Φραντζεσκάκης: Μπορούσα και πάνω από τα 85μ.

Σπορ
Φραντζεσκάκης: Μπορούσα και πάνω από τα 85μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χανιώτης σφυροβόλος είχε την στήριξη των μελών της Ελληνικής αποστολής αποβάλοντας το άγχος…

Η πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 που δύο αθλητές στη σφυροβολία έχουν βολές πάνω από τα 80 μ. ήταν η σημερινή.

Ο Μιχάιλο Κόχαν και ο Χανιώτης Χρήστος Φραντζεσκάκης όχι μόνο "έπιασαν" τα 80 μ., αλλά το έκαναν με εμφατικό τρόπο, αφού αμφότεροι είχαν βολές πάνω από τα 84,00 μέτρα. Το προηγούμενο ρεκόρ διοργάνωσης ήταν 81,75 μ.,από τον αγώνα του Τάμπερε και έναν άλλο Ουκρανό, τον Χιμπ Πισκούνοβ.

Ο Φραντζεσκάκης είχε σήμερα στο πλευρό του πολλά από τα μέλη της εθνικής μας ομάδας και κατάφερε με τη συμπαράσταση τους να αποβάλλει το άγχος και να πετύχει αυτό που μπορεί. Τα μέλη της ομάδας μας, μαζί με τον εθνικό προπονητή της κατηγορίας, Χρήστο Μελέτογλου ένιωσαν την αγωνία, ωστόσο στο τέλος πανηγύρισαν μια μεγάλη επιτυχία, για μια ομάδα που στις δύο ημέρες των αγώνων τα πηγαίνει εξαιρετικά, αφού από τους 13 που έχουν μέχρι σήμερα αγωνιστεί οι εννέα προκρίθηκαν στους τελικούς τω αγωνισμάτων τους και ο ένας κατέκτησε μετάλλιο.

"Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το μετάλλιο, γιατί πέρυσι στο Παγκόσμιο Κ20 όπως και το 2017 στο Ευρωπαϊκό ολοκλήρωσα με άκυρες βολές στους προκριματικούς. Θα ήθελα σήμερα να έχω ολοκληρώσει τον αγώνα μου με βολές πάνω από τα 85,00 μ., που είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Είναι η τελευταία μου χρονιά στην κατηγορία και ήθελα πριν αλλάξω όργανο να πετύχω μια σπουδαία βολή. Σε κάθε περίπτωση είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Σε αυτή την ηλικία μαθαίνεις για το μέλλον", είπε ο νεαρός αθλητής που γυμνάζεται στα Χανιά με τον Κωστή Παπαμαρκάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News