Στα ημιτελικά του Champions League η Βουλιαγμένη

Σπορ
Στα ημιτελικά του Champions League η Βουλιαγμένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε 10-11 την Μπρέσια στο Βελιγράδι…

Ούτε το όνομα και η ισχύς του αντιπάλου, ούτε το άγχος του πρωτάρη, ούτε καν η ημίωρη διακοπή του αγώνα λόγω βροχής. Τίποτα δεν μπόρεσε να σταματήσει τη Βουλιαγμένη, από το να πανηγυρίσει τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της και να προκριθεί στην τετράδα του Champions League υδατοσφαίρισης. Με τρομερή εμφάνιση από τους Μπάμπη Τρούλο, Στάθη Καλογερόπουλο, Δημήτρη Νικολαϊδη και καθοριστικές αποκρούσεις από τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο (όχι ότι υστέρησε κάποιος), ο ΝΟΒ επικράτησε 11-10 της Μπρέσια στον προημιτελικό του Final-8 του Βελιγραδίου και συνεχίζει, περιμένοντας στον αυριανό (1/6) ημιτελικό τον νικητή της αναμέτρησης που ακολουθεί, ανάμεσα στην Προ Ρέκο και την Φερεντσβάρος.

Με εξαίρεση την πρώτη φάση του αγώνα, όπου ο Αλεζιάνι εκλέψε τη μπάλα από τον Καλογερόπουλο, κέρδισε την αποβολή και σκόραρε ανενόχλητος, η Βουλιαγμένη κατάφερε να ανταπεξέλθει στο ασφυκτικό πρέσινγκ των Ιταλών και να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που της δόθηκαν. Με 2/2 στον παίκτη παραπάνω, ένα εύστοχο πέναλτι του Καλογερόπουλου κι ένα εξαιρετικό εξάμετρο του ίδιου παίκτη, αλλά και οι αποκρούσεις του Τζωρτζάτου, ο ΝΟΒ προηγήθηκε 4-2, 1΄23΄΄ πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου. Ο Ρεντζούτο μείωσε και η Μπρέσια είχε στο φινάλε της περιόδου την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε παίκτη παραπάνω, αλλά ο Νικολαϊδης έβγαλε πολύ ωραίο μπλοκ στο σουτ του Ντόλτσε.

Φανερά πιο ελεύθεροι στις κινήσεις τους, οι παίκτες του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς βρήκαν άλλα δύο γκολ με τον Κουρούβανη και τον Φάρμερ και ξέφυγαν 6-3 στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου, δείχνοντας όλο και περισσότερο ικανοί για την έκπληξη. Η ιταλική ομάδα βρήκε κάποιες επιθετικές λύσεις στον παίκτη παραπάνω αλλά η άμυνα, που είναι το μεγάλο όπλο της, δεν λειτουργούσε και ο Νικολαϊδης, με ένα κερδισμένο πέναλτι (που αξιοποίησε ο Τρούλος) και ένα γκολ από τα 2μ. διατήρησε το προβάδισμα της Βουλιαγμένης ως το ημίχρονο (8-6), το οποίο ολοκληρώθηκε υπό βροχή. Μάλιστα, οι διαιτητές δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει η τρίτη περίοδος μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία, με συνέπεια να υπάρξει διακοπή μισής ώρας.

Η διακοπή αυτή χάλασε -όπως ήταν λογικό- το ρυθμό του αγώνα και αυτό κατά κανόνα ευνοεί την ομάδα που κυνηγάει στο σκορ. Οντως, η εικόνα της Βουλιαγμένης άλλαξε τελείως, το «καθαρό» μυαλό χάθηκε και η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει στο τρίτο οκτάλεπτο, χάνοντας και δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ομως η Μπρέσια, με εξαίρεση ένα γκολ του Ντόλτσε στο ξεκίνημα, δεν μπόρεσε να αξιοποίησε τις καλές της άμυνες, καθώς το άγχος του φαβορί είχε «βαρύνει» τα χέρια των παικτών της. Εχοντας και τη βοήθεια των δοκαριών σε δύο περιπτώσεις, ο ΝΟΒ κράτησε το προβάδισμα, έστω και με την ελάχιστη διαφορά (8-7), ως το τέλος της τρίτης περιόδου.

Μπαίνοντας στο τελευταίο και κρίσιμο οκτάλεπτο, ο Τζορτζάτος έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Βαπένσκι και στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Νικολαϊδη και αποβλήθηκε οριστικά με τρίτη ποινή. Ο Καλογερόπουλος ευστόχησε με αντίπαλο τον... Αλεζιάνι, αφού οι διαιτητές χρέωσαν με αποβολή τον τερματοφύλακα Τεσάνοβιτς (κινήθηκε δύο φορές πριν την εκτέλεση), και «ξεκόλλησε» την ομάδα του μετά από περίπου δέκα αγωνιστικά λεπτά. Λίγο αργότερα, ο Τρούλος σε παίκτη παραπάνω ανέβασε ξανά τη διαφορά στα τρία γκολ (10-7) και το θαύμα έμοιαζε κοντά. Οι Ιταλοί εξαπέλυσαν την τελική αντεπίθεση, πέτυχαν τρία γκολ με παίκτη παραπάνω και μείωσαν σε 11-10 (ενδιάμεσα είχε σκοράρει ξανά ο Τρούλος), 3΄24΄΄ πριν το τέλος. Ο Τζωρτζάτος έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 1΄47΄΄, σε σουτ του Πρεσούτι, ο Καπότσης έκλεψε τη μπάλα στα 36 δευτερόλεπτα και η Βουλιαγμένη πανηγύρισε μία τεράστια επιτυχία, τη στιγμή που οι παίκτες του Μπόβο δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Μπρέσια): 3-4, 3-4, 1-0, 3-3

ΜΠΡΕΣΙΑ (Σάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντόλτσε 1, Πρεσούτι, Τζιανάτσα 1, Λάζιτς, Βαπένσκι 1, Ρεντζούτο 2, Χάρκοφ, Αλεζιάνι 2, Λουόνγκο 2, Ντι Σόμα 1, Τζίτο, Μπάγκι Νέκι

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Αλμύρας, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 4, Νικολαϊδης 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης

Πηγή ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News