Στη "μάχη" των μεταλλίων η ελληνική ομάδα στίβου

Σπορ
Στη "μάχη" των μεταλλίων η ελληνική ομάδα στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες προσδοκίες για μετάλλια από τους αθλητές της ελληνικής αποστολής υπάρχουν σήμερα κατά την 3η ημέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ. 

Στη 1 το μεσημέρι,  η Βούλα Παπαχρήστου θα αγωνιστεί στον τελικό του τριπλούν. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι έχει δείξει σταθερότητα τα τελευταία χρόνια και θα μπει στο τερέν με την πέμπτη καλύτερη επίδοση, 14,25. Φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι η Αμερικανίδα Όρτζι με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 14,53. 

Αργότερα, στις 8 το βράδυ σειρά παίρνει η σταρ της Ελληνικής αποστολής στο Μπέρμιγχαμ αλλά και τον αγώνων, Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ με καλύτερη φετινής της επίδοση το 4,83 και είναι η τέταρτη καλύτερη φέτος στον κόσμο. Κύριες αντίπαλες στην προσπάθεια να κατακτήσει το μοναδικό χρυσό που λείπει από τη συλλογή της θα είναι η Κέιτ Ναζότ με 4,91 φέτος και η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4,90 φέτος. Ο τελικός θα ξεκινήσει με αρχικό ύψος τα 4,35 μ. και θα ακολουθήσουν διαδοχικά τα 4,50 μ., 4,60 μ., 4,70 μ., 4,75 μ. κι έπειτα ο πήχης θα ανεβαίνει ανά πέντε εκατοστά.

Τελευταία ελληνική συμμετοχή αυτή του Κώστα Δουβαλίδη (20:30) στα προκριματικά των 60 μ. με εμπόδια. Ο Έλληνας αθλητής στην 4η του συμμετοχή σε Πασκόσμιο κλειστού στίβου θα διεκδικήσει μια θέση στον ημιτελικό αν και αντιμετώπιζε μέχρι πρόσφατα πρόβλημα στον δικέφαλο. Ο Δουβαλίδης θα τρέξει στην τέταρτη προκριματική σειρά και για περάσει στον επόμενο γύρο θα πρέπει να τερματίσει στους τέσσερις πρώτους ή η επίδοση του να είναι στις τέσσερις καλύτερες στο σύνολο των σειρών. Ο αθλητής έχει πετύχει φέτος 7.69, που είναι η τέταρτη επίδοση της σειράς του.

Πηγή; www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News