«Ασημένιος» ο Στεφανουδάκης και στη σφαίρα

Σπορ
«Ασημένιος» ο Στεφανουδάκης και στη σφαίρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3ος ο Μαλακόπουλος στα 200μ. στο 9th Sharjah International Open Athletics Meeting 2019

Όπως συνέβη στην πρεμιέρα, έτσι και σήμερα οι Μανώλης Στεφανουδάκης και Στέλιος Μαλακόπουλος, εκπροσώπησαν τον ελληνικό στίβο στο πόντιουμ των νικητών του 9th Sharjah International Open Athletics Meeting 2019 που φιλοξενείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο δις Παραολυμπιονίκης σε Λονδίνο και Ρίο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία F54, μετά την 2η θέση χθες στον ακοντισμό ενώ ο κάτοχος δύο μεταλλίων από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018, βρέθηκε στην τρίτη θέση των 200μ. T62. Ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο επίσης Μεσσαρίτης Φίλιππος Παπαδάκης κατετάγη 7ος στη σφαίρα F55 (χθες ήταν 9ος στον ακοντισμό).

Ο Στεφανουδάκης είχε καλύτερη βολή στα 7 μέτρα 88 εκατοστά, επίδοση που σημείωσε στην έκτη και τελευταία προσπάθεια, ενώ ο Παπαδάκης έστειλε τη σφαίρα να καρφωθεί στα 5 μέτρα 71 εκατοστά. Όσον αφορά στον Μαλακόπουλο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. με 24.64.

Ο Έλληνας αθλητής θα παραμείνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς θα πάρει μέρος και στο 11th Fazza International Athletics Championships – Dubai 2019, World Para Athletics Grand Prix, το οποίο ξεκινά στις 24 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 27 του ίδιου μήνα.

Κοντά στο Μανώλη βρίσκεται ο προπονητής του Ιπποκράτης Σκαντζάκης.

‘’ Η πρώτη διοργάνωση της χρονιάς ξεκίνησε με το δυο διακρίσεις, κατακτώντας δύο ασημένια μετάλλια ένα στον ακοντισμό και ένα στη σφαιροβολία. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στην επόμενη διοργάνωση, του Fazza, με στόχο πάντα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νοεμβρίου», τονίζει ο Μεσσαρίτης γίγαντας και συνεχίζει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που είναι δίπλα μου σε όλες τις αποφάσεις μου και με στηρίζει.Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα μου, στους προπονητές μου, στον Ιπποκράτη Σκαντζάκη και στον Ιάκωβο Ιωαννίδη.

Ευχαριστώ τα μέλη της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, που φροντίζουν όλες τις διαδικασίες για τη συμμετοχή μας σε αυτούς τους αγώνες. Και τέλος ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στους χορηγούς μας. Στους ανθρώπους που έχουν πιστέψει σε εμάς, είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν ηθικά και οικονομικά σε αυτό το δύσκολο ταξίδι του πρωταθλητισμού, χωρίς τους οποίους δεν θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά. Το μεγάλο μου χορηγό ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφάλειες, τα μέλη των εταιρειών: Καράτζης Α.Ε, Πλαστικά Κρήτης, Minoan Lines, Ζαρός Α.Ε. ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου, ΖΟΕΤΙΣ Ελλάς Α.Ε., Δερβος- Δημηγρακόπουλος Α.Ε., Πετρογκάζ Α.Ε., Junior Adacemh- Χερρονάσιος Σχολή και τους δύο νέους υποστηρικτές Σαβοϊδάκης Α.Ε(Baking & Patisserie) και Περιφέρεια Κρήτης.

«Για λίγο δεν ήρθε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. Όμως η κούρσα του ήταν πολύ καλή τεχνικά. Στην στροφή βέβαια είχε αρκετή κόντρα, όμως αμέσως μετά ήταν καλύτερος σε σχέση με χθες», σχολίασε ο προπονητής του Μαλακόπουλου, Δημήτρης Τσιφτσόγλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News