Δέκα μετάλλια ο κρητικός στίβος στο Πανελλήνιο Στίβου Εφήβων- Νεανίδων

Σπορ
Δέκα μετάλλια ο κρητικός στίβος στο Πανελλήνιο Στίβου Εφήβων- Νεανίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία χρυσά, τρία αργυρά και τέσσερα χάλκινα ήταν ο απολογισμός στην Κατερίνη…

Ο κρητικός στίβος βρίσκεται πολύ ψηλά σε Πανελλήνιο επίπεδο κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, που έγινε στην Κατερίνη. Η κρητική αποστολή κατέκτησε δέκα μετάλλια (τρία χρυσά, τρία αργυρά και τέσσερα χάλκινα) ενώ σημείωσε και πολύ καλές επιδόσεις . Ο Ελ. Βενιζέλος ήταν 2ος στην Πανελλήνια κατάταξη τόσο των Εφήβων όσο και των Νεανίδων.

Από τις υπόλοιπες κρητικές παρουσίες, ο ΟΦΗ ήταν 9ος στους Έφηβους και 35ος στις Νεάνιδες, ο ΑΟ Λασιθίου 22ος και 40ος, αντίστοιχα, η ΓΕ Ηρακλείου 39η στους Έφηβους, ο Σητειακός 54ος στους Έφηβους, ο ΓΑΣ Ιεράπετρας 64ος στους Έφηβους, ο Κύδων Χανίων 74ος στους Έφηβους και 29ος στις Νεάνιδες, το Αρκάδι Ρεθύμνου 74ο (μαζί με Κύδωνα και έξι συλλόγους ακόμη) και 92ο, αντίστοιχα, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης 103ος στους Έφηβους, ο Λιβυκός Ιεράπετρας 66ος στις Νεάνιδες και ο ΓΣ Βιτσέντζος Κορνάρος 106ος στις Νεάνιδες.

Σε ότι αφορά τώρα τα μετάλλια, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης του Ελ. Βενιζέλου κέρδισε το χρυσό στη σφυροβολία με καλύτερη βολή στα 80.89μ. ενώ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η Νοράγια Τζόνσον, του ίδιου σωματείου, στα 400μ. με το εξαιρετικό 54.95 που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ.

Πρώτη όμως τερμάτισε και η ομάδα σκυταλοδρομίας Εφήβων του Ελ. Βενιζέλου στα 4χ100μ. (Λαμψακινός, Βογιατζής, Αρτεμάκης, Κιοσσές- Χαβατζής) μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα με χρόνο 43.11.

Ο Γεράσιμος Καλογεράκης του ΟΦΗ στο ακόντιο (κορυφαίος Παίδας στην Ελλάδα για το 2018 και δεύτερος στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ18), κατέλαβε την δεύτερη θέση, κάνοντας ατομικό ρεκόρ με βολή στα 63.06μ., χρησιμοποιώντας το ανδρικό ακόντιο των 800 γραμμαρίων και έδειξε ότι είναι και φέτος σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε και η Κυριακή Φιλτισάκου του Ελ. Βενιζέλου στα 10000 βάδην με χρόνο 51.02.13. Την 2η θέση κέρδισε και ο Χαρίδημος Ξενιδάκης του Σητειακού στα 400μ. με 48.98 ενώ τρίτος στο ίδιο αγώνισμα ήταν ο Ποταμιανάκης της ΓΕΗ με 49.43.

Την 3η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Μουδατσάκης του ΟΦΗ, στο τριπλούν με μια σπουδαία επίδοση για την ηλικία του (παίδας), που είναι και ατομικό ρεκόρ (14.62). Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε και η Μαρία Μαυρεδάκη (Ελ. Βενιζέλου) στη δισκοβολία με βολή στα 43.15μ. Ανάλογη θέση κατέλαβε και ο Νίκος Παπαγεωργόπουλος του ΑΟ Λασιθίου στα 3000μ. φυσικά εμπόδια με 9.48.93.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News