Αύριο το «2ο Rethymno Summer Run – Kargas»

Σπορ
Αύριο το «2ο Rethymno Summer Run – Kargas»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος η οικονομική ενίσχυση του έργου που επιτελεί το ΚΕ.Θ.Ε.Α. Ηπειρος…

Το «2ο Rethymno Summer Run – Kargas» πραγματοποιείται σήμερα από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρέθυμνου (Σ.Δ.Υ.Ρ.), με συνδιοργανωτές το Κέντρο Εστίασης Mythos Kargas Garden, το ιατρικό κέντρο Rethymno Medical Assistance και το GreenWays Rent a Car Αδελιανός Κάμπος για την οικονομική ενίσχυση του έργου που επιτελεί το ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΗΠΕΙΡΟΣ.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση για συμμετοχή και άθληση όλων, ντόπιων και επισκεπτών ανεξαρτήτου ηλικίας, η ανάδειξη του καλοκαιρινού φυσικού κάλλους των ανατολικών προαστίων του Ρεθύμνου και η οικονομική στήριξη του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕ.Θ.Ε.Α ΗΠΕΙΡΟΣ με τη διάθεση του συνόλου των εσόδων της διοργάνωσης.

Το «2ο Rethymno Summer Run – Kargas» περιλαμβάνει τρεις (3) Αγώνες Δρόμου:

α) Αγώνας Δρόμου 18χλμ (εκκίνηση: 09:00) στη διαδρομή επί της παλαιάς εθνικής οδού με αφετηρία από Mythos Kargas Garden, κατεύθυνση προς Πλατανιά, ξενοδοχείο Marinos, επαναφορά προς Πηγιανό Κάμπο, ξενοδοχείο Maravel, έξοδος στο ύψος της γέφυρας στο Σφακάκι, παραλιακό παράπλευρο εθνικής οδού μέχρι το παραθαλάσσιο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, επαναφορά επί της ίδιας οδού, ξενοδοχείο Creta Star, ξενοδοχείο Bomo Hotels, τερματισμός στο Mythos Kargas Garden.

β) Αγώνας Δρόμου 5,1χλμ (εκκίνηση: 09:45) στη διαδρομή επί της παλαιάς εθνικής οδού με αφετηρία από Mythos Kargas Garden, κατεύθυνση προς Πηγιανό Κάμπο, επαναφορά στα 2.500 μέτρα, τερματισμός στο Mythos Kargas Garden.

γ) Παιδικός Αγώνας Δρόμου 1χλμ (εκκίνηση: 09:50) στη διαδρομή επί της παλαιάς εθνικής οδού με αφετηρία από Mythos Kargas Garden, κατεύθυνση ανατολικά, επαναφορά στα 500 μέτρα με είσοδο στο ξενοδοχείο Aquila Rithymna Beach, τερματισμός στο Mythos Kargas Garden.

Σε τακτά διαστήματα θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού και σηματοδότηση.Ιατρική κάλυψη θα υπάρχει σε όλη την διάρκεια του αγώνα.Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα ακολουθήσουν στο Mythos Kargas Garden οι απονομές μεταλλίων και κυπέλλων στους νικητές. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστική μπλούζα του αγώνα.

Απονομές κυπέλλων θα γίνουν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες του Αγώνα των 18χλμ και του Αγώνα των 5,1χλμ και στα 3 πρώτα αγόρια και τα 3 πρώτα κορίτσια του Παιδικού Αγώνα.Το κόστος συμμετοχής για τον Δρόμο των 18χλμ και τον Δρόμο των 5,1χλμ είναι 5€. Ο Παιδικός Αγώνας είναι δωρεάν.

Δηλώσεις εθελοντών στο 6979245598 (Ιωάννης Βραβορίτης). Κάθε εθελοντής θα τιμηθεί με μετάλλιο. Υπεύθυνοι διοργάνωσης: Βραβορίτης Ιωάννης (6979245598), Κανακάκης Γιώργος (6940254947).

Το «ΚΕ.Θ.Ε.Α. Ήπειρος»

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης «2ο Rethymno Summer Run – Kargas» θα διατεθούν στο ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΗΠΕΙΡΟΣ. Το ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΗΠΕΙΡΟΣ ιδρύθηκε το 2007 με σκοπούς την παροχή θεραπευτικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ποικίλων εξαρτήσεων (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) και την ομαλή κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων ατόμων. Παράλληλα, το κέντρο προσφέρει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενημέρωση για τις θεραπείες, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εκπαιδευτική κατάρτιση, επαγγελματικό προσανατολισμό, προώθηση απεξαρτημένων ατόμων στην απασχόληση, επίλυση νομικών εκκρεμοτήτων, συμβουλευτική σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, συμβουλευτική στήριξη κρατουμένων, ενημερωτικές προληπτικές δράσεις στη σχολική κοινότητα, κ.ά. Η συλλογική δράση των μελών της κοινότητας μετουσιώνει σε πράξη τη φιλοσοφία του ΚΕ.Θ.Ε.Α. που έγκειται στην ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες, την παρότρυνση και υποστήριξη των μελών του για συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα των εξαρτήσεων.

Οδηγίες για τους αθλητές

Οι διοργανωτές αναφέρουν: «Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι δρομείς, πριν αποφασίσετε να λάβετε μέρος σε κάποιο από τα αγωνίσματα του 2ου Rethymno Summer Run – Kargas και αρκετά νωρίς - πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία σας - να επισκεφθείτε τον γιατρό σας και να τον ενημερώσετε για το προπονητικό πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσετε προκειμένου να συμμετάσχετε σε αγώνα Δρόμου. Καλό θα είναι όλοι-ες οι δρομείς και ιδιαίτερα οι άνω από 35 ετών, οι υπέρβαροι αλλά και όσοι-ες έχουν επιβαρυμένο ιστορικό καρδιακής νόσου να υποβληθούν σε προ-αγωνιστικό καρδιολογικό έλεγχο.

Μετά την έγκριση του γιατρού σας καλό είναι να εφαρμόσετε ένα προπονητικό πρόγραμμα που να σας ταιριάζει, αυξάνοντας τον όγκο της προπόνησης σταδιακά, χωρίς υπερβολές, έτσι ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο να υποφέρετε από πόνο ή υπερκόπωση. Σημαντικό είναι επίσης, να εμπλουτίσετε το πρόγραμμα με διάφορες ασκήσεις ενδυνάμωσης, ώστε και οι επιδόσεις να βελτιώνονται και να αποφεύγονται πιθανοί τραυματισμοί. Ένας υγιεινός τόπος διατροφής και ζωής, συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων σας.

Ευχόμαστε η απόφασή σας να λάβετε μέρος σε κάποιο από τα αγωνίσματα του 2ου Rethymno Summer Run – Kargas να αποτελέσει την αφορμή ώστε η φυσική άσκηση να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σας.

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι-ες οι αγωνιζόμενοι-ες συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων Δρόμου της διοργάνωσης, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά από αυτόν, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα, διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ατομική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους, και αυτό πιστοποιείται, υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση την ώρα παραλαβής του πακέτου συμμετοχής τους από τη γραμματεία των αγώνων.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης - τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής - για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου και επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Όροι Αγώνων

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους στις διαδρομές μπορεί να περιλαμβάνει κινδύνους ατυχημάτων, προσωπικού τραυματισμού και απώλειας ή ζημίας περιουσιακών στοιχείων. Αποδέχονται ότι οι Διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα, βλάβη της υγείας τους ή τραυματισμό που μπορεί να υποστούν κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ή μετά το πέρας αυτής. Φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη της συμμετοχής τους και οποιουδήποτε συμβάντος και παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον των Διοργανωτών και όλων των εμπλεκομένων για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία. Κατανοούν και έχουν εξετάσει και αξιολογήσει τη φύση, το εύρος και την έκταση των σχετικών κινδύνων και επιλέγουν εθελοντικά και ελεύθερα να αναλάβουν τους εν λόγω κινδύνους. Επιπλέον συμφωνούν να συμμορφώνονται με τις εύλογες οδηγίες και υποδείξεις των υπευθύνων της Εκδήλωσης κατά την εξέλιξη της. Επίσης, βεβαιώνουν ότι οι Διοργανωτές δεν έχουν κάνει καμία δήλωση σχετικά με την καταλληλότητα, την κατάσταση ή την ασφάλεια των διαδρομών.

Οι συμμετέχοντες κατανοούν ότι οι Διοργανωτές διατηρούν δικαίωμα να δημοσιεύσουν φωτογραφίες, φίλμς και βίντεο καθώς και τυχόν δηλώσεις τους, προφορικές ή γραπτές, από τη συμμετοχή τους στην Εκδήλωση και δηλώνουν ότι συναινούν και επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί το όνομά τους και η φωτογραφία τους από τους Διοργανωτές προς το σκοπό επικοινωνίας, παρουσίασης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών τους ή για κάθε συναφή σκοπό.

Οι συμμετέχοντες πάντως είναι ενήμεροι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να ζητήσουν την εντός ευλόγου χρόνου διακοπή της χρήσης του σχετικού με την εικόνα τους υλικού, δηλώνοντας την επιθυμία τους αυτή στους Διοργανωτές.

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η κυριότητα και τα πάσης φύσεως δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί του πρωτογενούς και του παράγωγου φωτογραφικού ή/και ηχητικού ή/και οπτικού ή/και οπτικοακουστικού υλικού ανήκουν και θα συνεχίσουν να ανήκουν στους Διοργανωτές.

Κάθε συμμετέχων ενημερώνεται με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση ότι τα προσωπικά του δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν από τους Διοργανωτές ως υπεύθυνους για την επεξεργασία τους μέσω αυτοματοποιημένων ή μη αυτοματοποιημένων μέσων, για το σκοπό για τον οποίο συλλέγονται, ήτοι τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Οι Διοργανωτές δύνανται να διαβιβάζουν τα εν λόγω δεδομένα σε τρίτη εταιρεία (εκτελούσα την επεξεργασία) για τη διενέργεια της ως άνω επεξεργασίας για λογαριασμό τους και σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες εντολές τους. Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά στοιχεία θα τηρηθούν σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα και κάθε συμμετέχων έχει, σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν και τα οποία αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τους Διοργανωτές ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο κατά τα ανωτέρω, καθ' όλη την διάρκεια της επεξεργασίας όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα του: (α) να υποβάλει γραπτό αίτημα στους Διοργανωτές για (i) πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα, (ii) διόρθωση των προσωπικών του δεδομένων, (iii) μερική ή ολική διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων, (iv) περιορισμό, αντίταξη/εναντίωση στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, (v) φορητότητα των προσωπικών του δεδομένων, (vi) ανάκληση της συγκατάθεσής του αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, όπου έχει δοθεί συγκατάθεση και (β) να υποβάλλει καταγγελία ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εάν θεωρεί ότι η επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων δεν είναι σύννομη. Τα ως άνω δεδομένα οι Διοργανωτές θα τα διατηρούν για ένα χρόνο από τη λήξη της εκδήλωσης διαβεβαιώνοντας πως αυτά δεν θα τα διαβιβάζουν σε τρίτους και λαμβάνουν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία τους από αθέμιτη πρόσβαση και επεξεργασία. Επίσης κάθε συμμετέχων ενημερώνεται ότι τα στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων που θα συλλεγούν εξαιτίας της εκδήλωσης θα διατηρούν και δύνανται να χρησιμοποιήσουν οι Διοργανωτές για τον σκοπό της ενημέρωσης των συμμετεχόντων τόσο για παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον όσο και για τις λοιπές διαφημιστικές ενέργειες και τα προϊόντα και υπηρεσίες τους, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 3 του ν. 3471/2006, εφόσον και για όσο διάστημα ο συμμετέχων δεν αντιτίθεται στην εν λόγω λήψη τέτοιων ενημερώσεων.

Οι συμμετέχοντες-ουσες στα 5,1χλμ θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε χρόνο κάτω των 50 λεπτών. Στα 18χλμ θα πρέπει να ολοκληρώσουν σε χρόνο κάτω των 2,5 ωρών. Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Παιδικός αγώνας

Ισχύουν οι παραπάνω γενικοί όροι της διοργάνωσης.

Στους παιδικούς αγώνες την αποκλειστική ευθύνη της συμμετοχής των παιδιών έχουν οι κηδεμόνες τους.

Όλοι οι ανήλικοι συμμετέχοντες για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής και να συμμετάσχουν στους παιδικούς αγώνες υποχρεούνται να έχουν την γραπτή συγκατάθεση του γονέα τους.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε χρόνο κάτω των 30 λεπτών.

Παραλαβή πακέτων συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση

Η παραλαβή των πακέτων (με το T-shirt, τον αριθμό συμμετοχής και την απόδειξη πληρωμής) θα γίνεται το Σάββατο 8 Ιουνίου στο κέντρο εστίασης Mythos Kargas Garden (Πλατανιάς) και ώρες 12:00-20:00. Η παραλαβή των πακέτων για τους δρομείς εκτός Ρεθύμνου θα γίνεται από μιάμιση μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στον οποίο συμμετέχουν. Με την παραλαβή του πακέτου κάθε συμμετέχων/ουσα καταθέτει και το κόστος της συμμετοχής του/της.

Στην υπεύθυνη δήλωση, που θα υπογράφει κατά την παραλαβή του πακέτου, ο συμμετέχων θα βεβαιώνει ότι διάβασε την προκήρυξη, ότι συμφωνεί με όλα όσα αναφέρονται σε αυτή και ειδικά με τους όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων και θα πιστοποιεί την καλή του υγεία.

PS:Σε αυτούς τους αγώνες θα τρέχουν και Έλληνες και τουρίστες από τα ξενπδοχεια από τα οποία θα περνάνε οι δρομείς .Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.6979245598 Ιωαννης Βραβοριτης .(ειναι δικός του αγωνας )

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News