Ήττα στην πρεμιέρα του World Cup για την Εθνική πόλο Γυναικών

Σπορ
Ήττα στην πρεμιέρα του World Cup για την Εθνική πόλο Γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ουγγαρία 14-12 στον πρώτο αγώνα των προκριματικών...

Αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς η Εθνική πόλο Gυναικών ηττήθηκε από την Ουγγαρία (14-12) στην πρεμιέρα των ομίλων του World Cup στο Ρότερνταμ και πλέον πρέπει να κάνει το δύο στα δύο για να περάσει από τώρα στην τελική φάση.Επαιξε εξαιρετικά για δύο οκτάλεπτα, όμως κατέρρευσε αμυντικά στο τρίτο οκτάλεπτο, όπου το +3 έγινε -1, με την Κέζελι να βάζει πέντε γκολ σε αυτό το διάστημα.

Η Ουγγαρία ξεκίνησε με γκολ στην πρώτη επίθεση και κέρδισε πέναλτι στην επόμενη, ωστόσο η Διαμαντοπούλου το απέκρουσε.

Η Ξενάκη με… χαστούκι στη μπάλα ισοφάρισε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και η ίδια στην παραπάνω έδωσε προβάδισμα στην εθνική, το οποίο διεύρυνε με πέναλτι η Ελ. Πλευρίτου.

Οι Μαγυάρες μείωσαν με την Κέζελι, αλλά αμέσως απάντησε η Γιαννοπούλου με σουτ από την περιφέρεια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενο , καθώς στις επιθέσεις της Ουγγαρίας με παίκτρια παραπάνω, η άμυνα λειτούργησε εξαιρετικά (δύο φορές σταμάτησαν τα σουτ τους στα μπλοκ).

Οπως και στο πρώτο 8λεπτο, έτσι και στο δεύτερο η Ουγγαρία ξεκίνησε με γκολ από την περιφέρεια στην πρώτη επίθεση (με την Γκουρισάτι σκόρερ όπως και στο πρώτο τέρμα). Η Τριχά διατήρησε το προβάδισμα δύο τερμάτων με γκολ από την περιφέρεια.

Οι Ουγγαρέζες προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν την φουνταριστή, όμως η ελληνική άμυνα είχε εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις και την τερματοφύλακά της σε εξαιρετική βραδιά ως εκείνο το σημείο.

Η Πάρκες στην παραπάνω μείωσε σε 5-4, με την Ουγγαρία να αρχίζει να πιέζει ψηλά, αλλά να δέχεται το γκολ από την Ελευθεριάδου στην παραπάνω. Πάλι στην παραπάνω μείωσε σε 6-5 η Ουγγαρία, αλλά ξανά η ελληνική ομάδα απάντησε στην επόμενη επίθεση με τη Νίνου από την περιφέρεια και με κερδισμένο πέναλτι στην κόντρα, πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων (8-5), με το οποίο πήγε στο ημίχρονο.

Σε ένα πολύ κακό τρίτο οκτάλεπτο η Ουγγαρία μπήκε και πάλι στο ματς, ισοφαρίζοντας με τρία γκολ της Κέζελι (8-8). Η εθνική ομάδα είχε αρκετές λάθος επιλογές στην επίθεση, ωστόσο βρήκε το γκολ στην κόντρα με την Γιαννοπούλου (9-8).

H Κέζελι με το 4ο γκολ της στο οκτάλεπτο (!) ισοφάρισε εκ νέου και στην παραπάνω έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της. Αμέσως η Ελευθεριάδου απάντησε με γκολ από τα 6 μέτρα, με την περίοδο να κλείνει τελικά με το σκορ στο 11-10 υπέρ της Ουγγαρίας.

H Πάρκες έκανε το 12-10 για τις Μαγυάρες, με την Ξενάκη να μειώνει στο γκολ στα 5:40 πριν το τέλος. Ξανά στην παραπάνω η Ουγγαρία πήγε στο +2 και η Μάτε έκανε το 11-14, γκολ με το οποίο η ανατροπή νίκης «κλείδωσε» ουσιαστικά για την Ουγγαρία.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-3, 2-6, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ: Ξενάκη 3, Ελ. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 2, Τριχά 1, Ελευθεριάδου 4, Νίνου 1

Πηγή gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News