Παραμένει πολύ ψηλά ο πήχης για τον κορυφαίο Παίδα του 2018

Σπορ
Παραμένει πολύ ψηλά ο πήχης για τον κορυφαίο Παίδα του 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωπαϊκό μετάλλιο και φέτος θέλει να διεκδικήσει ο ακοντιστής του ΟΦΗ Γεράσιμος Καλογεραάκης …

H βράβευσή του από τον ΣΕΓΑΣ ως κορυφαίο Παίδα του 2018 ήταν η αναγνώριση της επιτυχημένης παρουσίας του την περυσινή αγωνιστική χρονιά, με αποκορύφωμα το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Γκιόρ. Ο λόγος για τον ακοντιστή του ΟΦΗ Γεράσιμο Καλογεράκη, που μαζί με τον προπονητή του Γιάννη Αντωνακάκη βρέθηκαν χθες στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV” και μίλησαν για την τιμητική βράβευση του ΣΕΓΑΣ αλλά και τους φετινούς τους στόχους... 

«Ήταν μια επιβράβευση για τη χρονιά που πέρασε. Ήμουν ενθουσιασμένος γιατί είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι μεταξύ κορυφαίων αθλητών, που έχουν πετύχει πιο σπουδαία πράγματα από μένα, και ήθελα να τους δω από κοντά και να είμαι μέρος αυτής της διοργάνωσης», είπε για την εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής ο πρωταθλητής του ΟΦΗ, ενώ ο προπονητής του συμπλήρωσε: «Ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε μαζί πέντε χρόνια. Ο Γεράσιμος είναι μικρός και πιστεύω ότι θα έχει και άλλες επιτυχίες. Ο αθλητισμός θέλει υπομονή για να πετύχεις υψηλούς στόχους».

Και οι δυο τους θυμήθηκαν την περυσινή σπουδαία επιτυχία στο Γκιόρ και τη βολή των 77,45 μ. που έδωσε στον ταλαντούχο αθλητή το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Ήταν η κορυφαία στιγμή πέρυσι. Πήγα να κάνω ό,τι μπορώ και βγήκε κάτι καλύτερο από αυτό που περίμενα», εξομολογείται ο 17χρονος πρωταθλητής. «Το Ευρωπαϊκό μετάλλιο ήταν η κατάληξη της περυσινής χρονιάς μέσα από προβλήματα και μικροτραυματισμούς. Ευτυχώς ήρθε την κατάλληλη στιγμή, γιατί ο ακοντισμός θέλει και λίγο τύχη».

Ο Γεράσιμος Καλογεράκης διανύει φέτος μια αρκετά δύσκολη χρονιά, αφού είναι μαθητής της Γ’ τάξης του Λυκείου και προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως μάλιστα είπε, επιθυμεί την εισαγωγή του στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ώστε να παραμείνει στο Ηράκλειο και να συνεχίσει την προετοιμασία του, ανεβάζοντας τον αγωνιστικό πήχη αρκετά υψηλά για το μέλλον, αφού το όνειρό του είναι να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά, ωστόσο, οι προσδοκίες παραμένουν υψηλές, παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν και λόγω των αυξημένων μαθητικών υποχρεώσεων και των περιορισμένων προπονήσεων, αλλά και λόγω μιας επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ο Γεράσιμος και καθυστέρησε ως ένα βαθμό την έναρξη της προετοιμασίας του. Όπως και να έχει πάντως... το Ευρωπαϊκό Εφήβων είναι μπροστά.

«Γνωρίζω ότι στο Ευρωπαϊκό Εφήβων θα είναι δύσκολα τα πράγματα, αφού είναι η πρώτη μου χρονιά και θα συναγωνιστώ μεγαλύτερους αθλητές. Θέλω όμως να κυνηγήσω ένα μετάλλιο...», είπε.

Ο Γιάννης Αντωνακάκης τα περιμένει όλα από τον αθλητή του: «Ο Γεράσιμος είναι απρόβλεπτος. Μπορεί να πετύχει το καλύτερο. Πιστεύω ότι θα πιάσει το όριο, θα μπει στον τελικό και μετά όλα παίζονται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News