Στίβος: Στη Βιέννη ξεκινά η χρονιά για την Ειρήνη Βασιλείου

Σπορ
Στίβος: Στη Βιέννη ξεκινά η χρονιά για την Ειρήνη Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια έχει ήδη κάνει την πρώτη της προπόνηση σε αυστριακό έδαφος και μιλησε στη "Νέα Κρήτη" για την προετοιμασία της

Το κλειστό Στάδιο της Βιέννης επέλεξε η Ειρήνη Βασιλείου για να πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες απ΄ αυτές που επικρατούν αυτό το διάστημα στο Ηράκλειο, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει τα τελευταία χρόνια την αντίστοιχη χρονική περίοδο.  Οι αδελφές Βασιλείου μέχρι και πέρσι επέλεγαν την Νότια Αφρική για το χειμερινό στάδιο της προετοιμασίας τους όμως φέτος η επιλογή διαφοροποιήθηκε με την Ειρήνη να βρίσκεται ήδη στην Αυστρία, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στην παρούσα φάση στον κλειστό στίβο.

«Βρίσκομαι από την Τρίτη το βράδυ στη Βιέννη και ήδη έκανα την πρώτη μου προπόνηση. Αν και είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα μέχρι στιγμής οι συνθήκες είναι πολύ καλές και δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα», τονίζει στη «Ν.Κ.» η πρωταθλήτρια μας που θα παραμείνει στην Αυστρία μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα ενώ το προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιήσει  το πρώτο αγωνιστικό τεστ της σεζόν, στο Vienna Indor Gala, έχοντας δηλώσει συμμετοχή τόσο στα 60μ. όσο και στα 200μ. όπου έχει τον 4ο και τον 1ο καλύτερο χρόνο αντίστοιχα από τις συμμετέχουσες με 7.63 και 23.31.

Το γεγονός ότι η Ειρήνη επέλεξε να λάβει μέρος στα σπριντ, εντάσσεται στο προπονητικό της πλάνο αφού έτσι θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη στον ανοικτό στίβο για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στα 400μ. που είναι βέβαια το αγώνισμα της, κυνηγώντας το μεγάλο στόχο της Ολυμπιάδας του Τόκιο! 

Σε αυτή τη φάση βέβαια στόχος της Ειρήνης είναι να καταφέρει να κάνει το 52.90 που απαιτείται για να πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Ναντζίνγκ (13-15 Μαρτίου). Αυτό σημαίνει ότι η πρωταθλήτρια μας θα πρέπει να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ, καθώς ο χρόνος της είναι 53.39, όμως είναι βέβαιο ότι μπορεί να τα καταφέρει.

«Αρχικά ο βασικός μου στόχος για φέτος είναι η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς αγώνες. Όμως πριν τους Ολυμπιακούς υπάρχει και το Παγκοσμίο Κλειστού στίβου που  διεξάγεται στην Κίνα και  θέλω να επιδιώξω να πάω, για αυτό και επέλεξα να κάνω την προετοιμασία μου σε κλειστό στίβο. Για να προετοιμαστώ καλύτερα, καθώς ο ανοιχτός με τον κλειστό στίβο έχουν τεράστια διαφορά».

Η Ειρήνη στοχεύει λοιπόν να ανεβάσει περαιτέρω τον αγωνιστικό πήχη της μετά την περσινή χρονιά όπου βέβαια το πρόσημο ήταν θετικό αφού κατάφερε να καταρρίψει τα ατομικά της ρεκόρ στα 200μ. και 400μ., τρέχοντας σε 23.31 και 51.75 αντίστοιχα ενώ συμμετείχε και στον αγώνα της χρονιάς, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα όπου η 29χρονη πρωταθλήτρια σημείωσε χρόνο 52.31. 

Η Άννα μπορεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να μην βρίσκεται από τώρα στην Βιέννη όμως έχει δηλώσει συμμετοχή στο ίδιο Gala, στα 800μ. με το 2.09.36 να είναι η καλύτερη επίδοση απ΄ όλες τις συμμετέχουσες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News