Στίβος

Αγωνιστική δράση στον Στίβο

Σε Χανιά και Ηράκλειο είναι στραμμένα αυτό το σαββατοκύριακο τα βλέμματα των φίλων του στίβου, αφού έχουμε αγωνιστική δράση.

Με εκατοντάδες χαμόγελα, πολλά χαρούμενα πρόσωπα και ενθουσιώδεις φωνές θα γεμίσει σήμερα το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου, καθώς θα διεξαχθούν τα Παγκρήτια Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα Στίβου Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β’ (Δίαθλα) και Μίνι.

Τους αγώνες διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, του Δήμου Ηρακλείου, της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου και του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Τα πρωταθλήματα περιλαμβάνουν δύο κατηγορίες αγώνων για νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, από εννιά μέχρι δεκατριών ετών και συγκεκριμένα:

* Παγκρήτιο πρωτάθλημα Διάθλων ΠΠ-ΠΚ Β’ (12-13 ετών).

* Παγκρήτιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚ (9-11 ετών).

Προβλέπεται συμμετοχή 700 περίπου νεαρών αθλητών, αφού τα σωματεία στίβου της Κρήτης δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέλκυση και αξιοποίηση νέων παιδιών, μέσα από ειδικά προγράμματα εκμάθησης του κλασικού αθλητισμού, αλλά και μέσα από την υποστήριξη των δραστηριοτήτων των παιδιών από το σύνολο των οικογενειών τους.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00.

Αύριο Κυριακή, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων θα γίνει η έναρξη της κλασικής διαδρομής του 7ου Βενιζέλειου Δρόμου των 10.000 μέτρων στις 9:30 το πρωί, με διοργανωτή τον Α.Ο. Κύδων και τον ΣΕΓΑΣ και με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, και τον Δήμο Πλατανιά.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο δρόμος της πόλης “Ίκαρος 2018” απόστασης 2.300 μέτρων. Στο Βενιζέλειο Δρόμο αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 300 δρομείς. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέχρι και το πρωί των αγώνων στις 9.

Σχόλια