Mε το βλέμμα στο μέλλον Καλογεράκης και Παπαχατζάκη

Σπορ
Mε το βλέμμα στο μέλλον Καλογεράκης και Παπαχατζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικές διακρίσεις για τους πρωταθλητές του Γιάννη Αντωνακάκη που αναπροσαρμόζουν τους στόχους τους…

Πολύ υψηλά παραμένει σε Πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο ο πήχης για τον στίβο του ΟΦΗ. Πριν λίγες ημέρες ο Γεράσιμος Καλογεράκης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Ρουμανίας με βολή στα 66.92μ. ενώ τη 2η θέση κέρδισε στο Πανελλήνιο Κορασίδων η Μαρίνα Παπαχατζάκη με 43.62μ.

Οι δύο ακοντιστές βρέθηκαν με τον προπονητή τους Γιάννη Αντωνακάκη στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» και μίλησαν για τις επιτυχίες τους αλλά και τους μελλοντικούς τους στόχους.

«Περίμενα αυτό το μετάλλιο στη Ρουμανία, απλά ήθελα να πετύχω και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όμως δεν το κατάφερα αλλά δεν απογοητευόμαστε γιατί ακολουθεί μία μεγάλη χρονιά με Παγκόσμιο Εφήβων όπου ελπίζω να πιάσω το όριο και να προκριθώ», τόνισε ο 18χρονος πρωταθλητής που είχε μία δύσκολη σεζόν αφού οι αυξημένες υποχρεώσεις του λόγω των Πανελληνίων δεν του επέτρεψαν να προετοιμαστεί όπως θα ήθελε. Η εισαγωγή του όμως στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Επιστήμης Υπολογιστών) όπου ήταν και ο στόχος του, τον αποζημίωσε και πλέον στρέφει την προσοχή του ξανά στον πρωταθλητισμό…

Η νεαρή Μαρίνα Παπαχατζάκη έδειξε ότι μπορεί να πετύχει σημαντικές επιτυχίες στο μέλλον αφού εκτός από την διάκριση στο Πανελλήνιο, κατέκτησε την 2η θέση και στο Πανελλήνιο Σχολικό (46.02μ.) «Θα ήθελα στο Πανελλήνιο Κορασίδων να κάνω λίγο μεγαλύτερη επίδοση όμως η αλήθεια είναι ότι αγχώνομαι στον αγώνα».

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητών του είναι ο Γιάννης Αντωνακάκης. «Ανταμείφθηκαν για την προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά. Η Μαρίνα εξασφάλισε δύο μετάλλια ενώ ο Γεράσιμος είχε δύσκολη χρονιά λόγω εξετάσεων. Ο στόχος ήταν το Ευρωπαϊκό όμως δεν βγήκε. Οι στόχοι ωστόσο πάντα είναι υψηλοί. Ελπίζω του χρόνου να είμαστε στο Παγκόσμιο».

Ο Γεράσιμος Καλογεράκης δεν κρύβει την πικρία του για την απουσία του από το Ευρωπαϊκό όμως κοιτάζει τώρα τη συνέχεια. «Ήταν μία χρονιά Πανελληνίων, οι προπονήσεις και οι αγώνες ήταν λιγότεροι λόγω διαβάσματος. Είναι απώλεια για μένα το Ευρωπαϊκό γιατί ήθελα πολύ να πάω…»,επισημαίνει ο ακοντιστής του ΟΦΗ που είναι για πρώτη φορά φέτος Έφηβος, έχοντας ωστόσο κλείσει τον κύκλο του ως Παίδας με εξαιρετικές επιτυχίες. Ως κορυφαίος Παίδας στην Ελλάδα το 2018 και με αργυρό Ευρωπαϊκό μετάλλιο! «Ήταν μία ονειρεμένη χρονιά η περυσινή. Η φετινή τουλάχιστον κλείνει με μία υψηλή επίδοση, με μία βάση για το μέλλον όπου οι στόχοι θα είναι υψηλοί. Σε 20 περίπου ημέρες είναι το Πανελλήνιο Ανδρών όπου σκοπός μου είναι ένα ατομικό ρεκόρ και ίσως μία θέση στο βάθρο. Μετά τελειώνει η χρονιά και ξεκινάει εντατική προετοιμασία για το Παγκόσμιο Εφήβων».

Η προσεχής χρονιά θα είναι δύσκολη για την Μαρίνα Παπαχατζάκη αφού θα μπαίνει σε χρονιά Πανελληνίων και ως εκ τούτου ο χρόνος των προπονήσεων θα μειωθεί. «Λόγω Πανελληνίων θα μειωθεί αρκετά η προπόνηση. Θα αφήσω για λίγο στην άκρη τον αθλητισμό και θα επανέλθω στη συνέχεια». Εν τω μεταξύ πάντως, στις αρχές Αυγούστου, θα λάβει μέρος στη συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου που θα γίνει στο Βόλο με στόχο ένα μετάλλιο!

«Για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται ταλέντο και δουλειά. Η θέληση και η δουλειά είναι τα στοιχεία που οδηγούν ψηλά αυτά τα παιδιά», δηλώνει ο έμπειρος προπονητής του ΟΦΗ που αναφέρεται στο υψηλό επίπεδο του κλασσικού αθλητισμού στην Κρήτη. «Ο στίβος στην Κρήτη είναι πολύ ψηλά. Ο Ελ. Βενιζέλος των Χανίων είναι το κορυφαίο σωματείο στην Ελλάδα. Εμείς είμαστε λίγο πιο κάτω. Μετά από μία μικρή κάμψη λόγω οργανωτικών προβλημάτων, ανεβαίνουμε… Η Κρήτη έχει πολλά ταλέντα».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της Κρήτη TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News