Πόλο: Σήκωσε το Challenger Cup μέσα στην Ισπανία ο Απόλλων Σμύρνης

Αθλητισμός
Πόλο: Σήκωσε το Challenger Cup μέσα στην Ισπανία ο Απόλλων Σμύρνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιος Απόλλων Σμύρνης. Η «ελαφρά ταξιαρχία» νίκησε πανηγυρικά 18-14 την Τεράσα μέσα στην Ισπανία στον δεύτερο τελικό του Challenger Cup πόλο ανδρών και, σε συνδυασμό με το υπέρ του 12-11 στον πρώτο τελικό στο Σεράφειο πριν μερικές εβδομάδες, σήκωσε εμφατικά το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο κι έγινε η τέταρτη ανδρική ομάδα που φέρνει στη χώρα μας ευρωκούπα με τους Ολυμπιακό, Βουλιαγμένη και Πανιώνιο.

Οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη έφτασαν στο +4 και στην αρχή της αναμέτρησης, χάνοντας μόνο μια-δυο φορές το προβάδισμα και διατηρώντας το +2 με +3 από το δεύτερο οκτάλεπτο κι έπειτα.

Πρώτος σκόρερ για τον Απόλλωνα ήταν ο Βίτσκοβιτς με 5 τέρματα, ενώ τέσσερα πέτυχε ο Μπογκντάνοβιτς.

Ο Απόλλων μπήκε καλύτερα στην πισίνα και, με πρωταγωνιστή τον Μπογκντάνοβιτς, κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 4-1. Η Τεράσα αντέδρασε με τους Φλόρες και Αλαρκόν και μείωσε 3-4 στη λήξη του πρώτου οκτάλεπτου.

Το σερί της Τεράσα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, αφού η ισπανική ομάδα με ακόμα δύο τέρματα κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Ωστόσο, ο Απόλλων απάντησε με 3-0 σερί κι έφτασε στο 5-7. Ένα 2-0 της Τερασα ισοφάρισε σε 7-7, όμως ο Μπογκντάνοβιτς από το κέντρο της πισίνας έκανε το 7-8 για την «ελαφρά ταξιαρχία» στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στους παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι- χέρι μέχρι και το 10-10, αλλά, από εκεί και μετά, ο Απόλλων με επιμέρους σκορ 5-2 ολοκλήρωσε το οκτάλεπτο στο 15-11.

Στην τέταρτη περίοδο, οι Μπογκντάνοβιτς και Βίτσκοβιτς διατήρησαν το +3 σε όλη τη διάρκεια του κι έφτασαν στο τελικό +4.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3

Τεράσα: Μότος, Γουίλσον, Σάντσες, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρθία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 2, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ

Απόλλων: Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας, Μυριλος, Σολανάκης 2, Καβουσάνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News