Αργυρό μετάλλιο κέρδισε η Φιάσκα στο Ευρωπαϊκό Στίβου Κ18

Σπορ
Αργυρό μετάλλιο κέρδισε η Φιάσκα στο Ευρωπαϊκό Στίβου Κ18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για την ελληνική ομάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ. Η 'Ολγα Φιάσκα στάθηκε αντάξια των προσδοκιών, κατάφερε να κινηθεί κοντά στο ατομικό της ρεκόρ και να τερματίσει στη δεύτερη θέση των 5.000 μ.βάδην με 23.39.12.

Η αθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης έκανε πολύ καλή κούρσα και πήρε από αυτήν το καλύτερο δυνατό, δεδομένο του ότι νικήτρια του αγώνα ήταν η Χάνα Ζούμπκοβα (Λευκορωσία), η οποία τερμάτισε σε 22.45.47 και βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης. Η αθλήτρια του Γρηγόρη Κοντού ταξίδεψε στην Ουγγαρία με 23.24.62 και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η δεύτερη Ελληνίδα της κούρσας, η Μαρία Σεφεριάδη. Η νεαρή αθλήτρια τερμάτισε στην έκτη θέση με 24.40.86 και ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση. Η τρίτη θέση πήγε στην Σιμόνα Μπερτίνι (Ιταλία) με 24.18.80.

"Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για τη στήριξη που μας παρείχε στη διάρκεια της σεζόν κι έτσι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την προετοιμασία μας. Η αλήθεια είναι πως ο στόχος μας ήταν το χρυσό μετάλλιο, το οποίο τελικά δεν ήρθε. Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετική παρουσία. Η νικήτρια του αγώνα σημείωσε σπουδαία επίδοση", είπε ο προονητής της Φιάσκα, Γρηγόρης Κοντός.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η 15χρονη Παναγιώτα Φρίγγη στον προκριματικό της σφυροβολίας. Η νεαρή αγωνίστηκε στο Α΄γκρουπ και είχε καλύτερη βολή στα 60,95 μ., από την πρώτη της προσπάθεια, που της έδωσε την έκτη θέση και της επιτρέπει να σκέφτεται συμμετοχή στον τελικό της Παρασκευής. Η Φρίγγη είχε ακόμη βολές στα 58,52 μ. και στα 60,42 μέτρα. Την καλύτερη επίδοση στο πρώτο γκρουπ σημείωσε η Σάρα Κίλινεν (Φινλανδία), που έστειλε τη σφύρα στα 67,25 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ αγώνων. Η Σταυρούλα Κοσμίδου μετέχει στο β΄γκρουπ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News