Στίβος

Στον τελικό της Γλασκώβης Παπαχρήστου και Σκαρβέλης

Πολύ καλό ξεκίνημα για τους Έλληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης…


Μία μόλις προσπάθεια ήταν αρκετή για να σφραγίσει η Βούλα Παπαχρήστου το εισιτήριο για τον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Η Ελληνίδα αθλήτρια που αγωνιζόταν όγδοη, σημείωσε 14.28 μέτρα στην πρώτη της προσπάθεια και πέρασε το όριο των 14.20 μέτρων. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανοιχτό με ατομικό ρεκόρ τα 14.47 μέτρα είναι έτοιμη για ένα μετάλλιο.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 3 Μαρτίου 12:00 ώρα Ελλάδος. Θυμίζουμε ότι το 2017 στη διοργάνωση του Βελιγραδίου η Βούλα Παπαχρήστου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Νίκος Σκαρβέλης εξασφάλισε την είσοδο του στον τελικό της σφαιροβολίας με εξαιρετική εμφάνιση. Ο πρωταθλητής μας με βολή στα 20.34 στην 2η προσπάθεια του, που αποτελεί και φετινό ρεκόρ, πήρε την πρόκριση στον τελικό.

Eκτός τελικού ο Σκαρβέλης 
Εκτός τελικού στα 1500 μέτρα έμεινε ο Ανδρέας Δημητράκης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Ο Έλληνας αθλητής που ήταν ο τελευταίος χρονικά της ελληνικής αποστολής που προκρίθηκε τερμάτισε στην όγδοη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς και έμεινε εκτός τελικού.

Ο Δημητράκης με 3:50.94 (3:44.92 το φετινό του ρεκόρ) είχε τον 22ο καλύτερο χρόνο. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής 3 Μαρτίου.

Σχόλια