default-image

Εξειδικευμένο τμήμα Μαραθωνίου δημιουργεί ο Σ.Μ.Κ.

Σπορ
Εξειδικευμένο τμήμα Μαραθωνίου δημιουργεί ο Σ.Μ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπός είναι η διάδοση του Μαραθωνίου των αποστάσεων & υπεραποστάσεων στην Κρήτη…

Σε μία νέα κίνηση που αφορά όσους αγαπούν τις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, προχωρά η Διοίκηση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης καθώς δημιουργεί εξειδικευμένο τμήμα Μαραθωνίου με εξειδικευμένους προπονητές (πρώην πρωταθλητές) με σκοπό την διάδοση του Μαραθωνίου των αποστάσεων & Υπεραποστάσεων στην Κρήτη.

Με επικεφαλής και υπεύθυνους προγράμματος τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, τον Παντελή Καμπαξή (αντιπρόεδρος του Συλλόγου πρωταθλητής Μαραθωνίου & Υπεραποστάσεων), την Ειρήνη Φουρναράκη (γραμματέας του Συλλόγου πρωταθλήτρια αποστάσεων ) και τον Ξενιτίδη Σπυρίδωνα (έφορος ακαδημίας Συλλόγου πρωταθλητής αποστάσεων) . Με καταξιωμένους προπονητές (πρώην πρωταθλητές Μαραθωνίου & αποστάσεων) τον Νίκο Κατσίλα και την Φωτεινή Μαρκίδου.

Σκοποί και στόχοι του προγράμματος είναι σύμφωνα με τη Διοίκηση του Σ.Μ.Κ.:Να μάθουν τα μέλη του τι είναι ο μαραθώνιος και οι αποστάσεις. Η σωστή ομαδική προπόνηση όλων των μελών σε όποια κατηγορία, ηλικιακή και σωματική, και αν ανήκουν. Να μην υπάρχουν στην Κρήτη αθλητές ανεξάρτητοι. Η διοργάνωση σεμιναρίων για τον μαραθώνιο και τις αποστάσεις. Η διοργάνωση σεμιναρίων για την υγεία των αθλητών με ειδικούς ιατρούς.

Οι ομαδικές εκδρομές σε αθλητικές διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η έκπτωση των μελών σε επιχειρήσεις της πόλης και της Κρήτης. Ο συχνός ιατρικός έλεγχος για την καλύτερη υγεία των μελών. Οι υποχρεωτικές εργομετρικές μετρήσεις.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό όσο και της Ακαδημίας του Σ.Μ.Κ. θα υποστηρίζεται από πλήρες ιατρικό επιτελείο όπως: Καρδιολόγο, Παθολόγο, Ορθοπεδικό, Εργοφυσιολόγο, Φυσικοθεραπευτή, Μασέρ, Ποδολόγο.

Στο πρόγραμμα αυτό μπορούνε να μετέχουν όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος ηλικίας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site του Συλλόγου: cretamarathon.com ή το fecebook Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης αλλά και να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: Παντελής Καμπαξής: 2810263426 , Σπυρίδων Ξενιτίδης: 6971671334

Το πρόγραμμα θα γίνεται στο στάδιο Ελευθερίας Χανιώπορτα (όπου βρίσκονται τα γραφεία του Συλλόγου διπλά στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ) στο Παγκρήτιο στάδιο αλλά και όπου κριθεί σκόπιμο από τους προπονητές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News