Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου προκρίθηκε η Μπελιμπασάκη

Σπορ
Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου προκρίθηκε η Μπελιμπασάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόψε το βράδυ είναι προγραμματισμένος ο ημιτελικός του αγωνίσματος

Στα ημιτελικά των 400μ. προκρίθηκε η κρητικιά Μαρία Μπελιμπασάκη που ήταν 2η στην σειρά της στα προκριματικά του αγωνίσματος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που ξεκίνησε στο Μπέρμιγχαμ.

Η αθλήτρια του Παναξιακού έκανε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 52.27 και έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

«Είδα ότι προκρίνομαι και στο τέλος έκοψα λίγο για να κρατήσω δυνάμεις για το απόγευμα. Ο αγωνιστικός χώρος είναι λίγο παράξενος και θυμίζει πραγματικά αρένα. Πάω τώρα για ξεκούραση...», είπε με την ολοκλήρωση του αγώνα της η πρωταθλήτρια από τη Σητεία. 

Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία επέλεξε να δώσει ρυθμό στην κούρσα, καθώς πέρασε πρώτη τα 200 μ. σε 24.18 - ακριβώς δηλαδή όπως το είχε σχεδιάσει - και τελικά έχασε μόνο από την κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο Κόρτνει Οκόλο, που τερμάτισε σε 51.54. 

Η Μπελιμπασάκη προκρίθηκε με την τρίτη επίδοση, ενώ τον δεύτερο χρόνο του πρώτου γύρου σημείωσε η Αν Μακφέρσον (Τζαμάικα) με 52.18 με φετινό ρεκόρ. Με αξιώσεις θα πάρουν μέρος στον βραδινό ημιτελικό οι Ντόιλ (Μ. Βρετανία) με 52.31 και Σακίμα Γουίμπλει (ΗΠΑ) με 52.43. Μια θέση στον τελικό φαίνεται πως θα διεκδικήσει και η Λία Σπροούνγκερ (Ελβετία), με 52.54 στον προκριματικό, αλλά και η Ζόι Κλάρκ (Μ. Βρετανία) με 52.75. Η Μπελιμπασάκη θα επιδιώξει να γίνει η δεύτερη Ελληνίδα στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά την Φανή Χαλκιά, που καταφέρνει να προκριθεί σε τελικό στα 400 μέτρα.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο η αθλήτρια του Κώστα Ηλία θα πρέπει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις της τρίτης ημιτελικής σειράς. Η 26χρονη θα τρέξει στον τέταρτο διάδρομο και με 52.27 έχει την τέταρτη επίδοση από τις έξι συμμετέχουσες. Η Κόρτνει Οκόλο είναι η καλύτερη όλων, ενώ Τζένκινς (52.12) και Χίλι (52.08) θα κάτσουν στο βατήρα έχοντας τον ίδιο στόχο με την Ελληνίδα.

Πλέον η Μπελιμπασάκη σκέφτεται τον βραδινό ημιτελικό και την κούρσα που θα της δώσει ακόμη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Η Μπελιμπασάκη είχε ατομικό ρεκόρ 52.28, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο ημιτελικός του αγωνίσματος έχει προγραμματιστεί για τις 22.32 απόψε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News