Στίβος

Στη "μάχη" των μεταλλίων η ελληνική ομάδα στίβου

Στεφανίδη, Παπαχρήστου και Δουβαλίδης αγωνίζονται σήμερα στην 3η μέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου

Μεγάλες προσδοκίες για μετάλλια από τους αθλητές της ελληνικής αποστολής υπάρχουν σήμερα κατά την 3η ημέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ. 

Στη 1 το μεσημέρι,  η Βούλα Παπαχρήστου θα αγωνιστεί στον τελικό του τριπλούν. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι έχει δείξει σταθερότητα τα τελευταία χρόνια και θα μπει στο τερέν με την πέμπτη καλύτερη επίδοση, 14,25. Φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι η Αμερικανίδα Όρτζι με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 14,53. 

Αργότερα, στις 8 το βράδυ σειρά παίρνει η σταρ της Ελληνικής αποστολής στο Μπέρμιγχαμ αλλά και τον αγώνων, Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ με καλύτερη φετινής της επίδοση το 4,83 και είναι η τέταρτη καλύτερη φέτος στον κόσμο. Κύριες αντίπαλες στην προσπάθεια να κατακτήσει το μοναδικό χρυσό που λείπει από τη συλλογή της θα είναι η Κέιτ Ναζότ με 4,91 φέτος και η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4,90 φέτος. Ο τελικός θα ξεκινήσει με αρχικό ύψος τα 4,35 μ. και θα ακολουθήσουν διαδοχικά τα 4,50 μ., 4,60 μ., 4,70 μ., 4,75 μ. κι έπειτα ο πήχης θα ανεβαίνει ανά πέντε εκατοστά.

Τελευταία ελληνική συμμετοχή αυτή του Κώστα Δουβαλίδη (20:30) στα προκριματικά των 60 μ. με εμπόδια. Ο Έλληνας αθλητής στην 4η του συμμετοχή σε Πασκόσμιο κλειστού στίβου θα διεκδικήσει μια θέση στον ημιτελικό αν και αντιμετώπιζε μέχρι πρόσφατα πρόβλημα στον δικέφαλο. Ο Δουβαλίδης θα τρέξει στην τέταρτη προκριματική σειρά και για περάσει στον επόμενο γύρο θα πρέπει να τερματίσει στους τέσσερις πρώτους ή η επίδοση του να είναι στις τέσσερις καλύτερες στο σύνολο των σειρών. Ο αθλητής έχει πετύχει φέτος 7.69, που είναι η τέταρτη επίδοση της σειράς του.

Πηγή; www.sport-fm.gr

Σχόλια