Παγκόσμιο Στίβου: Πολύ καλή η παρουσία του Φρατζεσκάκη στη σφυροβολία

Σπορ
Παγκόσμιο Στίβου: Πολύ καλή η παρουσία του Φρατζεσκάκη στη σφυροβολία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βολή στα 72.96 δεν πέρασε στον τελικό αλλά έδειξε πως μπορεί να βρεθεί και στην Ολυμπιάδα του Τόκιο...

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης πήγε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα σαν δευτεραθλητής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 και χρυσός Βαλκανιονίκης ανδρών και έδειξε πως όλα αυτά δεν τα πέτυχε τυχαία...

Ο Χανιώτης σφυροβόλος έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, ρίχνοντας τη σφύρα στα 72.96μ.,  έστω και αν έμεινε εκτός τελικού.

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί πλέον κάτι για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν περάσει από τον κρητικό αθλητισμό. Μέσα σε ένα καλοκαίρι σημείωσε 6 πανελλήνια ρεκόρ, κατέκτησε 2 διεθνή μετάλλια, ένα στη κατηγορία του και ένα στη κατηγορία ανδρών και τέλος πήρε το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλες διοργανώσεις ευρισκόμενος στη Ντόχα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών.

Ο πρωταθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη έστειλε τη σφύρα στα 72.96 στην πρώτη του προσπάθεια, μένοντας στην 11η θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και ολοκληρώνοντας μια σεζόν-όνειρο.

Επόμενος στόχος, φυσικά, οι Ολυμπιακοί του Τόκιο όπου με την και πάλι εξαιρετική του εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα ανέβηκε κι άλλο στα rankings της IAAF που είναι το δεύτερο κριτήριο (εφ' όσον βρεθεί στους 32 πρώτους) σε περίπτωση που δεν πετύχει το όριο των 77.50μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News