Μεγάλο ενδιαφέρον σε σφυροβολία και ακοντισμό στα «Βενιζέλεια- Χανιά»

Σπορ
Μεγάλο ενδιαφέρον σε σφυροβολία και ακοντισμό στα «Βενιζέλεια- Χανιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες μάχες αναμένονται σε αυτά τα δύο αγωνίσματα…

Ο Μιχάλης Αναστασάκης θα είναι ένα από τα κυρίαρχα πρόσωπα του 1ου διεθνούς μίτινκ "Βενιζέλεια - Χανιά", το οποίο θα γίνει την Κυριακή (9/6) στα Χανιά. Ο πρωταθλητής της σφυροβολία θα επιστρέψει στην πατρίδα του, προκειμένου να αγωνιστεί μπροστά στους συμπολίτες του, στο στάδιο «Έλενα Βενιζέλου» με στόχο φυσικά να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη σεζόν. Η σφυροβολία Ανδρών είναι ένα από τα ενδιαφέροντα αγωνίσματα της διοργάνωσης, όχι μόνο λόγω της παρουσίας του Έλληνα πρωταθλητή, αλλά και της παρουσίας ξένων αξιόλογων αθλητών.

Ο Nick Miller (Μ. Βρετανία) προέρχεται από το 73,62 μ. πριν λίγα 24ωρα στο Χάλε και θα κυνηγήσει βολές πάνω από τα 76,00 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει ο Ρώσος Denis Lukyanov που έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο 78,97 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ιδιαίτερα σταθερός είναι ο Ρώσος Vevgeniy Korotovskiy, που στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στο Σαμορίν, ήταν τρίτος με 76,33 μ., ενώ στο σύνολο των φετινών του αγώνων έχει καλές και σταθερές εμφανίσεις. Η τετράδα των ξένων συμμετοχών κλείνει με τον Bence Paszor (Ουγγαρία) με φετινό 74,06 μέτρα.

Εξαιρετικός αγώνας θα γίνει και στον ακοντισμό των γυναικών, εκεί όπου κυρίαρχο πρόσωπο θα είναι η Ελίνα Τζένγκο, η οποία προέρχεται από τη μεγάλη βολή των 61,48 μ. στο μίτινγκ του Χάλε, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και την κορυφαία στον κόσμο στην κατηγορία Κ20. Η Anete Kocina (Λετονία) είναι από τις ανερχόμενες στο αγώνισμα, με μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κ18 του 2013, αλλά και στα Ευρωπαϊκά Κ20 του 2015 και 2017. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 64,47 μ., αφού το 2017. Η Irena Sediva (Τσεχία) έχει ατομικό ρεκόρ από φέτος 60,51 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει. Στα "Βενιζέλεια - Χανιά" θα είναι παρούσα και η κορυφαία Ελληνίδα των τελευταίων ετών, η πρωταθλήτρια των συνθέτων, Σοφία Υφαντίδου με φετινή επίδοση 55,20 μέτρα.

Το μίτινγκ διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με τον Κύδωνα Χανίων και τον Ελευθέριο Βενιζέλο και συνδιοργανωτές την περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News