Πολύ καλή παρουσία από τους Χανιώτες αθλητές και τη Μανιού του ΟΦΗ στην Τρίπολη

Σπορ
Πολύ καλή παρουσία από τους Χανιώτες αθλητές και τη Μανιού του ΟΦΗ στην Τρίπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχώρισαν οι Κρητικοί στο φεστιβάλ ρίψεων που έγινε σήμερα...

Πολύ καλή παρουσία είχαν στο φεστιβάλ ρίψεων που έγινε χθες στο Στάδιο της Τρίπολης οι Χανιώτες σφυροβόλοι του «Ελ. Βενιζέλου» Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης αλλά και όχι μόνο... Ο πρώτος επανήλθε σε καλές βολές αφού με το 75.55μ. στην 2η του προσπάθεια πήρε τη νίκη και ανέβηκε στην 11η θέση της φετινής παγκόσμιας λίστας των Ανδρών. Ο 20χρονος πρωταθλητής από την άλλη ακολούθησε με 74.57μ., βολή που αποτελεί την 2η καλύτερη επίδοση της καριέρας του πίσω από το 76.67μ. που έκανε στο Βαλκανικό του Πράβετς. Στο ίδιο αγώνισμα είχαμε δύο ακόμη συμμετοχές από το Χανιώτικο σωματείο. Ο Γιάννης Χριστινάκης ήταν 5ος με 55.34μ. και ο Λευτέρης Γουμενάκης 6ος με 54.94μ.

Ο Ορέστης Ντουσάκης ήταν άλλος ένας Χανιώτης σφυροβόλος που ξεχώρισε στην Τρίπολη, στην Κ20. Ο νεαρός αθλητής σε κάθε αγώνα προσθέτει 2 μέτρα στο ατομικό του ρεκόρ αφού από το περσινό ατομικό 67.97μ. με την 6κιλη σφύρα ανέβηκε πριν δύο εβδομάδες στα 71.37μ. ενώ χθες έφτασε στα 73.80μ.Αυτή η επίδοση τον ανέβασε μάλιστα στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των Εφήβων!

Αξίζει όμως αναφοράς η βολή στα 79.52μ. στη σφύρα Κ18 από το Νικόλαο Πολυχρονίου που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και μακρά την κορυφαία επίδοση του κόσμου!

Στον ακοντισμό Γυναικών την πρώτη θέση κατέλαβε η Αφροδίτη Μανιού του ΟΦΗ με βολή στα 50.43μ.

Εντυπωσιακή εμφάνιση όμως έκανε για ακόμη μία φορά και ο Παίδας του «Ελ. Βενιζέλου», ο Κώστας Μπουζάκης που πλησίασε το Πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας του στη δισκοβολία. Με βολή στα 60.75μ. στην 2η προσπάθεια του, ο Χανιώτης αθλητής κυριάρχησε στη δισκοβολία Παίδων με το δίσκο του 1,5 κ. Στη συνέχεια ρίσκαρε για το ρεκόρ και έκανε άκυρες προσπάθειες, με εξαίρεση την 6η και τελευταία που προσγειώθηκε στα 58. 75μ. Ο 17χρονος δισκοβόλος είχε κάνει ατομικό ρεκόρ με 60.80μ. το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ18. Η κατάρριψη του Πανελλήνιου ρεκόρ Παίδων του Στέφανου Χατζηνικολάου με 61.22μ. από το 1997 είναι πολύ κοντά, αν σκεφτεί κανείς ότι πέρα από τον Μπουζάκη διεκδικητής είναι και ο Παυλίδης από τη Βόρεια Ελλάδα με βολή στα 60.90μ. στο Διασυλλογικό. Στη 2η θέση της ίδιας κατηγορίας ήταν ο Αρτέμης Αδαμάκης, επίσης του «Ελ. Βενιζέλου» με 51.26μ.

Τέλος ο Μανώλης Πεντίκης του "Ελ.Βενιζέλος" συμμεττείχε στους αγώνες ρίψεων "Κώστας Σπανίδης" στη Θεσσαλονίκη και στη δισκοβολία Ανδρών κατέλαβε την 5η θέση με επίδοση 46,75μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News