Στίβος

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Η μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού έρχεται στο Αρκαλοχώρι

- Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού η Συνέντευξη Τύπου- Περισσότεροι από 4000 συμμετέχοντες θα βρεθούν την Κυριακή στις εκδηλώσεις …

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την μεγάλη αθλητική γιορτή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι, την προσεχή Κυριακή. Μία γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και εθελοντισμού στην οποία συμμετέχουν 4000 αθλητές-τριες από 41 χώρες.

Περισσότεροι από 1400 αθλητές-τριες προέρχονται εκτός Κρήτης. Αριθμοί που από μόνοι τους παρουσιάζουν την ξεχωριστή θέση που κατέχει πλέον με την αξία του αυτός ο αγώνας.
Ιδιαίτερα φέτος, ο αριθμός των υψηλού επιπέδου αθλητών και αθλητριών, ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών. Σπουδαίοι πρωταθλητές Έλληνες και ξένοι ,διάλεξαν τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης-τον αγώνα που μόλις πριν μια βδομάδα σάρωσε βραβεία και διακρίσεις στα SPORTS MARKETING AWARDS- για να δοκιμάσουν αυτό το πολυσυζητημένο πλέον αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν,-μια μεγάλη γιορτή- που εξελίσσεται, βελτιώνεται και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.
Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού όπως ο Χριστόφορος Μερούσης, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος , ο Ζερβάκης Γιάννης , ο Γιώργος Μίνος , ο Ιάσονας Ιωαννίδης, η Ζωή Ανδρικοπούλου, αλλά και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές του παγκόσμιου στίβου όπως ο Γάλλος Nicolas Dalmasso , οι Βέλγοι Laerte Dennis και Paquet Αmaury οι Πολωνοί Mateusz Madziar και Nartowski kamil , ο Γάλλος Holzerny benoit και η Γαλλίδα Hamel Severine.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια παρουσία του Υφυπουγού Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανόλη Φραγκάκη και του Πρόεδρου του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Γιώργου Αλεβυζάκη .
«Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στους εκατοντάδες συμμετέχοντες που εργάζονται με μεράκι για την επιτυχία του Ημιμαρωθωνίου Κρήτης. Τέτοια γεγονότα προβάλουν τον τόπο και συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού, του πολιτισμού, αλλά και της τοπικής οικονομίας. Προσκαλούμε τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους να στηρίξουν και φέτος την προσπάθεια αυτή, πολλά συγχαρητήρια και πάλι σε όλους αυτούς που συνδιοργανώνουν με επιτυχία το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λεύτερης Αυγενάκης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σημείωσε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού αφού δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος σε ένα από τους δρομικούς αγώνες ενώ αναδεικνύει και την αλληλεγγύη μας σε επίπεδο φιλανθρωπικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές για την άψογη προετοιμασία των αγώνων, και ένα μεγάλο μπράβο στους δεκάδες εθελοντές που χωρίς την ξεχωριστή βοήθεια τους οι αγώνες δεν θα ήταν εφικτό να γίνουν. Προσκαλούμε τους πολίτες μικρούς και μεγάλους να συνδυάσουν την εκδρομή τους την Κυριακή με τον ημιμαραθώνιο να έρθουν και αν δεν συμμετέχουν σε έναν από τους δρομικούς αγώνες να χειροκροτήσουν τους δρομείς και με τις παράλληλες εκδηλώσεις κυρίως πολιτιστικές που έχουν προγραμματιστεί να είναι σίγουροι ότι η μέρα θα τους μείνει αξέχαστη».

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης με τη σειρά του σημείωσε: Τα τελευταία χρόνια ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης αποτελεί το κορυφαίο μαζικό αθλητικό γεγονός του νησιού μας καθώς διακρίνεται για την τεράστια επιτυχία του, τόσο ως προς τη μαζικότητα όσο και ως προς την άρτια οργάνωση του αγώνα και την πλήρη ικανοποίηση των συμμετεχόντων δρομέων. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές, τους υποστηρικτές, τους εθελοντές για την διοργάνωση αυτού του ξεχωριστού αθλητικού, πολιτιστικού και αθλητικού γεγονότος που προσφέρει μοναδική εμπειρία στους δρομείς αλλά και στους θεατές. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να απολαύσει την ερχόμενη Κυριακή αυτή την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, απαλλαγμένοι από το άγχος της νίκης, προτάσσοντας πάνω από όλα την ιδέα της συμμετοχής.
Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Γιώργος Αλεβυζάκης είπε : «Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης επιστρέφει την Κυριακή για πέμπτη χρονιά. Ένας αγώνας θεσμός που συνδυάζει τον αθλητισμό τον πολιτισμό και την Κρητική διατροφή. Μέχρι τώρα οι εγγραφές έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, περιμένουμε την Κυριακή στο Αρκαλοχώρι περισσότερους από 4000 αθλητές από 41 χώρες και από κάθε γωνιά της Ελλάδας».
Στην σημερινή συνέντευξη τύπου το παρόν έδωσαν επίσης η εκπρόσωπος του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας Τράπεζα Εθελοντών Δοτών μυελού των Οστών» Έφη Βλάμη, και οι εκπρόσωποι της Αθηναικής Ζυθοποιίας Γιώργος Νάκης, του νερού «Ζαγόρι» Κώστας Δάγκας και της Aegean Ντέπυ Ρεπανάκη.

Εκατοντάδες οι εθελοντές
Οι εκπλήξεις και ο εμπλουτισμός με νέες ιδέες κάθε χρόνο δε μπορεί να επισκιάσει την άρτια αθλητική οργάνωση σε κάθε της λεπτομέρεια: από τους εκατοντάδες εθελοντές, τα σημεία τροφοδοσίας, την υγειονομική υποστήριξη, την ασφάλεια του αγώνα ,τα υπέροχα χειροποίητα μετάλλια , την υποδειγματική χρονομέτρηση, την εντυπωσιακή τελετή απονομών μέσα στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο, τα όμορφα μπλουζάκια και το πλουσιότερο πακέτο σε αγώνα δρόμου, είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορούμε να αναφερθούμε.

Πολλαπλά τα μηνύματα
Εκτός όμως από το καθαρά αθλητικό μέρος υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή αθλητών και θεατών:
Πρώτα –πρώτα τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα που περνάει με μια σειρά ενέργειες η οργανωτική ομάδα των κουζουλών εθελοντών του Νότου.
Κατ’ αρχήν το: άσε το κινητό κι έλα να τρέξουμε και το: όλοι μπορούν να νικήσουν, με το βίντεο, που δε χρειάζεται περισσότερες συστάσεις. Στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, πραγματικά γίνεται πράξη και ουσία το: Εδώ δεν είσαι μόνος! Γιατί, εδώ πραγματικά καταλαβαίνεις πως: αν είσαι στην εκκίνηση, είσαι Νικητής!
Επίσης φέτος θα δούμε και θα χειροκροτήσουμε για πρώτη φορά να τρέχουν στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου, δυο τυφλοί αθλητές τον Στέργιο Σιούτη και τον Χρήστο Κορομηλά αλλά και τον συντοπίτη μας παραολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή Μανώλη Στεφανουδάκη , να συμμετέχει κι αυτός με ειδικό τροχήλατο όχημα, στα 21χλμ.
Θα δούμε αρκετούς πασίγνωστους μεγάλους αθλητές να παίρνουν μέρος και μεταξύ αυτών, τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Θοδωρή Παπαλουκά, έναν αθλητή-πρότυπο μέσα κι έξω από τους αθλητικούς χώρους, αλλά και τη συγκινητική συμμετοχή της πολυμελούς ομάδας του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών.
Θα έχουμε επίσης τη μεγάλη τιμή να στηρίζει με την παρουσία της το περίπτερο ενημέρωσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών, του Οράματος Ελπίδας, η πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο, Εφη Βλάμη.
Η φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρητης, στηρίζει επίσης οικονομικά το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών καθώς και πολλούς τοπικούς φορείς που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, έχει σχεδιάσει με μεγάλη επιμέλεια, την προετοιμασία για την υποδοχή του εντυπωσιακά αυξανόμενου κάθε χρόνο αριθμού συμμετεχόντων σε όλους τους αγώνες 21χλμ. 10χλμ. 5χλμ. 1χλμ και του αγώνα ΑμεΑ και συνεργάζεται με όλους τους φορείς και συλλόγους που αλληλοϋποστηρίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχοντας μια φράση στο στόμα: «Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, έχουμε μουσαφίρηδες!»

Μουσική και μεζέδες
Οι κάθε είδους και ρεπερτορίου ζωντανές μουσικές στάσεις σε ολόκληρη τη διαδρομή, θα είναι φέτος πάνω από τριάντα με την εθελοντική προσφορά πάνω από εκατό μουσικών. Το πάντρεμα της άθλησης μέσα στη φύση και το τρέξιμο ανάμεσα σε αμπέλια κι ελιές αλλά και συναντώντας γραφικά χωριά, σε συνδυασμό με το ξάφνιασμα από τους ήχους της μουσικής , μόνο ευχάριστες αναμνήσεις και όμορφα συναισθήματα μπορεί να αφήσει σε όσους ζήσουν τη μαγική αυτή εμπειρία.
Τελικά φαίνεται, όπως μαρτυρούν συχνά οι χιλιάδες επισκέπτες, πως οι αμέτρητοι μεζέδες κάθε είδους, από την παραδοσιακή Κρητική γαστρονομία, που θα προσφερθούν εντελώς δωρεάν από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου και τους πολιτιστικούς συλλόγους που στηρίζουν τη διοργάνωση, κατά τη διάρκεια του γλεντιού που ακολουθεί τις απονομές των νικητών, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ανανέωση του ραντεβού των χιλιάδων ικανοποιημένων αθλητών και επισκεπτών, με τους εκατοντάδες χαμογελαστούς εθελοντές και τους ανθρώπους του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι για ένα ολόκληρο χρόνο θα οραματίζονται, θα σχεδιάζουν και θα προετοιμάζουν τον επόμενο καλύτερο από κάθε προηγούμενη φορά, Ημιμαραθώνιο Κρήτης.
Για αυτό να θυμάστε πως:
Σώμα και πνεύμα και ψυχή πάντα θα ξεφαντώνουν,
όταν στον Ημιμαραθώνιο τση Κρήτης ανταμώνουν!

Οι Αθλητές θα παραλάβουν τα πακέτα συμμετοχής τους το Σάββατο 05 Οκτωβρίου από την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου από τις 11:00 έως τις 18:00

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εκκίνηση 10 χιλιομέτρων 8:50
Εκκίνηση 21 χιλιομέτρων 9:10
Εκκίνηση 1000 μέτρων 9:15
Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων 12:00
Εκκίνηση αγώνα ΑΜΕΑ 12:40
Απονομές Νικητών 13:10
Κρητικό Γλέντι 14:00

Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2019
Διοργάνωση: Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης , Δήμος Μινώα Πεδιάδας , Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αρκαλοχωρίου , Χουμερίου , Γαλατά , Βόνης , Θραψανού.
Μεγάλος χορηγός: ΟΠΑΠ
Επίσημοι χορηγοί : NEW BALANCE, AEGEAN AIRLINES,
TOYOTA Παπακαλιάτης Α.Ε. , Φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, η AMSTEL FREE, GARMIN.
Επίσημοι υποστηρικτές: Capsis Astoria, Αγροκτήματα Μανουρά , Κτελ Ηρακλείου Λασιθίου, S/M Χαλκιαδάκης , Όμιλος εταιριών Καράτζης , ΑΝΕΚ LINES – Blue Star Ferries , Αφοί Κασσάκη αλλαντικά, Cretan bites , Cosmossport, Milakis web services,
Με την πολύτιμη βοήθεια: Ελληνική Αστυνομία, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, Ένωση ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, Εθνικό κέντρο άμεσης βοήθειας , Πανελλήνια ένωση φυσικοθεραπευτών, V-strom Greek Riders Ηρακλείου Λασιθίου, www.cretangastronomy.gr , Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας , Σχολές χορού Μαυρόκωστα.

Χορηγοί επικοινωνίας: Nova , Κρήτη tv, radio 98,4 , Νέα Κρήτη, Irun , Alpha News , Music club , Kiss Fm, Νέα Τηλεόραση Χανίων , ραδιοφωνικός σταθμός Up
Με την τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια