Στίβος

Tεράστιος Τεντόγλου, χρυσό στο Ευρωπαϊκό με κορυφαία επίδοση στον κόσμο

Απίστευτη εμφάνιση από τον Έλληνα άλτη στο μήκος με 8.38μ.…

Με κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα στον κλειστό  και άλμα στα 8.38μ. ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Γλασκώβης και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Ο 20χρονος πρωταθλητής ήταν απίστευτος στον τελικό και με το άλμα του αυτό αφήνει εποχή…Το χρυσό μετάλλιο του Τεντογλου ήρθε λίγη μόλις ώρα, μετά το ασημένιο της Παπαχρήστου στο τριπλούν κι έτσι το γκρουπ του Γιώργου Ποσμάσκι γιόρτασε μέσα σε λίγες ώρες δύο σπουδαίες διακρίσεις. 

Παρά την πρώτη του άκυρη προσπάθεια, στην δεύτερη του πήδηξε στα 8.12μ. Στην τρίτη του έκανε άκυρη και στην τέταρτη έφτασε στα 8.16μ. μόλις ένα εκατοστό πίσω από τον Σουηδό.

Ομως στο πέμπτο άλμα έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος άλτης στην Ευρώπη στο μήκος. Με άλμα στα 8.38μ. πέρασε πρώτος σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο! Ο Νίλσον Μόλντερ δεν τον πέρασε στο τελευταίο άλμα, ο Τεντόγλου δεν δοκίμασε έκτη προσπάθεια κι έτσι ο 20χρονος μας χάρισε το πρώτο χρυσό στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Η τελική κατάταξη

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.38
2. Τομπίας Νίλσον (Σουηδία) 8.17
3. Στραχινια Γιοβάντσεβιτς (Σερβία) 8.03
4. Εουσέμπιο Κάσερες (Ισπανία) 7.98
5. Σέρχιι Νικιφόροφ (Ουκρανια) 7.89
6. Τόμας Γιάζουκ (Πολωνία) 7.80
7. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.79
8. Βλάντισλαβ Μαζούρ (Ουκρανία) 7.75

Σχόλια