Εντυπωσιακή η Στεφανίδη, χρυσό ο Καραλής και όριο Τεντόγλου

Σπορ
Εντυπωσιακή η Στεφανίδη, χρυσό ο Καραλής και όριο Τεντόγλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για τους Έλληνες πρωταθλητές του στίβου…

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο της Κατερίνας Στεφανίδη στου αγώνες της χειμεινής περιόδου. Η έμπειρη αθλήτρια επέλεξε να ξεκινήσει στο Pole Vault Summit του Ρίνο και η απόφαση της την δικαίωσε.

Η ολυμπιονίκης του Ριο ήταν νικήτρια με το υποσχόμενο 4,74 μ., που είναι άτυπο ατομικό της ρεκόρ, αφού πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της σε πρεμιέρα σεζόν.

Η 28χρονη το 2018 άνοιξε τη σεζόν στη Νέα Υόρκη στις 3 Φεβρουαρίου με 4,71 μ., ενώ το 2016 στην καλύτερη ενδεχομένως χρονιά της καριέρας της έκανε τον πρώτο της αγώνα στις 9 Ιανουαρίου στο Ακρον και ήταν πρώτη με 4,71 μέτρα. Η Στεφανίδη κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα, ενώ δεύτερη με την ίδια επίδοση η Κέιτ Ναγκότ που έδειξε και αυτή σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι δύο αθλήτριες στη συνέχεια δοκίμασαν στα 4,86 μ., δίχως επιτυχία. Την Τρίτη θέση στον αγώνα κατέλαβε η Λέξι Τζέικομπους με 4,66 μ., όσο και το ρεκόρ της στον κλειστό στίβο. Ο επόμενος αγώνας της αθλήτριας του Μίτσελ Κρίερ θα γίνει στις 26 του μηνός στη Βοστώνη, ο τελευταίος της στις ΗΠΑ, αφού στις 2 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει τους αγώνες στην Ευρώπη, από το indoor tour της Καρλσρούης.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, σε λίγες εβδομάδες θα κληθεί να υπερασπιστεί στη Γλασκώβη το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι κι αν το πετύχει θα είναι η πρώτη γυναίκα στο αγώνισμα που το καταφέρνει.

Άλμα στα 5.55μ. από τον Καραλή

Κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα ήταν η επανεμφάνιση του Εμμανουήλ Καραλή στην αγωνιστική δράση, περίπου δέκα μήνες από τον τελευταίο του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Ο πρωταθλητής μας ξεπέρασε τα 5,55 μ. κατέκτησε την πρώτη θέση στο επί κοντώ στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23 στο Μιραμάς και έδειξε πως πολύ σύντομα θα μπορέσει να κινηθεί σε επίπεδα που θα του επιτρέπουν τη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο 20χρονος στη συνέχεια έχασε στις λεπτομέρειες το 5,65μ., ύψος που είναι όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ωστόσο έκλεισε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε. Ο άλτης του Ανδρέα Τσώνη θα συνεχίσει τους αγώνες του στο Παρίσι (27/1) εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη υψηλότερα και να κυνηγήσει το όριο για το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, τον πρώτο του στόχο για το 2019.

Ο Καραλής χρειάστηκε λίγο χρόνο να βρει τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο, αφού ξεκίνησε με δύο άκυρα στα 5,35 μ., ωστόσο στη συνέχεια ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,45 μ. και με την δεύτερη τα 5,55 μέτρα. Ο τελευταίος αγώνας του Καραλή ήταν στις 4 Μαρτίου όταν και κατάλαβε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ με άλμα στα 5,80 μέτρα. Ο νεαρός στη συνέχεια τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μείνει για μεγάλο διάστημα μακριά από την δράση.

Ρεκόρ και όριο ο Τεντόγλου

Θέση στην ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης έκλεισε ο Μίλτος Τεντόγλου, στην πρώτη του εμφάνιση για το 2019.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος ήταν νικητής στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων στο Μιραμάς με άλμα στα 7,99 μ., επίδοση καλύτερη από το όριο (7.95 μ.) για το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, αλλά και από το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο, το οποίο ήταν 7,95 μ. από τις 11 Φεβρουαρίου το 2018.

Παράλληλα ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι πέτυχε ρεκόρ καριέρας σε αγώνα πρεμιέρας και έδειξε πως και αυτή τη σεζόν θα είναι πρωταγωνιστής εντός και εκτός συνόρων και ένα από τα φαβορί για διάκριση στη διοργάνωση της Γλασκώβης. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7,85 μ., συνέχισε στα 7,99 μ., ενώ είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 7,98 μ. και 7,96 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι με το άλμα στα 7,99 μ. έγινε ο έκτος Έλληνας όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Ο αθλητής θα κάνει την επόμενη εμφάνιση του στις 2 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ της Καρλσρούης, όπου θα κυνηγήσει το πρώτο άλμα της καριέρας του στη σάλα, πάνω από τα 8,00 μέτρα. Δεύτερος στον αγώνα ήταν ο Ίβαν Βούγιεβιτς (Κροατία) με 7,84 μ. και τρίτος ο Μούκτου Σαιντού (Γαλλία) με 7,54 μέτρα. Το 7,99 μ. είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News