Μανώλης Στεφανουδάκης: Τώρα σκέφτεται την Παραολυμπιάδα του Τόκιο

Σπορ
Μανώλης Στεφανουδάκης: Τώρα σκέφτεται την Παραολυμπιάδα του Τόκιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λέει ο Μεσαρίτης Παραολυμπιονίκης και ο προπονητής του Ιπποκράτης Σκαντζάκης για το αργυρό μετάλλιο στο Ντουμπάι...

Μία ακόμη διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Μανώλης Στεφανουδάκης που παραμένει μεταξύ των κορυφαίων αθλητών του κόσμου στον ακοντισμό, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το ασημένιο μετάλλιο χθες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ντουμπάι.

Ο Μεσαρίτης Παραολυμπιονίκης στην κατηγορία F54 του ακοντισμού, ήταν 2ος, χάνοντας στην έκτη και τελευταία προσπάθεια το χρυσό μετάλλιο για μόλις ένα εκατοστό!

Ο Στεφανουδάκης στην δεύτερη βολή είχε επίδοση 29 μέτρα 76 εκατοστά που ισοδυναμεί με πανελλήνιο ρεκόρ (προηγούμενο δικό του με 29.75μ.), όμως στην έκτη βολή έχασε το χρυσό από τον Ιρανό Αμιρί που έριξε το ακόντιο στα 29 μέτρα 77 εκατοστά! Ο πρωταθλητής μας με 29.76μ. έμεινε δεύτερος δίνοντας συνέχεια στο σερί που τον θέλει από το 2013 να βρίσκεται ανελλειπώς στα μετάλλια της συγκεκριμένης διοργάνωσης (1ος το 2017 και το 2015, 3ος το 2013).

‘’Στο τέλος της χρονιάς καταφέραμε την πιο σημαντική διάκριση στην μεγαλύτερη διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά από μια δύσκολη πορεία μέσα στο 2019 που μας κράτησε μακριά από αρκετές αθλητικές διοργανώσεις λόγω τραυματισμών. Στον αγώνα συμμετείχαμε οι σημαντικότεροι αθλητές της κατηγορίας μου με πολύ έντονο ανταγωνισμό. Η αναμονή ήταν κουραστική αλλά το αποτέλεσμα ικανοποιητικό. Η προετοιμασία για το Τόκυο ξεκινάει και θα προετοιμαστούμε για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για την στήριξη του μέσα από τα μηνύματα και τις ευχές που λαμβάνω στον προσωπικό μου λογαριασμό. Είναι πολύ συγκινητικό όλο αυτό και μου δίνει δύναμη για την συνέχεια», τονίζει ο Μανώλης Στεφανουδάκης και συνεχίζει: «Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ σε δύο ανθρώπους, που παλεύουμε σε καθημερινή βάση για να προετοιμαστούμε και να μπορέσουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, στους προπονητές μου Ιάκωβο Ιωαννίδη και Ιπποκράτη Σκαντζάκη. Φέτος αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στο παγκόσμιο και πιστεύω ότι πετύχαμε το στόχο μας με μια πολύ σημαντική θέση στο βάθρο που μας δίνει το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο το 2020. Επίσης ευχαριστώ τα μέλη της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες που είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε και φροντίζουν όλες τις διαδικασίες για τη συμμετοχή μας σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό με το μετάλλιο σε όλους αυτούς που βρίσκονται πίσω από εμένα, στον άνθρωπο που βρίσκει τις χορηγίες προκειμένου να γίνει η προετοιμασία μου και η συμμετοχή μου στις διάφορες διοργανώσεις, στους ανθρώπους που φροντίζουν για τα δημοσιεύματα μου αλλά και στους ανθρώπους που οργανώνουν τα ταξίδια μου.’’

Υπερήφανος ο Σκαντζάκης

Για την σπουδαία επιτυχία του Μανώλη Στεφανουδάκη, δεν κρύβει την ικανοποίηση του στη «Ν.Κ.» ο ένας εκ των προπονητών του, ο Ιπποκράτης Σκαντζάκης. «Ήταν αν όχι ο δυσκολότερος ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες στην μέχρι τώρα πορεία του Μανώλη. Τελείωσε με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μια πολύ υψηλή επίδοση που είναι και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ… Ένας πόντος διαφορά από το χρυσό μετάλλιο... Παρόλο τον τραυματισμό πάλεψε με την δύναμη της ψυχής του, το πείσμα του και την θέληση για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα...Με την επιτυχία αυτή μάλιστα εξασφάλισε απευθείας εισιτήριο για τους Παραολυμιακούς στο Τόκιο το 2020! Είμαι απίστευτα χαρούμενος και περήφανος για αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και είναι τιμή μου που είμαι προπονητής του...».

Με ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΕΑΚΗ και ο κ. Ζερβός συγχαίρουν τον Παραολυμπιονίκη μας για τη νέα του επιτυχία: "Θερμά συγχαρητήρια μας έκανες για άλλη μια φορά υπερήφανους κατακτώντας επάξια τη 2η θέση στο ακόντιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, τόσο για τη μαχητικότητα σου, όσο και για το χαρακτήρα σου. Συνέχισε Μανώλη να μας γοητεύεις!"

Τον Μανώλη Στεφανουδάκη στηρίζουν οι: ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφάλειαι, Καράτζης ΑΕ, Πλαστικά Κρήτης, Ζαρός ΑΕ, ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου, ΖΟΕΤΙΣ Ελλάς ΑΕ, Δερβος- Δημητρακόπουλος ΑΕ, Πετρογκάζ ΑΕ, Junior Academy- Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος», Σαβοϊδάκης ΑΕ((Baking & Patisserie) και Περιφέρεια Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News