Νίκησε την Γιουγκ ο Ολυμπιακός και πάει για την 5η θέση

Σπορ
Νίκησε την Γιουγκ ο Ολυμπιακός και πάει για την 5η θέση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξέσπασαν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στους Κροάτες, επικρατώντας με 14-5…

Στο λάθος παιχνίδι έδειξε ο Ολυμπιακός το καλό πρόσωπό του, στο final-8 του Champions League υδατοσφαίρισης, που φιλοξενείται στο Βελιγράδι. Ένα 24ωρο μετά την ήττα στον προημιτελικό από τη Νόβι Μπέογκραντ, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 14-5 την κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και αύριο (2/6, 22:00) θα διεκδικήσουν την πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης, απέναντι στον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Μπρέσια και τη Φερεντσβάρος.

Οι συγκρίσεις με το κρίσιμο χθεσινό ματς είναι καταλυτικές: η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς δέχθηκε μόλις πέντε γκολ (έναντι 13), τα τέσσερα εκ των οποίων στο τελευταίο οκτάλεπτο, είχε 9/14 με παίκτη παραπάνω (3/17 χθες) και ο Μάρκο Μπίγιατς τελείωσε τον αγώνα με 11/16 αποκρούσεις (7/20 απέναντι στους Σέρβους).

Το παιχνίδι άρχισε με πέναλτι του Φιλίποβιτς που απέκρουσε σε κόρνερ ο Πόπαντιτς μόλις στα 13 δευτερόλεπτα, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Σέρβος με εξάμετρο άνοιξε το σκορ. Εν συνεχεία οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 3/3 στον παίκτη παραπάνω έναντι 0/4 της Γιουγκ, με αποτέλεσμα το πρώτο οκτάλεπτο να ολοκληρωθεί 4-0 και το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας να απλοποιηθεί, παρά την απώλεια του Γκίλλα, που αποβλήθηκε πολύ νωρίς με αντικατάσταση. Η διαφορά «άνοιξε» στο +6 (7-1 στο ημίχρονο), με τους Κροάτες να σκοράρουν μόνο με πέναλτι και να φτάνουν το 0/7 με παίκτη παραπάνω (αργότερα έφτασαν και το 0/11!), ενώ έχασαν και δύο τετ-α-τετ στην κόντρα. Η Γιουγκ... παράτησε το παιχνίδι και η διαφορά πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, χρησιμεύοντας ως μία υπενθύμιση για το τι θα μπορούσε να πετύχει ο Ολυμπιακός, αν έπαιζε σύμφωνα με τις δυνατότητές του εκεί που έπρεπε.

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Πόπαντιτς, Μπουρντζελέζ, Μόζαρα, Ζβόνο, Γιόκοβιτς 1, Βουκόγεβιτς 1, Μπίλιακα, Λάζιτς, Πρκότσα 2, Κάκαρης 1, Γκργκούρεβιτς, Ζούβελα, Γιούρισιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 1, Δήμου 2, Παπαναστασίου 4, Ζερδεβάς

Πηγή ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News