Μαρία Παπαγιαννάκη: «Αστέρι» με κληρονομικό χάρισμα

Απόψεις
Μαρία Παπαγιαννάκη: «Αστέρι» με κληρονομικό χάρισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 14χρονη πρωταθλήτρια στίβου του ΟΦΗ με τις σούπερ επιδόσεις, είναι εγγονή του «φτερωτού» 100άρη Χάρη και κόρη του πρώην ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Γιώργου Παπαγιαννάκη

Η χρυσή επιτυχία της 14χρονης Μαρίας Παπαγιαννάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που φιλοξενήθηκε στον Άγιο Κοσμά, πρώτη στα 1.200 μέτρα με χρόνο 3.49.52 (τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα), δεν ήταν μόνο ένα αισιόδοξο γεγονός μέλλοντος για τον ΟΦΗ και τον ελληνικό στίβο.

Ως είδηση άνοιξε αυτόματα ιστορίες «dna», αφού οι παλιότεροι έφεραν αμέσως στο μυαλό τους τις λαμπρές επιτυχίες του «φτερωτού» παππού της Χάρη Παπαγιαννάκη, που υπήρξε από τους πλέον ανταγωνιστικούς «100άρηδες» της εποχής Παπαγεωργόπουλου μαζί με τον Βραχασωτάκη (επίδοση 10.87 με ξύλινο χρονόμετρο, πολύ τοπ για την εποχή του) και από τους ταχύτερους εξτρέμ που έγραψε καριέρα ως ποδοσφαιριστής στον ΑΟΑΝ!

Λίγα χρόνια πίσω είχαμε πάρει μια αίσθηση του κληρονομικού ταλέντου της ταχύτητας από τον πατέρα της πρωταγωνίστριας Γιώργου Παπαγιαννάκη ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και του ΑΟΑΝ!

Η πρωταθλήτρια με τον προπονητή της στον ΟΦΗ Γιάννη Βαλεργά

Η μεγάλη κληρονομιά της Μαρίας αξιοποιείται με σκληρή και μεθοδική δουλειά από την ίδια και τον προπονητή της Γιάννη Βαλεργά. Καθόλου τυχαίο τερμάτισε πρώτη και στο διασυλλογικό Κρήτης Κ18 (!) με την τέταρτη καλύτερη φέτος επίδοση στην Ελλάδα, αλλά λόγω ηλικίας δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στην αθλητική οικογένεια Παπαγιαννάκη ο «θησαυρός» της Μαρίας, έχει προκαλέσει απέραντη συγκίνηση χαράς: «Χαίρομαι που ασχολείται με τον αθλητισμό και θα είμαι πάντα δίπλα της σε ότι κάνει και αγαπά» μας είπε ο πατέρας της Γιώργος, τονίζοντας: «Στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι δεδομένο. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, υπομονή και υγεία»!

Η Μαρία Παπαγιαννάκη είναι σπουδαίο ταλέντο με πεδίο δόξης λαμπρό. Η προσωπικότητά της, το αθλητικό της παρουσιαστικό και οι επιδόσεις της, δένουν με θαυμαστή αρμονία με την σπουδαία αθλητική κληρονομιά της οικογένειας της!

Πραγματικό «αστέρι» που μπορεί να φωτίσει πολλές επιτυχίες του κρητικού στίβου στο πανελλήνιο και διεθνές στερέωμα του κλασικού αθλητισμού.

Στη φωτογραφική σύνθεση η Μαρία Παπαγιαννάκη, ο παππούς της Χάρης και ο πατέρας της Γιώργος, γράφοντας ιστορία στον αθλητισμό.)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News