αθλητισμό και όχι μόνο

Ο τεχνικός της Αθλητικής Ακαδημίας Ηρακλείου ελπίζει με την επιστροφή οι συνθήκες να είναι καλύτερες...

Για το επικείμενο lockdown στο σύνολο σχεδόν του ελληνικού αθλητισμού προετοιμάζονται και τα σωματεία της Κρήτης που μετά το σοκ της πρώτης καραντίνας, καλούνται να εναρμονιστούν, όπως όλα δείχνουν, στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται στη χώρα μας λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. «Η πρώτη καραντίνα ήταν ένα σοκ για όλου μας! Για τρεις μήνες αποκλειστήκαμε από κάθε δυνατότητα προπόνησης όμως ευτυχώς, όπως φάνηκε, δεν μας άφησε αυτό πολύ πίσω σε θέμα επιδόσεων και προπονήσεων αφού ο αθλητισμός ήταν μία διέξοδος για όλους μας… Δυστυχώς μαθαίνουμε ότι και τώρα τα πράγματα δεν είναι θετικά. Αισιοδοξούμε όμως ότι ακόμη και αν περάσουμε σε ένα δεύτερο lockdown, αυτό δεν θα κρατήσει όσο το πρώτο και ελπίζουμε ότι με την επιστροφή μας θα είναι καλύτερες οι συνθήκες για να έρθουν τα παιδιά στα Στάδια, να σημειώσουν ξανά επιτυχίες», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο προπονητής της Αθλητικής Ακαδημίας Ηρακλείου Χρήστος Λίτσικας που αναφέρθηκε στην κυψέλη αθλητισμού που υπάρχει στο Παγκρήτιο Στάδιο και τα αισιόδοξα μηνύματα που στέλνει ο κλασικός αθλητισμός της Κρήτης. «Πράγματι στο Παγκρήτιο Στάδιο υπάρχει μία κυψέλη που φιλοξενεί 15 διαφορετικά αθλήματα, πάρα πολλά παιδιά και ενήλικες που κάνουν από μαζικό αθλητισμό μέχρι πρωταθλητισμό. Δυστυχώς απολαμβάνουμε τις τελευταίες ημέρες ελεύθερης προπόνησης όμως τα μηνύματα που στέλνει ο κλασικός αθλητισμός είναι αισιόδοξα αφού είναι κάθε χρόνο και καλύτερα για όλους τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Παγκρήτιο. Είναι χαρά μας που το Ηράκλειο διαθέτει εκτός από το Παγκρήτιο και ένα ανακαινισμένο πλέον Στάδιο Ελευθερίας…».


Αναφορικά με το παρών και το μέλλον των παιδιών της Κρήτης, ο τεχνικός της Αθλητικής Ακαδημίας σημειώνει: «Ήδη στο Παγκρήτιο υπάρχουν δύο αθλητές που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ενώ έρχονται και πολλά παιδιά από κάτω. Είχαμε αρκετές συμμετοχές σε πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα από τις πιο μικρές μέχρι και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Είμαστε γεμάτοι όρεξη για δουλειά και αισιοδοξούμε ότι θα έρθουν σημαντικές επιτυχίες».


Σε ότι αφορά στην Αθλητική Ακαδημία Ηρακλείου ο Χρήστος Λίτσικας τονίζει: «Θα πω αυτό που λέμε χαριτολογώντας: Είμαστε ο πιο νέος σύλλογος στο Ηράκλειο με την μεγαλύτερη προπονητική εμπειρία. Πρόκειται για προπονητικό τιμ που είναι χρόνια στο χώρο. Έχουμε δημιουργήσει το Σύλλογο τρία χρόνια και πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά. Μας εμπιστεύεται ο κόσμος και τον ευχαριστούμε γι΄αυτό. Πέρσι ήρθαν και οι πρώτες μας επιτυχίες σε Πανελλήνιο επίπεδο με την 1η θέση του Έντυ Εκχόσου στο Πανελλήνιο Παίδων στα 200μ. αλλά και δύο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Παμπαίδων με τον Γιάννη Αγάπη στο ύψος και τον Μάνο Χάλαρη στο επι κοντώ. Είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα για το μέλλον».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια