Kids' Athletics στον Κούλε από τον ΟΦΗ την Κυριακή

Σπορ
Kids' Athletics στον Κούλε από τον ΟΦΗ την Κυριακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν παιδιά μεμονωμένα ή σε μικτές ομάδες (10 ατόμων)....

Η Ακαδημία Στίβου του Ο.Φ.Η. σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ διοργανώνει αγώνες επίδειξης Kids’ Athletics. Οι αγώνες θα γίνουν στην προβλήτα του μικρού Κούλε μπροστά από το Λιμεναρχείο την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται την ιδία ημέρα. Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν παιδιά μεμονωμένα ή σε μικτές ομάδες (10 ατόμων)

Γ΄, Δ και Ε΄ -- ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου.

Πληροφορίες καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου 2810261382 (16:30-18:30)

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics.

Ο επιμορφωτικός ρόλος του προγράμματος Kids’ Athletics, ολοκληρώνεται με την γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού… Γίνεται βιωματικά με ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού. Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:

α) τα αγωνίσματα δρόμου

β) τις ρίψεις

γ) τα άλματα

και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών , 9-10 ετών και 11-12 ετών.

Στο 1st HERAKLION KIDS’ ATHLETICS οι ηλικιακές κατηγορίες θα είναι δύο: 9-10 ετών και 11-12 ετών.

Στο τέλος του προγράμματος θα επιβραβευτεί τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών και θα τους προσφερθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Παιδαγωγικοί Στόχοι του Kids’ Athletics

• Η καλλιέργεια της ομαδικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών μέσα από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ενός καθαρά ατομικού αθλήματος (στίβος), που είναι όμως ειδικά σχεδιασμένοι ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύπτει να είναι ομαδικό.

• Η καθολική συμμετοχή όλων των μαθητών της τάξης χωρίς να υπάρχει κανένας αποκλεισμός μαθητή από τους αγώνες.

• Δεν εκπροσωπεί την ομάδα ή το σχολείο μόνο ο γρηγορότερος ή μόνο ο δυνατότερος μαθητής και το αποτέλεσμα του αγώνα δεν κρίνεται μόνο από τη δική του προσπάθεια

• Η αποδοχή από πλευράς μαθητών ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύπτει από τη συμμετοχή σε μια συλλογική προσπάθεια είτε αυτό είναι θετικό είτε αρνητικό, βαραίνει ισότιμα όλα τα μέλη της ομάδας.

• Η βελτίωση του συναισθήματος της ευχαρίστησης των μαθητών, της προσπάθειας που καταβάλλουν καθώς και της πρόθεσης να ασχοληθούν με το στίβο και την φυσική αγωγή, όταν η αγωνιστική δραστηριότητα γίνεται σύμφωνα με τη προτεινόμενη μέθοδο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού (IAAF).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News