Nίκη με ανατροπή για την Εθνική Γυναικών

Σπορ
Nίκη με ανατροπή για την Εθνική Γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε 13-11 την Κίνα για τη Β΄Φάση του World Cup…

Εξελίχθηκε σε ντέρμπι η αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας Υδατοσφαίρισης των Γυναικών με αντίπαλο την Κίνα, για τη Β΄Φάση του World Cup, που φιλοξενείται στο Κλειστό Κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, το τριήμερο 19-21 Απριλίου. Η Ελλάδα, με καλύτερες και πιο αποτελεσματικές επιλογές και άμυνες στο τέλος, έφτασε στη νίκη 13-11. Η Τελική Φάση της διοργάνωσης στο Λογκ Μπιτς (23-25 Ιουνίου) είναι πλέον ακόμα πιο κοντά.

Η Κίνα αιφνιδίασε την Εθνική μας. Οι Ασιάτισσες πήραν το προβάδισμα από το ξεκίνημα που έφτασε και μέχρι τα +4 τέρματα διαφορά (6-2, 7-3), έκαναν ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος και κρατούσαν συνεχώς το προβάδισμα. Η Εθνική μας ομάδα, σταδιακά αντέδρασε, ισοφάρισε πρώτη φορά σε 9-9 με την Έλενα Ξενάκη ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου. Η Ιωάννα Χυδηριώτη με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έδωσε και το προβάδισμα 10-9, οι Κινέζες ισοφάρισαν 10-10 και αργότερα 11-11 αλλά μέχρι εκεί…Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και η Φωτεινή Τριχά έκαναν το 13-11, διαφορά ασφαλείας όπως αποδείχτηκε δυο τερμάτων, μαξιλαράκι ασφαλείας για την τελική επικράτηση…

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 5-2, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 5, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

ΚΙΝΑ (Χάρης Παυλίδης): Ντονγκ, Ζονγκ, Ζινγκ Γιαν 1, Ξιόνγκ 1, Ζάι 1, Σιούν Βανγκ 2, Ντενγκ 1, Ξουάν Βανγκ, Σίγια Γιαν 2, Νονγκ 2, Τσεν, Ζανγκ 1, Ντου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News