default-image

Στην Οστράβα αύριο ο Λυκούργος Τσάκωνας  

Αθλητισμός
Στην Οστράβα αύριο ο Λυκούργος Τσάκωνας  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριπλή εκπροσώπηση θα έχει η Ελλάδα στο Golden Spike της Οστράβα, το οποίο ανήκει στην σειρά Challenge της IAAF και διεξάγεται αύριο Τετάρτη στην Οστράβα. Ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Μίλτος Τεντόγλου θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα από τα πιο ιστορικά και δυνατά μίτινγκ στίβου.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας που τα τελευταία δύο χρόνια προπονείται στο Ηράκλειο και είναι αθλητής του Ελ. Βενιζέλου θα τρέξει στα 200μ. με στόχο να βελτιώσει το 20.62 που είχε σημειώσει στα «Χανιά 2018». Τα 200 μ. θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αφού εκεί θα είναι ο Νοτιοαφρικανός Κλάρενς Μιουνιάι με 19.69, που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμος, αλλά και ο Τούρκος Ραμίλ Γκουλίεβ με 19.90.

Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Φιλιππίδης θα κυνηγήσει ένα καλό άλμα στο επί κοντώ έχοντας για αντιπάλους τους Σαμ Κέντρικς με φετινό 5,84 μ. και Σον Μπαρμπερ που έχει ανέβει φέτος πάνω από τα 5,92 μέτρα

Ο  Μίλτος Τεντόγλου θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο μήκος με σκοπό να βελτιώσει το 8,19 που έχει πετύχει φέτος. Στην Οτσράβα θα είναι ο αθλητής που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο, ο Γιαν Ετσεβαρία, που στην Στοκχόλμη "προσγειώθηκε" στα 8,83 μ. (2,1) και έκανε όλο τον πλανήτη να μιλάει για εκείνον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News