Βασίλης Καβουσανός: Ο Ηρακλειώτης που στα 22 του πήρε ευρωπαϊκό τρόπαιο μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV...

Σπορ
Βασίλης Καβουσανός: Ο Ηρακλειώτης που στα 22 του πήρε ευρωπαϊκό τρόπαιο μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο μπορεί να χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία των φιλάθλων...κυρίως ποδοσφαιρική πόλη ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο αθλητισμός δεν του έχει δώσει διακρίσεις και σε άλλα ομαδικά ή ατομικά αθλήματα!

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα είναι ένα άθλημα που κρατάει σταθερά ψηλά την ελληνική σημαία στην Ευρώπη και ολόκληρο τον πλανήτη: Η υδατοσφαίριση!

Ένα από τα σπουδαιότερα ανερχόμενα ονόματα του ελληνικού πόλο αναδείχτηκε στον ΟΦΗ και είναι Ηρακλειώτης! Ο Βασίλης Καβουσανός πανηγύρισε φέτος ευρωπαϊκό τίτλο με τον Απόλλωνα Σμύρνης (κατέκτησε το Challenger Cup στο πόλο αφού επικράτησε της Τεράσα μέσα στην Ισπανία) και εμείς τον περιμέναμε μαζί με την οικογένειά του και δικούς του ανθρώπους για να τον υποδεχτούμε και να του δώσουμε τα εύσημα...μαζί με τα ερωτήματά μας που πήραν απάντηση για το δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV!

Αναλυτικά μας είπε:

Για το ευρωπαϊκό τρόπαιο: "Ήταν κάτι σπουδαίο πραγματικά που πετύχαμε και μας κάνει πλέον να κάνουμε ακόμα περισσότερα όνειρα! Να διεκδικήσουμε και άλλα τρόπαια στα επόμενα χρόνια! Έγινε μια αρχή αλλά πρέπει να συνεχίσουμε! Πραγματικά ήταν το πρώτο τρόπαιο για μια ομάδα με 130 χρόνια ιστορίας και αυτό σημαίνει πολλά αλλά δεν σταματάμε σε αυτό!"

Για το που το αφιερώνει: "Στους συμπαίκτες μου και ολόκληρη την ομάδα, τους φιλάθλους της ομάδας μου και στην οικογένειά μου που είναι πάντα κοντά μου και με στηρίζει σε χαρές και λύπες..."

Για την Εθνική ομάδα: "Σίγουρα όταν μιλάμε για την Εθνική Ομάδα και δη στο άθλημά μου, την υδατοσφαίριση, μιλάμε για μια τεράστια ομάδα. Όλοι γνωρίζουμε τι έχει δώσει στην Ελλάδα, στον ελληνικό αθλητισμό! Κάθε αθλητής λοιπόν που έχει φιλοδοξίες θέλει να βρίσκεται στην Εθνική, να φοράει το εθνόσημο και να εκπροσωπεί τη χώρα μας"...

Από τον ΟΦΗ στην καταξίωση

Βέβαια στην περίπτωση του συγκεκριμένου αθλητή-πολίστα η "τοποθέτηση" από την ίδια την ιστορική ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης έχει τη δική της αξία και δεν μπορούμε παρά να κλείσουμε με αυτή...

"Ο 22χρονος (γεννηθείς στις 23/09/2001) τερματοφύλακας, Βασίλης Καβουσανός, αφού πήρε εμπειρίες τα πρώτα δύο χρόνια στον Απόλλωνα Σμύρνης, απέδειξε την περασμένη περίοδο (2021-2022) τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη την ποιότητά του, αλλά και την ετοιμότητά του να υπερασπιστεί σε υψηλό επίπεδο την εστία της «ελαφράς ταξιαρχίας» αποτελώντας και εκείνος τον… φύλακα άγγελό της.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, «εξαργυρώθηκαν» με την κλήση στην αργυρή Ολυμπιονίκη και χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Εθνική μας ομάδα των Ανδρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ (27/8-10/9, 2022). Μάλιστα πριν καν συμπληρώσει τα 21 του χρόνια ο νεαρός πορτιέρε του Απόλλωνα έζησε τη σπουδαία εμπειρία πραγματοποιώντας στις 31 Ιουλίου του 2022 το ντεμπούτο του στην 13αδα της Εθνικής Ανδρών, αποτελώντας το δίδυμο των τερματοφυλάκων με τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο στη φιλική νίκη (16-13) επί της Ολλανδίας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μια σπουδαία στιγμή για τον Βασίλη Καβουσανό, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019, αμούστακο παιδί ακόμη από τον ΟΦΗ, και πλέον αποτελεί βασικό κομμάτι της ομάδας του Νίκου Δεληγιάννη, μπαίνοντας, αισίως, στην 4η χρονιά του ως παίκτης της «ελαφράς ταξιαρχίας»!

Ξεκίνησε να παίζει πόλο το 2010 στον ΟΦΗ, συμμετέχοντας σε όλα τα ηλικιακά Πανελλήνια πρωταθλήματα και σε αντίστοιχες Τελικές φάσεις, ενώ φόρεσε το σκουφάκι των κρητικών τόσο στην Α2 όσο και στην Α1 των Ανδρών."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News